چاپ مطلب چاپ مطلب

ساماندهی واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب، از اقدامات جدی این سازمان در سال جاری است

همای گیلان: با حضور معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، جلسه فنی تخصصی و کارگاه آموزشی طرح شناسایی فاقدین پروانه کسب برگزار شد.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در جمع رابطان شهرستانی اتاق اصناف و ادارات صنعت، معدن و تجارت، مدیران اجرایی اتاق اصناف و مدیران شهرستانی ادارات صنعت با بیان آخرین مهلت قانونی فعالان صنفی برای دریافت پروانه کسب گفت: فاقدین پروانه کسب صنفی و یا دارندگان پروانه های کسب منقضی شده تا پایان تیر ماه فرصت دارند برای دریافت پروانه کسب معتبر اقدام کنند و در غیر این صورت دسترسی فعالان صنفی فاقد پروانه کسب به سامانه ایرانیان اصناف قطع می‌شود و توسط دستگاه‌های نظارتی، اقدامات لازم برای پلمپ آن‌ها انجام خواهد شد.

مجید زیرک واحد های صنفی فاقد پروانه را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی مجموعه اصناف دانست و تاکید کرد: ساماندهی و رفع مشکلات قانونی واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب، از اقدامات جدی این سازمان در سال جاری خواهد بود.

وی با اشاره به تشکیل ستاد اجرایی ساماندهی صنوف فاقد پروانه کسب در استان گفت: طبق بند ب ماده ۱۰۱ برنامه پنجم توسعه، ساماندهی واحدهای صنفی از مهم ترین برنامه های سازمان صنعت، معدن و تجارت در حوزه اصناف در سال ۹۵ است.

وی افزود: به این منظور برای تنظیم مناسب بازار، ایجاد افزایش سطح رقابت، ارتقاء بهره وری شبکه توزیع و شفاف سازی فرآیند توزیع کالا و خدمات، دولت موظف است واحدهای صنفی بدون پروانه را ساماندهی و نرخ مالیات و خدمات عمومی آب، برق، گاز، تلفن و خدمات شهری این گونه واحدها را تا زمان اخذ پروانه کسب براساس آئین نامه ای که به تصویب هیأت وزیران می رسد، تا دو برابر نرخ مالیات و تعرفه مصوب به عنوان جریمه تعیین و دریافت نماید.

زیرک خاطر نشان کرد: در این راستا ساماندهی فاقدین پروانه کسب در سطح استان با همکاری اتاق اصناف انجام خواهد شد.

محمد  زیرک همکاری اتاق های اصناف، ادارات صنعت، معدن و تجارت و رابطان این دو نهاد در سطح شهرستان ها را امری ضروری برای اجرای موفق این طرح عنوان کرد و افزود: برگزاری به موقع کمیسیون های نظارت، ثبت و پیگیری مصوبات کمیسیون های نظارت و قیمت گذاری از دیگر برنامه های اجرایی در بخش اصناف است و در تمامی این موارد فعالیت های اجرایی دست اندرکاران مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی همچنین از برگزاری انتخابات الکترونیکی اتحادیه های صنفی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: صرفه جویی در وقت و هزینه، افزایش دقت و سرعت در انجام  انتخابات، کاهش نیروی انسانی و اعلام سریع نتایج انتخابات از مزایای الکترونیکی شدن انتخابات است و تا پایان اردیبهشت امسال برای اولین بار، حداقل یکی از انتخابات اتحادیه های صنفی به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.

در ادامه این جلسه رئیس اداره اصناف و تشکلهای صنفی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از تشکیل و راه اندازی کمیته ساماندهی واحدهای فاقد پروانه کسب درسطح استان و شهرستان ها خبر داد و افزود: این ستاد با هدف پایش و رفع مشکلات صنوف فاقد پروانه در سطح استان تشکیل شده است و وظیفه اصلی آن شناسایی، بررسی و رفع مشکلات واحد های صنفی فاقد پروانه کسب و همچنین برگزاری جلسات تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط جهت صدور پروانه کسب صنفی خواهد بود.

محمدرضا رحیمی همچنین خاطر نشان کرد: براساس تبصره ۲ ماده پنجم قانون نظام صنفی اتحادیه های صنفی، مکلف هستند با انقضای مدت اعتبار پروانه کسب‌، با اخطار یک ماهه برای تبدیل پروانه موقت، نسبت به صدور پروانه دائم یا تمدید پروانه دائم اقدام کنند و در غیر این صورت واحد صنفی در حکم واحد بدون پروانه تلقی می‌شود.

وی تصریح کرد: واحد های فاقد پروانه کسب براساس ماده ۲۷ قانون نظام صنفی، ضمن معرفی به اداره نظارت بر اماکن عمومی، جهت افزایش نرخ مالیات، عوارض شهرداری و تعرفه های آب، برق، گاز و تلفن به دستگاه های اجرایی مربوطه معرفی خواهند شد .

در ادامه این جلسه، کارگاه آموزشی طرح شناسایی فاقدین پروانه کسب و نحوه ثبت آن در سامانه برای مدیران شهرستانی ادارات صنعت، معدن و تجارت، مدیران اجرایی اتاق اصناف و رابطان شهرستانی اتاق اصناف برگزار شد.

About سردبیر

Check Also

اهم محورهای خطبه دوم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا ابراهیمی نوری امام جمعه محترم شهرستان رودسر در نماز جمعه امروز ١٣ مهر

اهم محورهای خطبه دوم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا ابراهیمی نوری امام جمعه محترم شهرستان …