سرپرست فرمانداری رودسر:
سمن ها در توسعه اشکورات نقش مردم محوری را ایفا کنند
تاکید دکتر مرادی بر نقش مردم در توسعه اشکورات و بهرهگیری از ظرفیتهای گردشگری و کشاورزی شهرستان
به گزارش همای خبر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری رودسر، دکتر امیر مرادی سرپرست فرمانداری شهرستان رودسر، عصر امروز شنبه در نشست صمیمانه با جمعی از اعضای انجمنهای مردم نهاد اشکورات، که با حضور معاونین فرمانداری، در محل فرمانداری برگزار گردید بر لزوم همافزایی و مشارکت مردمی در توسعه منطقه اشکورات تاکید کرد.
مرادی با اشاره به محرومیتها و مشکلات موجود در منطقه اشکورات، اظهار داشت: همه ما در این زمینه مقصریم که نتوانستیم یک همگرایی ایجاد کنیم تا از تمام ظرفیتهای این منطقه به درستی استفاده کنیم. سرمایه انسانی اشکورات به درستی در مسیر توسعه به کار گرفته نشده و اگر دولت به تنهایی بخواهد توسعه را پیش ببرد، کار به سرانجام نخواهد رسید. بر اساس تجربهای که دارم، معتقدم انجمنهای مردم نهاد باید محور توسعه این منطقه باشند و ما نیز نقش نظارتی خود را ایفا خواهیم کرد.
سرپرست فرمانداری رودسر، توسعه زیرساختها، به ویژه جادهها، را از جمله عوامل مهم توسعه برشمرد و گفت: نگاه ما به توسعه باید جامع باشد. یکی از موانع اصلی توسعه، نبود زیرساختهای مناسب جادهای است. در این راستا، توسعه جاده قزوین به کلاچای ضروری است، حتی اگر لازم باشد در این مسیر دو درخت نیز از بین برود. با حفظ طبیعت بکر اشکورات، باید اجازه دهیم توسعه صورت بگیرد.
مرادی با تاکید بر اهمیت نقش جوانان در توسعه منطقه، افزود: جوانان اشکوری مقیم داخل و خارج از کشور را شناسایی و از ظرفیتهای آنان برای کمک به توسعه منطقه استفاده کنید. ما نیز در کنار شما نقش خود را ایفا خواهیم کرد. انجمنها با افزایش سطح دسترسی به مردم، باید بتوانند توسعه را در منطقه ایجاد کنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای گردشگری و درآمدزایی در بخشهای مختلف شهرستان رودسر، گفت: متاسفانه در این زمینه غفلت شده است. به عنوان نمونه، منطقه چابکسر با پتانسیلهای گل و گیاه و مرکبات، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد. همچنین، روستاهای قاسم آباد با هنر چادرشببافی و لباس محلی، که ثبت جهانی شده است، نیازمند برندسازی و معرفی در سطح ملی و جهانی هستند.
مرادی به ظرفیتهای بخش رحیم آباد و اشکورات در زمینه فندق، گل گاوزبان و گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: «ما به راحتی از کنار این ظرفیتها گذشتهایم. نیاز است با مطالعه دقیق، از این پتانسیلها به بهترین شکل استفاده کنیم و با برگزاری جشنوارهها و رویدادهای مختلف، به جذب گردشگر کمک کنیم
وی همچنین به ظرفیتهای روستای تیمجان در بخش مرکزی شهرستان رودسر اشاره کرد و افزود: نان محلی تیمجان به عنوان یک برند شناخته شده و آثار باستانی منطقه، میتواند در جذب گردشگر موثر باشد. در این زمینه نیز نیازمند مطالعات دقیق هستیم.
مرادی، آموزش را یکی از راهکارهای موفقیت مردم شهرستان برشمرد و گفت: تولید نهالهایی با بیشترین محصول دهی، از جمله فندق، باید در دستور کار قرار گیرد. با اینکه شهرستان رودسر سالانه ۱۳ هزار تن فندق تولید میکند، فروش فندق به تنهایی باید نقش موثری در توسعه اشکورات ایفا نماید اما فرآوری فندق بخش زیادی در استانهای همسایه اتفاق می افتد واگر کاری کنیم صنایع تبدیلی در اشکورات فعال شوند توسعه ای که دنبالش هستیم اتفاق خواهد افتاد