عطیه نصرتی بهمن 14, 1398مقالهدیدگاهها برای نگاهی به هنر گریم/ دانشجوی رشته گریم آزاده خباز بسته هستند902 Views
اختصاصی همای گیلان، مصدر واژه گریم ،کلمه گریمه به معنای خطوط پیری بر چهره انداختن،آراستن چهره برای تئاتر وسینما است. صفت فاعلی آن گریمور می باشد . این واژه از سال۱۷۷۸میلادی وارد فرهنگ لغت زبان فرانسه شد.
این واژه به مفهوم ادای شکلک در آوردن ،صورت و یا نقش یک پیر مسخره کاربرد دارد.
در تعریف مدرن؛ گریم عبارت است از:استفاده از تکنیک سایه و روشن و ابزار زیبایی برای چهره ، این تعریف سه ویژگی عمده دارد :
-متعادل سازی اجزای صورت با یکدیگر
.-رفع نواقص اجزای صورت
-زیباتر کردن صورت به گونه ای که بعد از گذشت ،سه ساعت،چهره فرد کاملا زیبا شده و حتی سن او نیز کم تر نمایش داده می شود.
از دیرباز ،انسان می کوشید تا در دل زندگی سخت و خشک روزگار گذشته ،موجبات سرگرمی خود و دیگران را فراهم سازد و از روش هایی چون بازی با سایه،اجرای رقص ،موسیقی و نمایش استفاده می کرد،در تنوع سرگرمی می کوشید تا چهره اش را کاملا متفاوت نشان دهد تا میزان تاثیر گذاریش را بر مخاطبان افزایش دهد. ویا برای انجام شکار ،تغییر هویت فردی به هویت گروهی و اجتماعی از گریم به عنوان تغییر پوشش چهره بازیگر بهره می جست .
امروزه گریم در ردیف هنرهای نمایشی ظریف به شمار می رود که از تلفیق نقاشی و مجسمه سازی بهره مند می شود .
گریم شخصیت پردازی و حتی زیبا سازی چهره است ،به گونه ای که روی فرم ها تاکید می کند و بر خلاف آرایش که تنها رنگ به چهره اضافه می کند ،با سایه روشن ،زیبایی چهره را ایجاد کرده بدون این که رنگ و لعابی بر چهره اضافه نماید ،از این روی خانم های محجبه هم میتواننند با رعایت کامل حجاب و شئونات اسلامی و بدون ایجاد حساسیت و جلب توجه ،گریم کنند ،این نکته مورد تاکید است برای داشتن یک آرایش هنری زیبا و برای آسیب ندیدن پوست صورت ، باید ابزار و امکانات کاملآ استاندارد به کار برد .