علت معده درد را در دهانتان جستجو کنید/عارضهای که موجب کلافگی افراد میشود
عطیه نصرتی آذر 18, 1398اخباردیدگاهها برای علت معده درد را در دهانتان جستجو کنید/عارضهای که موجب کلافگی افراد میشود بسته هستند428 Views
همای گبلان، دندان خراب چه تاثیری بر معده میگذارد؟
مواد غذایی وارد معده و سپس وارد گردش خون می شوند و همین مسئله باعث معده درد و بروز بیماریهای مختلف گوارشی خواهد شد. دندانهای خراب به دلیل درد شدید جویدن غذا را به طور ناقص انجام خواهند داد و همین موضوع کار معده را در هضم غذا دو برابر میکند و باعث ایجاد مشکل در سیستم گوارش می شود.
دندان در جذب، هضم و همچنین جویدن مواد غذایی بسیار مؤثر است، به طوری که اگر این عضو دچار مشکل شود هضم غذا با مشکلات مختلفی روبرو خواهد شد. دندان در دستگاه گوارش به عنوان اولین عضو محسوب میشود و اگر دندان فردی خراب باشد، کار جویدن مواد غذایی و به طبع هضم و جذب غذا با مشکل روبرو شده و معده کارآیی خود را از دست میدهد.
افرادی که دارای دندانهای خراب هستند به ناچار در طولانی مدت به غذاهای نرم و فاقد فیبر روی میآورند و همین موضوع باعث بر هم خوردن متابولیسم بدن و حتی مواد غذایی و آنزیمهای مورد نیاز معده و دستگاه گوارش می شود و در نتیجه کارآیی معده را تضعیف میکند.
سوختگی زبان چیست؟
بسیاری از افراد با خوردن غذا یا نوشیدنیهای خیلی داغ مانند چای، قهوه و دمنوش ممکن است دچار سوختگی زبان شوند. اگر سوختن زبان شدید باشد، میتواند باعث تغییر در حس چشایی شده و درد، قرمزی، تورم و حتی عفونت را ایجاد کند. توجه داشته باشید که سوختگی زبان را نباید با بیماری BMS یا سندروم دهان سوخته یا سوزان که در آن فرد احساس میکند که دهانش آتش گرفته، اشتباه گرفت.
هنگام سوختگی زبان افراد سعی کنند با دهان نفس بکشند. اولین کاری که پس از سوختن زبان میتوانند انجام دهند این است که محتویات دهان را خارج کرده، زبان را بیرون بیاورند و از طریق دهان نفس بکشند تا به خنکتر شدن زبان کمک کنند البته گاهی سوختگی با آب سرد هم رفع می شود.
زمانی که سوختگی زبان درمان نشده توصیه میشود که از مواد غذایی سرد و خنک مانند میوه ها، ماست و بستنی استفاده کنید تا زبان تاول نزند و درد آن کاهش یابد. زبان را با آب نمک بشویید. جوش شیرین و دمنوش بابونه به عنوان دهانشویه استفاده کنید. گفته میشود که دمنوش بابونه دارای خواص ضد التهابی است و درد و التهاب ناشی از سوختگی زبان را بهبود میبخشد.
علت پُری گلو چیست؟
احساس توده در گلو را نباید با اشکال در بلع (دیسفاژی) اشتباه کرد؛ اشکال در بلع علامت مهمی است که در آن شخص هنگام بلع مایعات یا غذای جامد مشکل دارد یا این که مجبور است لقمه را با آب فرو دهد. دیسفاژی علل مختلفی دارد که بعضی از آنها مانند سرطان مری خطرناک است، درحالی که گلوبوس علامت بیماری خطرناکی نیست.
احساس وجود توده یا گلوله در گلو مشکلی آزار دهنده برای افراد است؛ در چنین شرایطی هر چه فرد سعی میکند با سرفه کردن و یا بلع زیاد این مشکل را حل کند موفق نمیشود. گلوبوس بر اثر برگشت اسید به داخل حنجره به وجود میآید و در همه سنین رخ میدهد، اما شیوع آن در کودکان کمتر بوده و در بزرگسالان طی دوران میانسالی شایع میشود. زنان به علت زودرنج بودنشان بیشتر در معرض تحریک عصب معده قرار دارند؛ بیمار مبتلا به گلوبوس هیچگونه مشکلی از نظر بلع غذا ندارد و معمولاً حالت توده در گلو سر میز غذا یا سر سفره را احساس نمیکند.
مصرف ترشی با ماهی ممنوع است!
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند از خوردن هر نوع ماده ترشی به جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز کنید، خوردن سایر ترشیجات همراه با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی میشود، همچنین ممکن است شرایط را برای بیماریهای سیستم ایمنی فراهم کند، پس به هیچ عنوان ماهی را با مواد ترشی به جز نارنج میل نکنید.
جوانههایی که خواص سیر را چند برابر میکند
سیری که جوانه میزند حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به سیر تازه است؛ ترکیبات آنتیاکسیدانی که در این نوع سیر وجود دارد در سیر تازه یافت نمیشود و این موضوع خواص آن را چند برابر میکند. سیری که جوانه زده، نه تنها چیزی از خواصش کم نشده بلکه قدرت آن در مبارزه با بیماریها چندین برابر می شود.
سکسکه؛ عارضه ای که نمیتوان پنهانش کرد
سکسکه میتوانند موجب کلافگی شبانه روزی فرد شود. یک نوع عارضه است که نمیتوان پنهانش کرد تمام کل روز و شب همراه فرد خواهد بود. عاملهای مختلفی میتواند مسبب ایجاد سکسکه باشد. عواملی همچون استرس، پریدنهای ناگهانی از خواب، ترس و اضطراب، استفاده از داروهای مختلف، مصرف نوشیدنیهای گازدار و حتی سریع خوردن غذا میتوانند در تشدید این نوع عارضه موثر باشند. گاهی اوقات تصورات افراد بر این اساس است که این نوع عارضه تنها حرکات اضافی بدن هستند و هیچ اثر بدی نخواهد داشت. ولی در حقیقت این است که نوعی التهابات باعث شده که دیافراگم نتواند کارش را به درستی انجام دهد.
دیافراگم در واقع عضله جداکننده ریهها و معده است. وقتی هوا را به داخل ریه میکشیم، دیافراگم پایین میرود و به هوا اجازه میدهد وارد ریهها شود. در زمان بازدم یا همان بیرون فرستادن هوا از ریهها، دیافراگم آزاد میشود تا هوا از ریهها بیرون برود و از راه دهان و بینی خارج شود. التهاب و گرفتگی عضله دیافراگم باعث میشود حنجره منقبض شود و تارهای صوتی بسته و در نتیجه آن صدای معروف سکسکه ایجاد خواهد شد. فقط باید افراد حواسشان باشد که اگر سکسکه بیشتر از ۴۸ ساعت طول بکشد، باید به پزشک مراجعه کنند.