چاپ مطلب چاپ مطلب

مدیرکل محیط‌زیست گیلان خبر داد جایگاه‌های زباله عامل اصلی آلودگی هوای گیلان

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان جایگاه‌های زباله را عامل اصلی آلودگی هوای این استان عنوان کرد.

به گزارش همای گیلان محمدرضا برجی یکی از عمده‌‌ترین منابع آلاینده گیلان را سوزاندن کاه وکلش دانست و اظهارکرد: این سرمایه می‌تواند به پول تبدیل و یا برای بهره‌وری زمین استفاده شود به راحتی دود می‌شود.

وی افزود: سوزاندن این سرمایه‌ها علاوه بر اتلاف سرمایه و پول در استان باعث ایجاد آلودگی هوا در مقطع زمانی خاص می‌شود و مشکلاتی را برای شهروندان به وجود می‌آورد.

مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان گفت: در استان نیاز به مدیریت جامع و هماهنگ با دستگاه‌های ذی‌ربط و آموزش کشاورزان هستیم که با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی، معاون امور دام این سازمان، دهیاران و شوراها می‌توان این مهم را ساماندهی کرد.

سوزاندن کاهش وکلش در سال آینده ۷۰ درصد کاهش می‌یابد

برجی با بیان اینکه کمیته ویژه ساماندهی کاه و کلش در اداراه کل محیط‌زیست گیلان تشکیل می‌شود، تصریح کرد: از هم‌اکنون باید این موضوع را در استان جدی بگیریم تا سال آینده را بدون دود کاه و کلش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه همیشه در انتظار وقوع اتفاق هستیم تا کار انجام دهیم، خاطرنشان کرد: این مهم دلیل عدم موفقیت در اجرای طرح‌ها است اما اگر مشارکت همه دستگاه‌ها را داشته‌ باشیم می‌تواینم تا ۷۰ درصد سوزاندن کاه و کلش را در استان کاهش دهیم.

جایگاه دفن زباله عامل آلودگی هوای گیلان است

مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان مهمترین عامل آلودگی هوای گیلان را وسایل نقلیه موتوری، سوزاندن کاه وکلش به صورت مقطعی و فصلی و جایگاه دفن زباله و فاضلاب‌ها بیان کرد و گفت: جایگاه دفن زباله به دلیل بو نامطبوع و ایجاد مشکل برای ساکنین منطقه از موارد مهمی است که باید مورد توجه همه ما مسئولان باشد.

برجی درباره ساماندهی فاضلاب صنعتی در استان، تصریح کرد: آمایش سرزمین عامل موفقیت در ساماندهی فاضلاب‌های صنعتی است و استقرار صنایع در مکان مناسب و استفاده از تکنولوژی جدید در سیستم تصفیه کارخانه‌ها و شرکت‌های صنعتی می‌تواند عامل موثر در کنترل فاضلاب‌ها باشد.

تشکل‌های مردمی تفسیر درست اصل ۵۰ قانون اساسی هستند

وی مردم، رسانه‌ها، شوراها و دهیارن را سه رکن مهم در فعالیت‌های زیست‌محیطی بیان کرد و افزود: تشکل‌های غیر دولتی یا مقابل دولت هستند یا در طرف موافق دولت که این مهم نیاز به تدبیر و حفظ تعادل دارد.

مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان با بیان اینکه NGO ها یا تشکل‌های مردمی تفسیر درست اصل ۵۰ قانون اساسی هستند، خاطرنشان کرد: این قانون همه آحاد مردم را موظف به حفظ محیط‌زیست می‌کند، تشکل‌های مردمی و رسانه‌ها چشم محیط‌‌زیست در اجتماع هستند و نظرات، مسائل و مشکلات را به مسئولان محیط‌زیست منعکس می‌کنند.
تشکل‌های مردمی قدرت تاثیرگذاری بر افکارعمومی و دولت را دارند

برجی، سیاست اداره کل محیط‌زیست گیلان را در افزایش تعداد NGOهای زیست‌محیطی دانست و گفت: تشکل‌های مردمی قدرت تاثیرگذاری بر دولت و افکار عمومی را دارند و می‌توانند در حفظ و احیای محیط‌زیست کمک کنند.

وی با تأکید بر نقش دهیاران و شوراها در حفظ محیط‌زیست، تصریح کرد: باید از ظرفیت شوراها و دهیاران در روستاها استفاده کنیم تا با مشارکت آنها مشکل زباله روستاها ساماندهی و برطرف شود/تسنیم

About

Check Also

شهردار رشت در آئین رونمایی از سامانه خدمات الکترونیک صدور پروانه های ساختمانی؛ عدم‌ نیاز به مراجعه حضور شهروندان جهت صدور پروانه ساختمانی

شهردار رشت در آئین رونمایی از سامانه خدمات الکترونیک صدور پروانه های ساختمانی؛ عدم‌ نیاز …