همای گیلان: مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت گفت: انباشت زباله در طول ۳۵ سال در سروان به ۷۰ متر رسیده است.
مرتضی عاطفی در حاشیه مراسم آغاز عملیات بهسازی و ساماندهی دفن زباله سراوان رشت گفت: عملیات بهسازی شامل پوششی است که روی زبالههای موجود انجام میشود، همچنین اصلاح شیب کوه زباله که در طول ۳۵ سال به ۷۰ متر رسیده نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در این پروژه هدایت شیرابهها و روان آبها یکی از اهداف اصلی است تا شیرابههای کمتری به صورت پخش شده داشته باشیم.
عاطفی ایجاد سلول جدید و هدایت شیرابهها به حوضچههای جدید را دیگر اقدام عملیات بهسازی عنوان کرد و اضافه کرد: در مرحله بعد با ایجاد تصفیه خانه شیرابهها به آنجه هدایت شده و دیگر وارد رودخانههای ما نخواهد شد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت کل زباله رودی به شهر رشت را ۷۵۰ تن اعلام کرد و گفت: در این میان ۴۵۰ تا ۵۰۰ تن زباله به سراوان منتقل میشود و بقیه در کارخانه کود آلی به کمپوست تبدیل میشود.
وی همچنین با اشاره به میزان شیرابه تولیدی از زبالههای سراوان گفت: در روزهای بارانی۲۰ لیتر در ثانیه و در روزهای عادی ۷ لیتر در ثانیه شیرابه وارد رودخانههای رشت میشود.
عاطفی اجرای عملیات بهسازی را بخشی از آرزوی دیرینه مردم برای مدیریت زباله و شیرابه دانست و گفت: مهمترین اتفاقی که در سال بعد رخ خواهد داد این است که زباله که به سراوان آورده میشود، به صورت مهندسی و بهداشتی دفن خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت همچنین درباره ایجاد تصفیه خانه گفت: اصلیترین مسئله ما در بهسازی حل مشکل شیرابه است، اما اگر فاز اول را انجام نشود و به میزان کمی و کیفی شیرابه دست پیدا نکنیم نمیتوانیم بگوییم با چه روشی میخواهیم شیرابه را تصفیه کنیم.
سلامتی مردم سراوان در خطر است
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت گفت: شیرابه زباله سلامت مردم منطقه را به خطر انداخته است.
منطقه گیلان، فاطمه شیرزاد نیز در مراسم آغاز عملیات بهسازی و ساماندهی دفن زباله سراوان رشت با اشاره به وضعیت بد سراوان گفت: بعد از سالها اقدام جدی در این منطقه آغاز شده است.
وی با اشاره به نامگذاری سال به همدلی و همزبانی دولت و ملت گفت: مردم سراوان بعد از تحمل کردن شرایط بد و نامناسب این منطقه حالا میتوانند شاهد شرایط بهتری باشند.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت افزود: بیماریهای گوارشی، پوستی و سرطان در منطقه سراوان زیاد است و شیرابه زباله سلامت مردم منطقه را به خطر انداخته است.
شیرزاد با اشاره به مطالعات انجام گرفته در شورای شهر و اقداماتی که در سازمان پسماند و شهرداری و استاندار و فرمانداری و حوزه محیط زیست انجام شده است، گفت: حل مشکل قانونی عرصه جنگلی نیاز به کمک استاندار دارد و حل این مشکل میتواند در ایجاد تصفیه خانه کمک زیادی انجام دهد.
وی با بیان اینکه گیلان از نظر پسماند وضعیت مطلوبی ندارد و متاسفانه هر روز به میزان شیرابههای تولیدی از جنگل سراوان افزوده میشود و اقدامی که امروز عملیاتی شده است، در راستای کاهش این معضل است، اضافه کرد: هر چقدر زمان بیشتری برای ساماندهی زباله سروان صرف کنیم، مردم نیز خسارتهای بیشتری را متحمل میشوند.//تابناک