همای گیلان: فصل بهار آمد و زندگی جریان دوباره خود را آغاز کرد ، آرزو دارم که ما نیز با الهام و الگو برداری از این تغییر زیبای طبیعت، بتوانیم روزگار و احوالمان را بهاری کنیم .با برگزاری مرحله نخست انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند ماه سال گذشته تکلیف ده نماینده از مجموع سیزده نماینده استان روشن شد و انشالله نفرات منتخب بعدی نیز در دهم اردیبهشت ماه سال جاری با رای مردم فهیم شهرستانهای رشت و رودبار تعیین می گردند.
از ویژگی های این دوره از انتخابات مجلسین که با حضور روشن و زیبای آحاد ملت شریف ، علیرغم دلخوری هایی که از بعضی از رد صلاحیت ها و عدم احرازها وجود داشت ،شاهد ورود کلید واژه جدیدی در تاریخ سیاسی کشور بودیم تحت عنوان “تکرار می کنم” که منجر به تکمیل نشاط پسا برجامی در میهن عزیزمان گردید، هرچند متاسفانه به محض مشخص شدن نتیجه انتخابات ،حملات به دولت منتخب تدبیر و امید و دستاوردهای برجام به شکل منظم تری توسط دلواپسان و حامیانشان و حتی رئیس دولت پاکدست! از طریق تریبونهای مختلف تشدید گردید. که صد البته با توجه به خواست مردم و نوع انتخابشان ، این حرکت از عزیزان از قبل قابل پیش بینی بود، ولی خوشبختانه به پشتوانه وحدت ملی و تعقل حاکم بر کشور ، امیدوارم همواره به دور از افراطگری و تحجر ، راه آشتی و دوستی ادامه دار باشد و این روزهای خوب برای کشورمان همیشگی و پرتکرار بماند.
ما گیلانیان همانند سراسر کشور به افراد مورد پسند خود رای دادیم به کاندیداهایی که از آنان شناخت بهتری داشتیم یا بر اساس دیدگاه سیاسی یا معیارهای دیگر بما نزدیک تر بودند. اما این معیارها از بعد شمارش آرا در روز دهم اردیبهشت سال ۱۳۹۵ و تایید کامل نتایج انتخابات دیگر مهم نخواهد بود. البته این یک واقعیت است که نوع انتخاب مردم در شهرستان های کوچک ، نسبت به پایتخت و کلان شهرهای بزرگ ، حزبی و جناحی و بر اساس لیست احزاب و گروهها نیست و بعضاً در شهرستان های مختلف منتخبینی با نگرش یا تفکر مختلف توانستند نظر اکثریت مردم را جلب کنند ،به عبارتی منتخبین شهرهای کوچک بیشتر رای اجتماعی و قومیتی داشته اند تا رای سیاسی . ولی در مجموع وقتی به سوابق افراد نگاهی کنیم ، خواهیم دید همگی از جنس پیگیری و تلاش ،تعقل و اعتدالند که توانسته اند نظر مردم را جلب کنند ، هر چند که ممکن است با نگرش اصولگرا یا اصلاح طلب و بعضاً مستقل وارد تکاپوی تبلیغات انتخاباتی شده باشند. باتوجه به فضای حاکم بر تبلیغات نامزدهای محترم بخصوص در این دوره با گسترش اینترنت و شکل گیری گروههای اجتماعی، که بازار آن در مقطع تبلیغات رسمی و غیر رسمی نامزدها بسیار هم داغ بود ، متاسفانه اکثر نامزدهای ورود به مجلس شورای اسلامی یک برنامه مدون و مشخص نداشتند و برای جلب آرا و افکار عمومی بیشتر شاهد کلی گویی و وعده های کلان و و ایده پردازی این عزیزان بودیم که بعضاً بجای ارائه برنامه ، با تخریب رقبا یا وکلای پیشین ، همراه بود.
امروز روزیست که برای جلوگیری از ایجاد رانت برای دوروبری های همیشگی نمایندگان، ما دامنه مطالبات و خواسته هایمان را برای این عزیزان مشخص کنیم، برای مردم فرهیخته گیلان توقع زیادی نیست که وکلایشان با تشکیل یک مجمع استانی قوی و منسجم با اتحاد محکمتر نسبت به دوره های قبل ، با اولویت بخشیدن به مطالبات استان بر اساس سند استانی ۱۴۱۴ و سند برنامه ششم توسعه ملی ، شاهد تحولات اساسی همانند استانهای چون اصفهان و آذربایجان و یزد و خراسان و کرمان و … باشند . باید اهداف تعیین و مشخص شود و در راه تسریع آن گام برداشته شود . اگر به این هدف برسیم یعنی تحقق واقعی اقتصاد مقاومتی ، یعنی دیگر فرصت سوزی نخواهیم کرد و توانسته ایم بر اساس داشته هایمان و ظرفیتهایی که ایجاد میکنیم بر مبنای توانایی های داخلی و با ایجاد شرایط جذب سرمایه گذاری خارجی منجر به افزایش توان تولید و صادرات و ایجاد اشتغال پایدار کنیم . و همچنین با ساماندهی پتانسیلهای گردشگری و صنایع دستی بومی خود به بهترین شرایط توسعه با حفظ و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست دست یابیم. دیگر نباید محور توسعه مان از این شاخه به آن شاخه بپرد این سیزده منتخب باید مانند برادران قسم خورده دست در دست هم ، با برگزاری نشستهای مستمر با کارشناسان حوزه های مختلف با شناسایی خلاءها و موانع قانونی در راستای توسعه استان گام بر دارند و بتوانند امتیازات ملی برای استان به ارمغان بیاورند و چه بهتر که در چهار سال آینده ، دیگر بصورت انفرادی سنجیده نشده، بلکه کارنامه عملکرد تمامی این منتخبین ارجمند با همین سیستم سنجیده شود.
برای تحقق این پیشنهاد ، ضرورت ایجاد یک کمپین کارشناسی و مردم نهاد به شدت احساس میشود ، این پویش نو که بواسطه گستردگی خدمات شبکه های مجازی به راحتی قابل دسترسی و به روز رسانی خواهد بود ، می تواند با نظر اساتید دانشگاه ، کارشناسان و فرهیختگان و صاحبان مشاغل و پیشکسوتان استان بر پایه دیدگاه های علمی و تجربی و تخصصی پایه گذاری شود که با مبنا قرار گرفتن مطالعات در سطوح برنامه های ملی، منطقه ی، استانی و شهرستانی برای مجمع نمایندگان استان به عنوان یک اتاق فکر و آنالیز عمل نماید. اینجاست که نمایندگان محترم با رتبه بندی اولویتهای استان ، خواسته های خود را از مدیران ارشد ملی و استانی و شهرستانی مطالبه خواهند کرد. بدین شکل اتاق فکری ایجاد خواهد شد که ضمن رصد عملکرد سازمانها هرگونه تخطی از برنامه یا ضعف و عدم مسئولیت پذیری مدیران دستگاههای دولتی را از منظر و وظایف نظارتی نمایندگان ، به مجمع منتقل خواهد نمود. البته پیشنهاد میگردد بمنظور جلوگیری از سوء استفاده و ایجاد حاشیه های احتمالی ، محوریت این کمپین مستقیماً زیر نظر مجمع نمایندگان استان مدیریت شده و گزارش عملکرد نمایندگان استان به صورت فصلی از طریق همین شبکه در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.
سید محمد علوی