همای گیلان: این سازمان در راستای ساماندهی و اجرای طرح تفکیک پسماندهای الکترونیکی نسبت به اجرای طرح تعویض لامپهای کم مصرف سوخته با لامپهای کم مصرف تعمیر شده اقدام خواهد نمود.
توسعه فناوریهای نوین همراه با افزایش تولید و مصرف روز افزون کالاهای الکترونیکی از یک سو و تنوع طلبی مردم در کنار عمر کوتاه استفاده از این لوازم از سوی دیگر موجب شده است که پسماندهای الکترونیکی در حجم زیاد تولید و مشکلات ناشی از آنها به چالش بزرگی در حوزه مدیریت پسماند تبدیل شود.
روشهای کنونی مانند دفن پسماند علاوه بر ایجاد آلودگی محیطزیست، سبب هدر رفتن قسمتهای ارزشمند این نوع قطعات نیز میشود که متاسفانه بخشی از این پسماندها دارای خواص بیماریزایی و سمیت بالایی میباشند که تنها یکی از عوامل ایجاد آلودگیهای پایدار در محیطزیست میباشند.
بخش عمدهای از این قطعات شامل عناصر سنگین از قبیل: جیوه، آرسنیک، کادمیوم، مس، کبالت و نیکل میباشند که بعضی از این عناصر دارای ارزش بالا و قابل بازیافت هستند و میتوان با بررسی و بهکار بردن روشهای مدیریت پسماندهای الکترونیکی در جلوگیری از آلودگی محیطزیست نسبت به بازیافت قطعات الکترونیکی و استحصال عناصر ارزشمند با تفکیک آنها از پسماندهای خانگی اقدام نمود.
در این راستا سازمان مدیریت پسماند در طرح اولیه و تشویق مردم، نسبت به دریافت لامپهای کم مصرف و تعویض آن با لامپهای تعمیری اقدام کرده است لذا شهروندان می توانند با مراجعه به ایستگاههای تحویل پسماند خشک در سطح شهر و تحویل لامپ های سوخته نسبت به دریافت لامپ های تعمیری اقدام نمایند//گیل خبر