رئیس انجمن واردکنندگان برنج هشدار داد اگر احتکار خانگی به برنج برسد دیگر نمیتوان بازار را کنترل کرد همانطور که در چند سال گذشته این اتفاق افتاد.
همای گیلان، به گزارش تسنیم، حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، امروز در دیدار با فعالان اقتصادی با وزیر دادگستری اظهار کرد امسال شاخصهای سهولت فضای کسب و کار ایران در مقایسه با سال گذشته ۴ پله نزول پیدا کرده است.
وی افزود:۵ مورد از موارد کاهش سهولت فضای کسب و کار به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به وزارت دادگستری ارتباط دارد که باید این موانع و چالشها با تشکیل کمیته کاری مشترک رفع و تسهیل شود.
شاه حسینی، رئیس انجمن وارد کنندگان برنج نیز گفت: برنج بعد از گندم کالای راهبردی کشور محسوب میشود و در چند سال اخیر آن را کالای اساسی محسوب میکنند و برای واردات نیز ارز دولتی با نرخ مصوب دریافت کرده است.
وی افزود: اگر احتکار خانگی به برنج برسد دیگر نمیتوان بازار را کنترل کرد همانطور که در چند سال گذشته این اتفاق افتاد دلیل عدم قابلیت کنترل نیز به بحث نبود همخوانی میان عرضه و تقاضا ارتباط دارد.
شاه حسینی گفت: برخی از محموله های وارداتی برنج در کشور به ظن قاچاق توقیف میشود و تعیین تکلیف قاچاق نبودن آن، مدتها زمان میبرد؛ این به آن معناست که پلمب انبارها و توقیف اجناس موجب میشود تا ما به صورت مصنوعی احتکار انجام دهیم، همین مسئله، عرضه و تقاضا را با بحران روبرو میکند که قیمتها را افزایش میدهد.
غلامعلی فاروغی رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: هم اکنون کشور در جنگ اقتصادی است اما بخش خصوصی و اقتصادی کشور اصلا سیاست گذار نیست و صرفا سیاستهای دستوری دولتی را اجرا میکند که این مسئله اشتباه است.
فاروغی افزود: بخش خصوصی در حال پاسخگویی به مشکلات اقتصادی و سازگاری با شرایط بحرانی است، در حالی که این مشکلات در نتیجه سیاستهای اشتباه دولت بوده است. در بحث احتکار، مواد فاسد شدنی از جمله واکسن و دارو را داریم که بعد از یکسال و اتمام تاریخ انقضا دستور رفع توقیف صادر می شود در حالی که این سیاست اشتباه است و کالا در مدت زمان طولانی خراب میشود.
وی تاکید کرد: اگر دولت میداند که چه کاری را انجام میدهد و این سیاست چه مشکلاتی را ایجاد کرده باید روش خود را تغییر دهد و اگر نمیداند حداقل مشورتهای لازم را انجام دهد چرا که ارز و مواد غذایی مورد نیاز کشور به سختی در دسترس است و باید راحت و ارزان به سایر کشورها ارسال شود.
ابویی رئیس سندیکای لوله و پروفیل نیز در این نشست گفت: باید ارتباط کالا ایرانی با ارزهای خارجی به هر صورت از جمله ضریب قطع شود؛ وضعیت به نحوی شده که تولید کننده ایرانی منتظر افزایش قیمت ارز است تا قیمت کالا را هیجانی افزایش دهد.
وی ادامه داد: مشکلات فعلی ما برخوردهای غیر شفاف سیستم قضایی با متخلفان و عدم انجام سیاستهای دولت ازجانب وزرا و زیر مجموعه ارگانها است.
سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد هم گفت: ما بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی دنیا هستیم و در یک دهه اخیر از رتبه ۲۱ به رتبه ۱۳ رسیدهایم. فولاد و صنایع پتروشیمی صرفا ارز آوری را در اختیار دارد و باید دولت به اهمیت حمایت از این صنایع پی ببرد.
رئیس کمیسیون لیزینگ نیز گفت: بانک های معتبر کشور از پرداخت ضمانت نامههای بانکی خودداری میکنند این در حالی است که ضمانت نامههای بانکی از اعتبار بالایی برخوردارند و کارمزدهای لازم را دریافت کردهاند که باعث شده تا فضای اعتباری کشور دچار مشکلات حاد بیاعتمادی شود.