مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی: شانس اصلاح طلبان برای ۱۴۰۰ بالا است | خاتمی اهل تحمیل کردن نیست
مدیر خبر1 شهریور 22, 1399اخباردیدگاهها برای مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی: شانس اصلاح طلبان برای ۱۴۰۰ بالا است | خاتمی اهل تحمیل کردن نیست بسته هستند283 Views
همای گیلان:سیدحسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگویی با اشاره به مسائل پیش روی اصلاح طلبان اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری سال آینده مانند انتخابات گذشته ریاست جمهوری دارای اهمیت ملی و بین المللی برای ایران است.
وی گفت: اگر نگاهی به انتخابات گذشته ریاستجمهوری بیندازیم تا سال ۷۶، انتخاباتهایی که برگزار شد اجماعی بوده و جنبه رقابت به غیر از انتخابات دوره اول، در آنها کمتر بوده است به بیانی دیگر پنج انتخابات یعنی انتخابات دوم تا پایان انتخابات ششم، انتخابات اجماعی بود؛ بدین گونه که نظام در مورد رئیسجمهور آینده به یک جمعبندی میرسید.
مرعشی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰، این که انتخابات، دو قطبی می شود در واقع اینگونه نیست که یک انتخابات چند قطبی مثل، انتخابات ۱۳۸۴ که چندقطبی شد را شاهد باشیم؛ از این رو به احتمال ۸۰ درصد، این انتخابات دوقطبی است. دومین مساله نیز این است که شانس بُرد اصلاحطلبان نسبت به اصولگرایان، ۶۰ به ۴۰ به نفع اصلاحطلبان است؛ به عبارت دیگر اگر براساس تعداد پیروزیها در نظر بگیریم چهار پیروزی از شش انتخابات ریاست جمهوری به نفع اصلاحطلبان، بدین معناست که به احتمال ۶۶ درصد اصلاحطلبان، پیروز و در مقابل به احتمال ۳۴ درصد اصولگرایان، پیروز خواهند شد.
سخنگوی حزب کارگزارن سازندگی با اشاره به اولویتهای دولت آینده، اظهار داشت: دولت آینده باید در واقع از شرایط جدیدی که بعد از انتخابات آمریکا به وجود میآید استفاده کند در واقع با توجه به اینکه یک دولت تازه نفس هم در ایران شکل میگیرد، ما باید تلاش کنیم بستر روابط عادی را با دنیا برقرار کنیم و با تکیه بر قدرت ملی از تحریمها، عبور کنیم.
وی تصریح کرد: نگاه اصلاحطلبان به قدرت این است که آن را ابزار مصالحه با دنیا قرار میدهند چراکه این قدرت برای مصالحه، مفید بوده و در گفتگوها و مذاکرات میتواند منافع ملی کشور را حداکثر کند. نگاه دیگری که به قدرت وجود دارد این است که برخی فکر می کنند، این قدرت به درد اِعمال میخورد و میتواند برای جنگ گرم یا حداقل جنگ سرد مورد استفاده قرار گیرد؛ در حالی که استفاده از قدرت ملی چه برای جنگ گرم و چه برای جنگ سرد به نفع ایران نیست.
مرعشی ابراز داشت: به طور کلی وقتی که در نبود احزاب و جبهههای رسمی، باندها جایگزین جبههها و احزاب سیاسی شوند این باندها برای در اختیار گرفتن موقعیتها، راهی ندارند جز اینکه افراد با تجربه را حذف کنند. بنده نمیخواهم بگویم که عرصه مدیریت کشور باید در اختیار یک عده معدودی باشد چراکه یقینا به گردش نخبگان احتیاج داریم اما هیچ گاه یک کشور یا یک نظام موفق، هیچ تجربهای را حذف نمیکند. بسیاری از این شخصیتهایی که اشاره کردم، ممکن است بتوانند در سطح مشاوره، اتاقهای فکر و در سطح ایدهپردازها و پشت صحنه اداره کننده بوده و نیروهای جوان را تربیت کرده و به میدان بفرستند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در خصوص حذف نخبگان از جامعه سیاسی، بیان داشت: عاقلانهترین برخورد با منابع انسانی در دولت آقای هاشمی صورت گرفت. به عنوان مثال بنده از دوره دوم ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رئیس دفتر شدم، وقتی به دفتر رئیس جمهور رفتم دیدم همه پرسنل دفتر رئیس جمهور همان پرسنل دوره ریاست جمهوری مقام معظم رهبری هستند. بعد رفتم به دفتر حبیبی که به عنوان معاون اول، جانشین مهندس موسوی شده بود، دیدم همه کارکنان دفتر حبیبی و کارکنان دولت همان کارکنان دوران نخست وزیری مهندس موسوی هستند حتی حبیبی، رئیس دفتر و منشیاش را هم تغییر نداده بود یعنی از منشی، رئیس دفتر، کارکنان دفتر و دبیران دولت همه افرادی بودند که از زمان مهندس موسوی حضور داشتند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان توانستند در انتخابات مجلس آراء خاکستری را جذب کنند؟، اظهار داشت: اصولگرایان هیچ جذب جدیدی نداشتهاند. در واقع در نبود اکثریت، همیشه اصولگرایان شانس پیروزی دارند؛ بالاخره اگر اکثریت مردم نیایند شانسشان بالا میرود. قالیباف همان رأی قبلیاش در تهران کسب کرده را مجددا به دست آورده است. سیاست جبهه اصولگرایی این است که همان نیروهای خودش را نگه دارد. سال ها است که سیاستشان این نیست که جذب جدید داشته باشد.
مرعشی در پاسخ به این پرسش که، اینکه رئیس جمهور با برند اصلاحطلبی باشد هیچ مشکلی ایجاد نمیکند؟، بیان داشت: حتما رئیسجمهور باید اصلاحطلب باشد که اکثریت قاطع هم، اصلاحطلب باشد اما رئیسجمهور اصلاحطلب دولتش باید دولت ملی باشد.
وی تصریح کرد: مادامی که نیروهای سیاسی از هم فاصله میگیرند و به دو بخش تقسیم میشوند، کشور به سمت ضعیف شدن میرود. در واقع ما دنبال یارگیری جدید در حزب کارگزاران هستیم نه دنبال از دست دادن یار.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در جواب به این سوال که درباره شورای عالی سیاستگذاری یا هر نهاد هماهنگ کننده در بین اصلاح طلبان که مطرح کردید، تمایلی به ریاست دارید؟، بیان داشت: چنین بحثی مطرح نیست و من هم چنین آمادگی ندارم. در ترکیبات قبلی شورای عالی، یکی از مشکلات، کثرت جمعیت بود. به عنوان مثال یک شورای ۵۰ نفره، نمیتواند شورایی باشد که در آن بحثهای جدی همراه با اقناع صورت گیرد آنقدر بحث ها طول میکشید که مجبور بودیم، همیشه بحثها اقلیت و اکثریت شود. در جبهه اصلاحطلبی این نهاد هماهنگ کننده نباید از نظر ما بیشتر از ۱۵ نفر باشد که امکان بحث و اقناع فراهم شود تا اجماع، شکل بگیرد.
وی در مواجهه با این مطلب که آقای الله کرم ادعا کرد، اصلاحطلبان از حضور در انتخابات سلب شوند، نظر شما چیست؟، گفت: الله کرم که رهبر ایران نیست. این نظر شخصی او است و از طرف نظام، نمیتواند حرف بزند. این اظهارات و پیشبینیهای زودهنگام در شأن آنها نیست. جمهوری اسلامی به جایی نرسیده که الله کرم بخواهد، سخنگوی نظام باشد. سخنی بیاساس مطرح کرده است.
مرعشی در خصوص نگاه سید محمدخاتمی به جریان سیاسی متبوع خود، گفت: خاتمی اهل اینکه چیزی را تحمیل کند، نیست. نظام اصلاحات، نظام جمع است خاتمی هم شخصیتی است که مورد احترام همه بخش های اصلاح طلب است. یک فرصت خوبی است، تا کسی که همه قبولش دارند، هماهنگ کننده باشد.
بایدن رئیس جمهور شود به برجام باز میگردد
وی در خصوص انتخابات آمریکا گفت: برداشتم این است که در امریکا، اگر بایدن برنده شود به برجام برمی گردد. اگر بایدن برنده شود ما باید در بهمن ماه در دولت جدیدی که مستقر میشود، منتظر بازگشت آمریکاییها به برجام باشیم. اگر هم ترامپ برنده شود برداشت من این است که او متوجه اشتباهش در مورد ایران شده یعنی کسانی که به او مشورت داده بودند، مشورت هایشان این بود که ایران با اعمال تحریم ها نظام دچار فروپاشی می شود. ترامپ اکنون متوجه شده که نمیتوان در خاورمیانه بدون در نظر گرفتن ایران به عنوان یک کشور قدرتمند حاضر در صحنه، زندگی و حرکت کرuد. به نظر من در هر شرایطی امسال جمهوری اسلامی و ایران عزیز و مردم، ثمره مقاومت ملی شان را خواهند چشید./برنا