عطیه نصرتی خرداد 4, 1398مقالهدیدگاهها برای زندگی و حیات پشت دیوار های مجازی/جلال میرزااقایی بسته هستند269 Views
اختصاصی همای گیلان، حیات و منبع و منشا و معانی آن در فرهنگ ها و نگرش ها و باور های متفاوت ،معانی مختلفی یافتند .آنچه را که عارفان و سالکان و صوفیان و حتی قلندران در پی معانی آن هستند بنوعی به تعالی روح و جان و روان پیوند دارد ولی آنچه راکه در چارچوب و اسلوب نگاه پراگماتیسمی و فیزیک و قالب های حس و ابزار مرتبط میشود ،مفهوم حیات چیزی بجز اوج رفاه و تعالی زندگی روزمره و سر منزل آرامش و آسایش برای طول و عرض ،عمر انسانی نیست .
ماکس وبر در مقوله اسطوره زدایی از مفهوم قدرت ،نگاهش به دولت مدرن برای رفاه و آسایش و مهار قدرت در جهت حفظ این حقوق اجتمایی بود و نه تعالی روح و روان .
سهم و سعی و فهم ما از حیات و مقوله های پیرامونی آن وابسته به نوع ذات و میزان دانش و حساسیت و ذوق و اشتیاق برای میزان آگاهی و رشد اندیشه های تاریخی و اطلاع و استیلا در درک و ادراک و دسترسی به منبع و مخزن اعتبار اندیشه ها می باشد .
برگ برگ رویداد های تاریخ و شناخت و معرفت زوایای چگونگی آن ،آیینه ی مبین و آویزان در هر کلاس درسی و ذهبَ ی ارباب دانش و مذهب رهروانِ حدیث و کلام می باشد .
شالوده و روح جاویدان ملل ها و اقوام و دوام زندگی و حیات ،بر گرفته به آخرین نگاه و قضاوت شان به پدیده هایی است که بخشی به تاریخ شان و بخشی دیگر به قضاوت امروزی شان بر می گردد و اگر بین داشته هایشان و دانستنی هایشان ،بد فهمی ادراک ِتاریخی باشد ،بقول ابن خلدون ،حیات و زندگی بادیه نشین میشود و همه پرده ها و دیوار ها برای عدم درک و فهم و آزاد اندیشی در همین راستا صورت می گیرد.
دیوار های پیدا و پنهان مانعی برای پندار و پی بردن به همه اسرار خوشبتی و راز زیبا زیستن می باشد که از سپیده دم تاریخ، بسان سایه ای سیاه همراه و گاهی همنورد بشر بوده است و شرح این نبرد ،بخشی از نگارش در نگار خانه ها و کتابخانه بوده است .امروزه ،فضای مجازی آخرین جادوی جعبه پاندورا و هدیه پیچیده و اسرار آمیز مدرنیسم و تکنولوژی ارتباطات می باشد و …..
ادامه دارد ….