چاپ مطلب چاپ مطلب

ماهی قرمز؛  تهدید جدی برای اکوسیستم طبیعی

هر ساله در آستانه رسیدن به سال نو در گوشه و کنار شهر شاهد خرید و فروش گونه‌های جانوری مختلفی از آبزیان اعم از مارماهی، لاک‌پشت، سمندر و نیز گونه گیاهی سنبل آبی هستیم که این امر به گفته کارشناسان حفاظت محیط زیست نقش موثری در انقراض بسیاری از این گونه‌ها در طبیعت دارد.
همای خبر-  به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان ، رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط‌زیست استان در همین رابطه اظهار کرد: هرساله با شروع فصل نو و تعطیلات نوروزی علاوه بر ماهی قرمز متاسفانه بحث خرید و فروش آبزیان از جمله گونه‌های آبزی چون سمندر و انواع لاک پشت‌ها یا مار آبی رواج پیدا می‌کند که این امر ضربه بسیار بزرگی را به صورت مستقیم به انقراض برخی گونه‌ها از جمله سمندرها مانند سمندر لرستانی و کردستانی می‌زند. 

حسین علی نژاد با بیان اینکه گونه‌های سمندر لرستانی و کردستانی به شدت در خطر انقراض هستند و جمعیت آنها بسیار کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد:برخی گونه‌ها وجود دارد که جزء گونه‌های مهاجم به شمار می‌رود که لاک پشت گوش قرمز و ماهی حوض یا همان ماهی قرمز را می‌توان از جمله این گونه‌های مهاجم برشمرد.

وی با بیان اینکه گونه ماهی قرمز از جمله گونه‌هایی هستند که بومی ایران نبوده‌ و در زیستگاه طبیعی ایران زیست نداشته‌اند، ادامه داد: ماهی قرمز با نام‌های مختلف ماهی گلی، ماهی حوض تقریباً ۹۰ سال پیش وارد کشور ایران شده و به خاطر بحث زیبایی آن رفته رفته در داخل تنگ‌ها بر سر سفره‌های هفت سین ایرانیان به عنوان ماهی زینتی جای گرفته و محبوبیت پیدا کرده است.

علی نژاد ادامه داد: ماهی قرمز امروزه در رنگ‌ها و شکل های مختلف در آکواریوم‌ها و حوضچه‌های زینتی نگهداری شده و با وجود ظاهر زیبا و بی‌خطرش، به دلیل ویژگی‌های خاصی مانند سازگاری بالا، قدرت تکثیر زیاد و توانایی زنده ماندن در شرایط مختلف، به عنوان یک گونه مهاجم شناخته می‌شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه گونه ماهی قرمز جزء بومی کشور چین بوده و جزء کپورماهی‌ها محسوب می‌شود، اظهار کرد: این گونه از ماهی در داخل تُنگ به خاطر کمبود اکسیژن زمان بسیار محدودی را زنده می‌ماند و بعد از آن از بین می‌رود.

وی با توجه به اشتباه بودن رها سازی ماهی قرمز توسط مردم در آبهای جاری بیان کرد : وقتی این نوع از ماهی در زیستگاه‌های طبیعی رهاسازی می‌شود ممکن است دارای برخی از بیماری‌های مشترک باشد و این بیماری‌ها را به گونه‌های اصلی انتقال دهد و به جمعیت سایر آبزیان سرایت کند و به یکباره می‌بینیم که یک جمعیت بزرگی از آبزیان در استان ما و یا در داخل کشور از دست می‌روند و تلف می‌شوند.
  رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط‌زیست استان کرد: رهاسازی ماهی قرمز در طبیعت کار اشتباهی است و این ماهی قرمز باید در پایان تعطیلات نوروز در محل‌های مشخص شده حوض پارک‌ها که آب آن به سایر آب‌های جاری راه ندارد رهاسازی شود و یا توسط شهرداری ها جمع آوری شود.

About نسرین عشقی

Check Also

کنسرت محمودفرضی نژاد با استقبال بیش از چهار‌هزار نفری مردم  در جزیره استخر لاهیجان برگزار شد

کنسرت محمودفرضی نژاد با استقبال بیش از چهار‌هزار نفری مردم  در جزیره استخر لاهیجان برگزار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *