به گزارش همای گیلان به نقل از تسنیم محمد امیری با بیان اینکه ۵۸ هزار و ۲۷۳ نفر در استان در سه سال اخیر در دورههای مختلف سوادآموزی ثبتنام و آموزش دیدند، اظهار کرد: از این تعداد ۲۲ هزار و ۸۷۸ نفر در سال ۹۰ ، ۲۵ هزار و ۹۰۹ نفر در سال ۹۱ و ۹ هزار و ۴۸۶ نفر از سال ۹۲ تاکنون تحت پوشش دورههای مختلف سوادآموزی قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۰ بیشترین درصد باسوادی در گروه سنی شش ساله و بالاتر با ۸۹.۵ درصد متعلق به شهرستان بندرانزلی است، افزود: کمترین آن با ۸۷.۷ درصد مربوط به شهرستان شفت است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان گفت: در گروه سنی هدف ۱۰ تا۴۹ سال بیشترین درصد باسوادی با ۹۸.۱ درصد متعلق به شهرستان بندرانزلی و کمترین آن با ۸۵.۸ درصد مربوط به شهرستان ماسال است.
امیری به اشاره فعالیتهای نهضت سوادآموزی گیلان از بدو تاسیس تاکنون، تصریح کرد: درصد باسوادی استان در ۳۵ سال گذشته با ۳۳.۷ درصد رشد از۵۰.۶ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۸۴.۳ درصد در سال ۹۰ افزایش یافته است.
وی با اشاره به نرخ باسوادی در گیلان، خاطرنشان کرد: در این مدت نرخ باسوادی در مردان۰۷. ۲۷ درصد ، در زنان ۳۹.۹۵ درصد، مناطق شهری ۲۲.۲ درصد و در مناطق روستایی ۳۱.۹ درصد رشد داشته است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه گیلان درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، جزو هفت استان کشور است، افزود: این استان در گروه سنی شش سال به بالا جزو ۱۰ استان نخست کشور است.
امیری تصریح کرد: با توجه به عدم انسداد بیسوادی به نظر میرسد که با کاهش آمار هر منطقه، تعداد بیسوادان شش تا ۱۱ سال در گیلان رو به افزایش است و باید اقدامات لازم در این رابطه انجام شود.
وی عدم استقبال بیسوادان برای شرکت در کلاسهای سوادآموزی را از جمله مشکلات سوادآموزی عنوان کرد.