همای گیلان: انجام بیش از ۱۰ هزار و ۱۸۳ مورد جراحی آب مروارید در بیمارستان میناگر خبر داد و گفت: به هر گونه کدورت عدسی چشم آب مروارید گفته می شود که باعث کاهش و یا اختلال بینایی می شود.
این متخصص شایعترین علت آب مروارید را افزایش سن دانست و گفت: میزان شیوع آن در سن ۶۵ تا ۷۴ سالگی ۵۰ درصد و در سنین بالای ۷۵ سال تا حدود ۷۰ درصد افزایش می یابد.
آب مروارید معمولا به آهستگی پیشرفت می کند و در ابتدا به علت کوچکی لکه های عدسی فرد فاقد علامت است و با افزایش اندازه و تعداد لکه های تیره نور کمتری به شبکیه فرد می رسد و مشکلات بینایی آغاز می شود.
وی یادآور شد: اکثر موارد آب مروارید توسط افراد عادی قابل رؤیت نیست مگر آنکه کاملا رسیده باشد که در این صورت مردمک سفید رنگ می شود.
تاری دید مشکلات بینایی در شب به ویژه هنگام رانندگی افزایش حساسیت چشم به نور دیدن هاله دور منبع نوری احتیاج به نور بیشتر هنگام مطالعه تغییرات مکرر در شماره عینک کم رنگ شدن و از بین رفتن رنگ ها و دوبینی از مهم ترین علایم آب مروارید به شمار می روند.
جراح چشم بیمارستان میناگر گفت: در موارد خفیف می توان با تغییر نمره عینک مشکلات بیمار را مرتفع کرد اما در حال حاضر هیچ گونه روش تغذیه ای یا دارویی بجز جراحی برای درمان قطعی آب مروارید وجود ندارد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین یادآور شد: جدیدترین روش جراحی آب مروارید جراحی فیکو بوده که از طریق یک برش بسیار کوچک و بدون بخیه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه جراحی در زمان اختلال فعالیت های روزانه به علت کاهش دید الزامی است بیان کرد: نتیجه عمل جراحی آب مروارید در بیش از ۹۰ درصد موارد رضایتبخش است.
روستائی بیان کرد: تاکنون تعداد ۱۰ هزار و ۱۸۳ مورد عمل جراحی آب مروارید با در اختیار داشتن پیشرفته ترین و به روزترین تجهیزات موجود در بیمارستان میناگر انجام شده است.