همای گیلان:دکتر محمدحسین قربانی بابیان اینکه ۳۱ نماینده شمال کشور جلسات متعددی را با وزیر جهاد کشاورزی برگزار کردند افزود: محور توسعه گیلان کشاورزی است واصلیترین محور مباحث ما توسعه و تجهیز کشاورزی بود که شاخصترین آن برنج و چای هست.
وی دلیل فروختن زمین کشاورزی توسط روستائیان را مقرونبهصرفه نبودن کشاورزی نام برد و یادآور شد: در سال ۹۲ برنج بین ۶ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۷ هزار تومان فروخته شد ولی امسال این قیمت ۳۰ درصد کاهش داشته است و فکر میکنم نوعی خیانت به مردم روستا شده است.
سخنگوی گروه بهداشت و درمان ضمن تأکید بر این نکته که تاکنون برای برونرفت از چالشهای توسعه کشاورزی در گیلان برنامهای ارائه نشده است خاطرنشان کرد: استراتژی دولت در این بخش کوتاهمدت و نوعی مُسکّن است.
قربانی با این سؤال که آیا در تولید محصولی چون برنج هزینه آن نیز کاهش داشته است ادامه داد: درحالیکه دولت آببها را ۴۰ درصد و کود شیمیایی را ۱۰۰ درصد افزایش داده است و عملاً ۴۰ درصد بر قیمت تمامشده افزوده است شایسته نیست که محصول استراتژیک برنج کشاورزان ۳۰ درصد کاهش داشته باشد.
این نماینده با تأکید بر این که ما باید مزارع کشاورزی خود را تجهیز نماییم تا هزینه تولید را کاهش دهیم تصریح کرد: اگر این تدبیر اندیشه نشود من نگران هستم که مزارع شالیزاری ما مانند نوغان یا پرورش پیله ابریشم تعطیل شود.
قربانی اظهار کرد: روزی که در گیلان بیش از هزار تن پیله ابریشم تولید میشد کار بجایی رسید که امروزه کمتر از صد تن تولید میشود و متأسفانه روستائیان ما با فروش زمین زارعی خود امرار و معاش میکنند.