نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی بهترین راهحل ممکن در مقابله با زباله را ایجاد کارخانه کمپوست برشمرد و گفت: ممکن است چند نفر از ایجاد کارخانه کمپوست ناراحت شوند اما برای من سلامتی مردم اهمیت بیشتری دارد.
همای گیلان: مهرداد بائوچ لاهوتی بابیان اینکه پدیده زباله امروز همه را مورد آزار و اذیت خود قرار میدهد، اظهار کرد: باید فکری به حالوروز زبالهها کرد و چگونگی مقابله با آن را مدیریت کرد.
وی بابیان اینکه در دنیا از زباله بهعنوان طلای کثیف نام میبرند، افزود: در اکثر نقاط جهان زباله را یا تبدیل به کود میکنند و یا با سوزاندن آنها را تبدیل به انرژی میکنند.
نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی به تجربه خود در مدیریت شهری و راهکارهای مقابله با زباله اشاره کرد و گفت: چندین کارخانه در راستای پسماند که در استان فعالیت میکنند و یا شرکتهای بزرگ دیگر که در استان وجود دارد نظیر خطوط رشت یا سیستم موبایل انزلی و یا کارخانه انزلی و کشتارگاه صنعتی رشت را درزمانی که مدیرکل شهر و روستا بودهام یا من ساختهام و یا پایهگذاری کردهام.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه برای سوزاندن و یا تبدیل ۲۰۰ تن زباله به کود بالای ۴۰۰ میلیارد تومان پول لازم است، خاطرنشان کرد: دولت چنین پولی ندارد و بخش خصوصی نیز برای ورود به این بخش راغب نیست.
بائوچ لاهوتی با اذعان به اینکه کارخانه کمپوست تنها راهحل فعلی در مقابله با زباله است، گفت: درزمانی که نه دولت توان دارد و نه بخش خصوصی ایجاد کارخانه کمپوست تنها راهحل مناسب و درخور برای مقابله با کمپوست است.
وی تبدیل زباله به کود یا یک ماده بیضرر را از مزایای کمپوست کردن زبالهها عنوان کرد و افزود: خوشبختانه ۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان بهحساب شهرداری برای شرکت کمپوست واریزشده اما متأسفانه روی مکان و جانمایی سایت کمپوست حساسیتی وجود دارد.
نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حساسیتهای موجود در خصوص جانمایی کارخانه کمپوست منحصر به لنگرود نیست و در همه جای کشور این حساسیت و دغدغه وجود دارد تصریح کرد: حساسیت در مواجهه با ایجاد کارخانه کمپوست و یا مرغداری همیشه وجود دارد اما ما آغاز اعلام به کار آن را اعلام کردهایم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه مطلب گفت: قرارداد این پروژه بسیار مدرن و مناسب که با یکی از شرکتهای وابسته به وزارت دفاع که شرکت بسیار قویای است، بستهشده است.
لاهوتی با اعلام اینکه با مردم در خصوص مزایای این پروژه صحبت شده، افزود: ما باید تکلیف زبالهها را روشن کنیم و برای من سلامتی مردم بیشتر از ناراحت شدن چند نفر اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه ممکن است چند نفر از رفتار ما در ایجاد این سایت ناراحت هم بشوند، بیان کرد: من باید در فردای قیامت جواب بدهم که میتوانستم برای مردم تولید سرطان نکنم و هر طور که شده باید این کارخانه برای سلامتی مردم ایجاد شود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی به مشکلات ایجادشده برای مردم بخشهای شهرستان ازجمله اطاقور اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در بخشهای شهرستان از مخاطرات جدی زباله و شیرابههای آن و همچنین بوهای نامطبوع ساطعشده از آنها مشکلات پوستی گرفتهاند و همچنین ماکیان آنها را از بین برده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کارخانههای ایجادشده امروزی اصلاً بود ندارند، بیان کرد: بسیاری از کارخانههای مطرح اکنون وسط شهر احداث میشوند و ما هم آیتمهای لازم ازجمله شرایط زیستمحیطی را رعایت کردهایم.
لاهوتی بابیان اینکه امروز علاوه بر کشور استان گیلان از معضل زباله رنج میبرد، گفت: لنگرود از استان مستثنی نیست و از معضل زباله رنج میبرد و باید همه تلاش کنند تا معضل زباله از شهرستان برچیده شود.
گفتنی است دومین مراسم کلنگ زنی ساخت کارخانه کمپوست شهری لنگرود با اعتراضات مردمی لغو شد و گفته میشود مسائل زیستمحیطی و بهداشتی عامل این اعتراضات بوده است./دیارمیرزا