فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید: افکار عمومی کوچ کردن از شبکههای اجتماعی و بعد سوپربیانیه صادر کردن علیه فیلتر تلگرام را خوشرقصی تشبیه میکند.
همای گیلان، فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاحطلب دولت حسن روحانی را فاقد استراتژی در برخورد با بحرانهایی شبیه فیلتر تلگرام دانست.او در گفتوگو با اعتمادآنلاین در واکنش به اطلاعیه حسن روحانی درباره فیلترینگ تلگرام گفت: «اینکه آقای روحانی این مساله را با مردم در میان گذاشتند یک حرکت رو به جلو است؛ این اتفاق یعنی دانا دانستن مردم در کشور و ترجیح نظر اکثریت بر اقلیتی که حداقل در چند انتخابات اخیر افکار عمومی نشان داد با نگرش آنها برای اداره کشور موافق نیست.»
زاهد اضافه کرد: «طبیعی است روحانی باید به مخاطبان خود میگفت مشکلی که برای تلگرام به وجود آمده به چه شکلی بوده و در چه سطحی از تصمیمگیری گرفته شده است اما نباید از خاطر ببریم ایشان وقتی در کمپین انتخابات ریاستجمهوری میگوید دست وزیر من به سمت فیلترینگ نخواهد رفت به مردم قول داده است. آقای روحانی که در کمپین انتخاباتی سوئیس شرکت نکرده بود، او در کمپین انتخاباتی ایران شرکت کرده و از مناسبات سیاسی-حاکمیتی در کشور اطلاع داشت بنابراین اگر حرفی میزند باید پای آن بیاستد.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «اگر روحانی میدانست نمیتواند به تعهدات خود عمل کند نباید چنین قولی به مردم میداد. طبیعی است که عدم پایبندی به این قول سطحی از بیاعتمادی را در افکار عمومی ایجاد میکند.»
زاهد با یادآوری اعتراضات دی ماه گفت: «وقتی شورشها و آشوبهای دی ماه ۹۶ رخ داد از فرماندهان پاسگاه تا امامان جمعه در یک روستای دورافتاده همه از مردم میخواستند که مطالبات خود را از طرق قانونی و مسالمتآمیز پیگیری کنند. اکنون مشخص است که نظر افکار عمومی درباره فیلترینگ تلگرام چیست. اما متأسفانه وقتی موجها میخوابد آقایان تعهدات و مسئولیتهای خود را فراموش میکنند. ضمن اینکه آقایان یادشان میرود قدرت خود را از کجا آوردهاند. البته شاید چون منشأ قدرت را مردم نمیدانند خود را در برابر آنان پاسخگو نمیدانند.»
او با تاکید بر اینکه «فیلتر تلگرام در مجموع به ضرر حاکمیت تمام خواهد شد» گفت: «هیچ شورش و بحران اجتماعی با پاک کردن صورت مساله حل کرد. در انقلاب فرانسه مردم صاحب تلویزیون و رسانه نبودند اما توانستند حرف خود را به یکدیگر برسانند. در روسیه هم همینطور، در زمان پهلوی هم همینطور. یعنی این تلگرام و فیسبوک و اینستاگرام نیستند که منشأ ایجاد تنش هستند این نحوه اداره کشور است که میتواند موجب نارضایتی مردم شود.»
زاهد تاکید کرد: «مردم باهوشاند. اگر مسئولان منشأ اعتراضات را حل نکنند، حتی اگر هیچ رسانهای نباشد آنها راههای مختلفی از جمله روش سرخپوستها مثل روشن کردن آتش را انتخاب و از طریق دود پیامهای خود را به یکدیگر میرساند. بنابراین حاکمیت باید به فکر برطرف کردن ریشههای نارضایتی در جامعه باشد.»
زاهد با احساس برخی هواداران حسن روحانی که صحبتهای او عوامفریبی میدانند ابراز همدردی کرد اما در همین حال درباره علت احتمالی خروج اسحاق جهانگیری و مسئولان دولتی از تلگرام با وجود مخالفت آنان با فیلترینگ گفت: «شاید خروج معاون اول و مقامات دولت برای این بود مقامات عالیرتبه را راضی کنند که مراجعه مردم به پیامرسانهای داخلی با فیلتر تلگرام درست نیست و میتوان با حمایت دولت از پیامرسان داخلی حمایت کرد.»
او با بیان اینکه «وقتی با افکار عمومی صادق نباشیم و مردم به صورت تاریخی با انباشتی دروغها و ریاکاریها روبرو شوند به عملکرد ما با تردید نگاه میکنند» گفت: «من از فردی مانند آقای جهانگیری متعجبم! افکار عمومی این نوع حرکات را از سوی ایشان به عنوان یک چهره اصلاحطلب که هزینه زیادی هم در انتخابات داد خوشرقصی تعبیر میکند. اصالت آقای جهانگیری بالاتر از این حرفهاست که با این حرکات خود را در معرض اتهام قرار دهند.»
زاهد گفت: «افکار عمومی کوچ کردن از شبکههای اجتماعی و بعد سوپربیانیه صادر کردن علیه فیلتر تلگرام را خوشرقصی تشبیه میکند.»