معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه؛
روغن کلزا (کانولا) بهترین روغن برای مصرف است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه؛
روغن کلزا (کانولا) بهترین روغن برای مصرف است معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: روغن کلزا (کانولا) بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در دسته بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیهای می باشد.
به گزارش همای خبر، به نقل از پایگاه خبری کیمیای شمال ؛ دکتر سید محمود رضوانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری با موضوع پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” از ۱۷ تا ۳۰ آذر در گیلان همزمان با سراسر کشور در حال برگزاری است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند برخی سرطانها، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و مانند آن است، یادآور شد: بیماری های قلبی و عروقی با ۴۸/۲ درصد اولین عامل مرگ و میر در استان گیلان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تغییر عادات غذایی مردم زمانبر اما شدنی است، تاکید کرد: آمارها نشان میدهد که گیلان در زمینه بیماریهای غیر واگیر، به ویژه بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و دیابت، در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
دکتر رضوانی با بیان اینکه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مصرف چربی و روغن را کاهش دهید ، تصریح کرد: متاسفانه استان گیلان در ابتلا به کلسترول بالا، فشار خون بالا و اضافه وزن و چاقی، رتبه نخست کشور را دارد که بخش عمده ای از این بیماری ها از طریق عادات غذایی ناسالم بروز می کند.
دکتر سید محمود رضوانی عنوان کرد: امروز روند رو به افزایش بیمارهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه، نگران کننده است.
معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: از خرید و مصرف روغن هایی که به صورت سنتی مثل روغن کنجد که با روش پرس سرد در معرض دید افراد تهیه می شود خودداری کنید و حتما از روغن های کنجد تولید کارخانه ای استفاده کنید.
وی با یادآوری شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» و با تقسیم روغنها به مایع، جامد و نیمه جامد بیان کرد: روغنهای جامد مانند کره، مارگارین، روغن زرد حیوانی، پیه و دنبه و روغن کرمانشاهی حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند که به شدت موجب افزایش کلسترول بد خون میشوند و با سکتههای قلبی و بیماریهای قلبی و عروقی ارتباط دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اضافه کرد: روغنهای جامد و نیمه جامد که حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهند اما روغنهای مایع مانند روغن آفتابگردان و کانولا (کلزا) میتوانند به عنوان گزینههای سالمتر جایگزین و معرفی شوند.
وی با اشاره به روغنهای مایع معمولی و مخصوص سرخ کردنی اظهار کرد: برای سرخ کردن عمیق و طولانی مدت باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردن و برای پخت و پز و تفت دادن در حرارت کم نیز باید از روغن مایع معمولی استفاده شود ، ضمن اینکه روغن های مایع اسید چرب ترانس ندارند.
وی با تاکید بر اینکه هرچه در مصرف روغن بیشتر خسیس باشید سلامت شما بیشتر تضمین می شود ، خاطرنشان کرد : آفتابگردان، ذرت، زیتون، کلزا، کنجد، هسته انگور و سبوس برنج و روغنهای مخلوط از روغنهای مایع موجود در بازار هستند.
دکتر رضوانی به ضرورت فرهنگسازی در جامعه برای انتخاب روغنهای مناسب و اصلاح الگوی تغذیهای تاکید و تصریح کرد: اسیدهای چرب امگا ۶ عمده ترکیبات این روغن هاست، هنگامی که امگا ۶ زیاد مصرف شود نسبت آن با امگا ۳ نامطلوب می باشد و اگر این میزان از حدی بیشتر باشد در طولانی مدت، فرآیندهای التهابی در بدن ایجاد کرده و زمینه ساز ابتلا به بیماریهای دیابت، فشار خون، سرطان و مانند آن میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه مردم بیشتر به مصرف روغن های آفتابگردان و ذرت تمایل دارند، خاطرنشان کرد: کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف است و نسبت میزان امگا ۶ به امگا ۳ در آن مناسب است از اینرو در گروه بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای قرار دارد؛ روغن زیتون و کنجد ارزش تغذیهای خوبی دارند اما نمیتوانند نیاز بدن به امگا ۶ و امگا ۳ را تامین کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین با اشاره به ثبت شهر رشت در سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک ، یادآور شد: با توجه به انتخاب رشت به عنوان شهر خلاق خوراک باید اهمیت و توجه به غذای سالم را مدنظر قرار داد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید به بخش سلامتی افراد هم توجه شود تا برند“شهر خوراکیها” به معنای واقعی حفظ گردد، تاکید کرد: مردم باید بدانند مناسب ترین روغن برای مصرف از لحاظ خواص تغذیه ای، روغن کلزا یا کانولا است که می تواند جایگزین درست و مناسبی برای سایر روغن های خوراکی در سفره های مردم شود.
وی با بیان اینکه حذف مصرف روغن های جامد از سفره های مردم با تلاش سال های طولانی محقق شد، عنوان کرد: مردم با روغن های جامد و نیمه جامد خداحافظی کنند