پایان قند و چربی خون ، با این میوه ارزان+پاکسازی کبد و دفع سموم کلیه و ضد افسردگی
عطیه نصرتی بهمن 13, 1398اخباردیدگاهها برای پایان قند و چربی خون ، با این میوه ارزان+پاکسازی کبد و دفع سموم کلیه و ضد افسردگی بسته هستند350 Views
یک پژوهشگر طب سنتی گفت: افراد برای رفع سرماخوردگی و سرفه باید به مقدار مساوی از ترکیبات آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، قدومه شیرازی، بارهنگ و عناب را با هم ترکیب کنند.
همای گیلان،به نقل از کارگرآنلاین، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره عناب اظهار کرد: عناب طبع معتدل و مرطوب دارد، همچنین حاوی سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، ویتامین A، C ، B6، B12 و املاح است.
وی بیان کرد: عناب به علت داشتن لعاب زیاد سینه را نرم میکند، اگر عناب را با آب یا شیر بجوشانند و سپس آن را میل کنند این محلول خاصیت ملینی پیدا میکند. عناب همچنین مدر است و خون را پاکسازی و تصفیه میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: عناب ضد سرفه است و درد سینه را برطرف میکند، افراد برای رفع سرفه، سرماخوردگی، خلط و تسکین علائم آسم باید به مقدار مساوی از گیاهانی مانند آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، قدومه شیرازی، بارهنگ و هفت عدد عناب را با هم ترکیب کنند و در طول روز این معجون را میل کنند، اشخاص باید استفاده از این ترکیب را به مدت سه تا هفت روز ادامه بدهند این معجون مانند یک آنتیبیوتیک گیاهی عمل میکند.
عظمایی تأکید کرد: عناب آرامبخش و خوابآور است، جوشانده پوست درخت عناب سبب درمان اسهال میشود، برای معالجه و التیام زخمها افراد باید پودر ریشه خشک شده عناب را بر روی محل مورد نظر بپاشند، عناب همچنین تأثیر بسزایی در رفع خستگی دارد.
وی تصریح کرد: جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند، برای این منظور افراد باید ۵۰ تا ۱۰۰ گرم عناب را در یک لیتر آب حرارت ملایم بجوشانند تا حجم آب دو سوم شود، سپس این جوشانده را روزانه سه تا چهار استکان میل کنند عناب دستگاه هاضمه و حافظه را تقویت و کم اشتهایی را برطرف میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به نقش مؤثر عناب در رفع غمگینی، گفت: هر گاه افراد احساس غمگینی میکنند باید یک فنجان از دم کرده عناب را بنوشند، برای درمان سرطانها نیز اشخاص باید آب عناب را با کاهو میل کنند.
عظمایی اظهار کرد: افراد برای پاکسازی کبد، دستگاه تنفس و تقویت بدن باید ۲۰ عدد عناب را به همراه ۳۰ عدد مویز بی دانه، ۳۰ عدد سپستان و ۱۷ گرم گل بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنند و بگذارند تا صبح باقی بماند سپس آن را صاف کنند و با ۵۰ گرم شیرخشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنند تا کاملاً حل شود، در نهایت کمی گلاب به این محلول اضافه و آن را میل کنند.
وی عنوان کرد: میوه عناب سرشار از ویتامین C است، به همین علت موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، مصرف عناب با زنجبیل تأثیر بسزایی در تقویت دستگاه گوارش دارد، عناب همچنین قند و چربی خون را کنترل میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: عناب محافظ کبد است، همچنین سبب کاهش چربی کبد نیز میشود ،مصرف عناب برای افرادی که دچار بواسیر هستند، مفید است. استفاده از عناب همچنین سردردهای ناشی از غلبه صفرا را نیز تسکین میدهد برای این منظور افراد باید پنج گرم از هر یک از گیاهان پوست هلیله زرد، هلیله کابلی ( سیاه )، تمبر هندی، عناب، گل بنفشه، سپستان و تخم خیار را در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه آرام بجوشانند، سپس آن را صاف و روزانه سه استکان میل کنند.
عظمایی تأکید کرد: مصرف عناب با زرشک آبگیری ( زرشک سیاه ) نقش مؤثری در کاهش فشار خون دارد، مبتلایان به سنگ صفرا باید ۵۰ گرم عناب را با ۱۰۰ گرم عرق بیدمشک و ۱۰۰ گرم عرق کاسنی مخلوط، سپس آن را صاف و روزانه سه بار هر بار ۲ قاشق غذاخوری از آن را میل کنند. عناب خشک شده خاصیت بیشتری در مقایسه با عناب تر دارد.
وی درباره ضررهای ناشی از مصرف عناب یادآور شد: مصرف عناب در افراد سرد مزاج موجب نفخ و باد شکم میشود، بنابراین این اشخاص باید عناب را همراه با عسل یا مویز مصرف کنند، زیادهروی در استفاده از عناب باعث کاهش قوای جنسی میشود به همین علت اشخاص باید عناب را همراه با عسل میل کنند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۳۶.۷۴ در عناب تازه و ۷۱٫۷۷ درصد عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژهای دارد و به صورت تازه و خشک مصرف میشود.
محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: در طب سنتی ایران جوشانده عناب به تنهایی یا مخلوط با گیاهان دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
وی بیان کرد: عناب به علت داشتن لعاب زیاد سینه را نرم میکند، اگر عناب را با آب یا شیر بجوشانند و سپس آن را میل کنند این محلول خاصیت ملینی پیدا میکند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۳۶.۷۴ در عناب تازه و ۷۱٫۷۷ درصد عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژهای دارد و به صورت تازه و خشک مصرف میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن هیچ گونه تحریکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمیکند، گفت: جوشانده عناب در آب و یا شیر خاصیت ملین دارد و ترانزیت مواد اولیه در لوله گوارشی را تسهیل میکند.
پویان ادامه داد: مصرف عناب به دفع سموم بدن کمک میکند، میوه عناب سرشار از ویتامین c است و مواد قندی موجود در آن در تهیه کمپوت و شیرینی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن شیرینی و کیک مخصوص تهیه میشود، تصریح کرد: میوه عناب اثر و طعم داروهای محرک را کاهش میدهد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در کشور ایران قبل و بعد از اسلام از عناب استفاده غذایی و دارویی به عمل آمده و در بهداشت اسلامی نیز عناب جایگاه ویژهای دارد.
پویان افزود: از ریشه عناب می توان برای ساخت فرآوردهای برای افزایش شیر استفاده کرد، هسته عناب برای تسکین درد اثربخش است و از برگ عناب میتوان در ساخت دارویی برای تقویت مو استفاده کرد.
وی با بیان اینکه از برگ عناب میتوان در ساخت دهانشویه برای جلوگیری از گلو درد استفاده کرد، گفت: میوه عناب تصفیه کننده خون و برای درمان سرفه و سرماخوردگی موثر است.
عناب میوه چند وجهی است
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز اظهارکرد: هسته عناب خاصیت آرامبخش دارد و عناب مقوی عمومی بدن و معده است.
پویان با بیان اینکه از برگ و میوه عناب برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود، ادامه داد: خاصیت ضد قارچی برگ عناب در طب گیاهی و سنتی مطرح بوده و برای رفع تشنگی مفید است.
وی تصریح کرد: عناب درد کلیه و کبد را تسکین میدهد، آب عناب خیس کرده و یا دم کرده و مخلوط آن با عرق کاسنی برای ناراحتی صفراوی و خونی موثر و مفید است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جوشانده عناب، انجیر، خرما و موز دارویی مفید برای بیماریهای سینه است که در طب سنتی از آن استفاده میشود.
پویان یادآور شد: اگر عناب را کوبیده و در آب سرد خیس کنیم و صبح ناشتا خورده شود برای درمان کلسترول خون مفید است.