چاپ مطلب چاپ مطلب

شنیدهایی از گوشه و کنار سیاست

همای گیلان: شما هنوز در این دنیا نبودید که ما با آقای روحانی دوست بودیم و الان هم ارتباط داریم و نیازی به این که افرادی بخواهند رابط ما و رئیس جمهور شوند نیست.

n00002451-b-85x85

*شنیده ایم در مذاکرات اخیر هسته ای، طرف های غربی با راه اندازی راکتور اراک موافقت کرده اند مشروط به آن که  ایرانی ها بتوانند نگرانی های غرب را در این زمینه برطرف نمایند. یکی از راه های پیشنهادی غرب تزریق اورانیوم غنی شده ۵ درصد به راکتور اراک است که در نتیجه پلوتونیوم ۲۴۰ از آن به عنوان زباله هسته ای گرفته می شود.در صورتی که ایران قبول کند اورانیوم غنی شده به راکتور اراک تزریق کند، حداقل هزار سانتریفیوژ لازم است تا سوخت این راکتور ۴۰ مگاواتی را تامین نمایند. غربی ها می گویند اگر ایرانی ها اورانیوم خام به راکتور تزریق کنند اورانیوم ۲۳۹ می گیرند که کاربرد نظامی دارد. مقامات کشورمان واکنشی به این ادعاهای غرب نشان نداده اند.

*شنیده ایم آیت الله مهدوی کنی خطاب به یکی از اعضای جوان خبرگان که سعی داشت خود را به عنوان رابط خبرگان و رئیس جمهور مطرح کند، گفته است: ” شما هنوز در این دنیا نبودید که ما با آقای روحانی دوست بودیم و الان هم ارتباط داریم و نیازی به این که افرادی بخواهند رابط ما و رئیس جمهور شوند نیست.”

*شنیده ایم در جلسه هفته گذشته مجمع روحانیون، بار دیگر موضوع نگارش نامه خطاب به مقام معظم رهبری مطرح شده که برخی حاضران معتقد بودند این نامه نگاری ها نمی تواند مشکل ما را حل کند. این افراد معتقد بودند ما باید تدبیری بیندیشیم تا در برخی جلسات سخنرانی رهبر انقلاب همچون سخنرانی روز اول فروردین در صحن جامع رضوی و مراسم سوگواری ایام فاطمیه (س) حضور یابیم .سران سرشناس مجمع باید در این جلسات حضور یابند. ما باید منتظر سخنان ایشان در روز نخست سال ۹۳ باشیم و از وحدت و انسجام ملی که ایشان سخن می گویند، استفاده لازم را ببریم.

*شنیده ایم مهمترین دغدغه نمایندگان مجلس خبرگان در جلسه اسفند ماه به ترتیب عبارت بودند از:۱-معضلات فرهنگی کشور۲-رکود اقتصادی و مشکلات معیشتی ۳-پرونده هسته ای. نمایندگان خبرگان همچنین از سخنان عراقچی و طیب نیا استقبال کرده و آنها را روشنگرانه دانستند.

*پس از قهر محمود سریع القلم از مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، تحرکاتی برای بازگشت مجدد وی به این مرکز کلید خورده است. برخی اعضای شورای سیاستگذاری هفت نفره این مرکز معتقدند با رفتن سریع القلم پشتوانه این مرکز آسیب دیده و باید وی را در سال ۹۳ بازگردانیم. سریع القلم پس از آن که آشنا وی را از لیست مشاوران ریاست جمهوری کنار زد، در اعتراض این مرکز را ترک کرد در حالی که سریع القلم در سایتش اصرار داشت که مشاور رئیس جمهور است. گفته می شود از آنجا که کنار رفتن سریع القلم از مرکز بررسی های ریاست جمهوری و همچنین مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام باعث لطمه خوردن به اعتبار بین المللی او می شود، احتمال بازگشت وی به مرکز بررسی های ریاست جمهوری طی هفته های آینده وجود دارد.

*شنیده ایم علیرغم تلاش جریان فتنه برای بهره برداری از دیدار اشتون و مادر ستار بهشتی در سفارت اتریش، در این دیدار ، مادر ستار بهشتی تنها از مشکلات مالی به ویژه وضعیت مسکن خود سخن گفته است. تیمی که مادر ستار بهشتی را به سفارت اتریش برده بودند چند روز بعد هم وی را به تجمع دراویش در مقابل دادستانی بردند در حالی که وی درباره چرایی حضور در این تجمع هم بی خبر بود! برخی گزارش ها از حضور فعال پادوهای منافقین در استفاده ابزاری از خانواده های کشته شدگان فتنه حکایت دارد.

*شنیده ایم مصطفی معین و معاونان وی در دوران اصلاحات به دیدار محمد خاتمی رفته اند. خاتمی در این جلسه از تغییر روسای دانشگاه ها حمایت کرده و توصیه کرده فرجی دانا محکم پای عزل و نصب های خود بایستد.

*شنیده ایم در جلسه ای که اخیرا زندانیان قبل از انقلاب داشته اند تلاش های بسیاری انجام شد تا نامه ای برای رفع حصر موسوی و کروبی امضا و برای مسوولان ارشد نظام ارسال شود. این تلاش ها با اعتراض اکثر حاضران از جمله دکتر منافی با شکست مواجه شده و گفته اند نباید این تشکل را هزینه رفتار فتنه گران کرد.

*شنیده ایم که در جلسات اخیر وزیر صنعت با معاونانش، آقای نعمت زاده چند باربا لحنی شاعرانه این جمله را تکرار کرده که” ما کم کم رخت سفر می بندیم”. برخی حاضران در جلسه این رخت سفر را به استعفا و کناره گیری احتمالی وزیر صنعت در ماه های آتی تفسیر کرده اند.

*برخی حامیان دولت پیشنهاد داده اند سال ۹۳ به سال “حمایت ملی از مذاکرات هسته ای” نامگذاری شود تا زمینه حمایت همه جانبه از تیم مذاکره کننده در کشور فراهم شود. این افراد مدعی هستند تا پایان خرداد ماه با ۱+۵ به توافق نهایی می رسیم و لازم است برای اجرای تعهدات، اجماع ملی در کشور شکل گیرد.

*شنیده ایم مقامات اتحادیه اروپا سعی دارند تا دو ماه دیگر دفتر پارلمان اروپا را در تهران بازگشایی کنند. مقامات غربی پروژه ای جهت انسجام بخشیدن ، توانمند سازی، مصونیت بخشی  و تامین مالی اپوزیسیون در داخل کشورمان طراحی کرده اند.

About

Check Also

با هدف آشنایی با فرصت‌های شغلی شرکت‌ها، دومین نمایشگاه کار دانشگاه گیلان برگزار می شود

با هدف آشنایی با فرصت‌های شغلی شرکت‌ها، دومین نمایشگاه کار دانشگاه گیلان برگزار می شود