علت “خوابرفتگی دست و پا” چیست + راهکارهای درمانی طب سنتی
عطیه نصرتی
اسفند 28, 1397
اخبار
238 Views
بسیاری از افراد با حالت “خوابرفتگی دست و پا” در طول روز مواجه میشوند که تکرار این امر میتواند مشکلات جدی را برای افراد ایجاد کند؛ در این مطلب ضمن توضیح چرایی این حالت، چند راهکار درمانی بر اساس آموزههای طب سنتی برای آن ارائه شده است.
همای گیلان، خواب رفتگی دست و پا ناشی از غلبه خلط سودا یا بلغم یا همان خون غلیظی است که همه ما با آن آشنایی داریم.
این غلبه خلط سودا یا بلغم موجب خونرسانی ضعیف و ناقص به بافتها یا اندام انتهایی بدن مانند دست و پاها میشود و زمانی که خون به آن اندام یا اعضا نرسد، فرد احساس خوابرفتگی در دست و پاهایش میکند.
از عواملی که موجب بروز این حالت میشود میتوان به خوردن مواد غذایی که فضولات زیادی تولید میکنند، اشاره کرد مانند فستفودها، گوشت گوساله و گاو، مرغ صنعتی، ماکارونی، سیب زمینی، پنیر پیتزا، لازانیا، روغنهای نباتی و مایع، سسهای صنعتی و اکثر مواد خوارکی صنعتی بهدلیل استفاده از نگهدارنده در آنها.
مصرف فستفودها که تولید خون خیلی کمی دارند، بخش بیشتری از همان خون کم هم در بافتها و عروق ریز اندام انتهایی رسوب میکند و موجب انسداد و در نتیجه احساس خواب رفتگی میشود.
اما در رابطه با گوشت، حتی گوشت گوسفندی که بسیار مناسب و موافق مزاج انسان است و با تمام فواید خود، اگر زیادی مصرف شود موجب این بیماری میشود؛ گوشت گاو و مرغ صنعتی در میان گوشتها از عوارض بسیار سنگینتری برخوردارند.
مصرف گوشت گاو و مرغ صنعتی و کلاً زیادهروی در مصرف گوشتها موجب تولید خون غلیظ در بدن میشود که در اندام انتهایی رسوب میکند و در نهایت موجب انسداد میشود.
درمان خواب رفتن دست و پا
برای درمان، توصیهای که به این افراد میشود این است که حتما ورزش را در برنامه روزانه خود جای دهند تا خون با افزایش حرارت ناشی از ورزش به جریان بیافتد همچنین این افراد باید “تغذیه” خود را حتماً اصلاح کنند.
این افراد باید از غذاهایی که غذائیت زیادی دارند که در اصطلاح “کثیرالغذا” گفته میشود، بیشتر استفاده کنند؛ این نوع غذاها، تولید خون زیادی میکنند و “قلیلالفضول” یا دارای فضله کمی هستند مانند ارده، روغن حیوانی، کره محلی و انواع آش…
ضمنا ماساژ نیز میتواند یک روش درمانی مکمل باشد همچنین نباید از نقش “حجامت” در بهبود این بیماری خصوصا در افراد گرممزاج غفلت کرد البته به شرط تشخیص یک طبیب حاذق.