همای گیلان: اولین نشست شهردار در سال ۹۵ با رسانههای مکتوب و مجازی استان برگزار و شهردار برنامههای سال جدید شهرداری را اعلام کرد.
پروژه ملی بازآفرینی بافت فرهنگی تاریخی رشت که با تغییرات گسترده در دل شهر همراه بود و ۱۱ فروردین با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح میشود، بهانه تشکیل این نشست بود.
سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت با تبریک سال نو ابراز امیدواری کرد که مردم شعار تحول خواهی را در سال جدید حس کرده باشند.
ثابت قدم همچنین در بخشی از صحبتهای خود عنوان کرد: از تغییرات ایجاد شده در شهر صد در صد دفاع میکنم.
شهردار با بیان اینکه برنامه یک شهر بر اساس عقل، علم و تجربه معلوم میشود گفت: سلیقه شخصی نمیتواند بر این برنامه تأثیر زیادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه در فرایند ۴ ساله در مقیاس شهری به دنبال برند سازی شهری هستیم و علاوه بر آن موضوعاتی را در مقیاس مناطق، نواحی و مناطق خواهیم داشت.
شهردار با بیان اینکه مدیریت واحد شهری سبب کاهش هزینهها خواهد بود گفت: کیفی سازی زیر ساخت شهری در پروژه بافت تاریخی و فرهنگی شامل فیبر نوری، آب و فاضلاب را با توجه به اینکه این موضوع پیش بینی نشده بود در دستور کار قرار دادیم.
ثابت قدم با بیان اینکه در پروژه بازآفرینی در ۸ کیلومتر مربع شهر اجرا میشود اظهار کرد: در محدوده شرقی شهر در سمت بقعه خواهر امام رضا و همچنین در کنار تالاب عینک مورد نظر است.
افتتاح خط ویژه BRT
وی همچنین از افتتاح خط ویژه BRT در ۲۴ فروردین خبر داد و گفت: پایانه غرب رشت نیز ۱۱ اردیبهشت و زیر گذر رجایی نیز سوم خرداد افتتاح خواهد شد. شهردار افزود: ساختمان مرکزی اداری شهرداری نیز که ساخت آن از ۸ سال پیش آغاز شده است در نیمه اول خرداد آماده افتتاح خواهد بود.
شهردار ادامه داد: ۱۲ عمران پروژه در سال ۹۵ خواهیم داشت که در بودجه دیده شده و توسط شورا ابلاغ خواهد شد.
شهردار با اشاره به ۲۵ پروژه در زمینه زیر ساختها و آبهای سطحی شهرداری در سال جدید گفت: با اجرای این پروژهها پرونده آبهای سطحی شهر رشت برای همیشه بسته خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به پراکندگی پروژهها در مناطق شهری افزود: رعایت عدالت زیستی برای شهروندان در نظر گرفته شده است.
ثابت قدم با بیان اینکه در حوزه عمران و سلامت نیز ۱۱ پروژه در نظر گرفته شده است گفت: سلامت شهروندان با توجه به حرکت رشت به سمت کهنسالی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی، ساخت مجموعه ورزشی در پارک ملت مناطق ۲ و ۵، احداث ورزشگاه سلیمان داراب و پیاده رو سازی پارکهای منطقه ۱ را از جمله این پروژهها عنوان کرد.
شهردار همچنین با اشاره به بخش حمل و نقل عمومی و هوشمند سازی گفت: نصب دوربین ثبت تخلف و نظارت تصویری، اجرای پروژه فیبر نوری و نصب دکلهای BTS سه پروژه اصلی این بخش هستند.
وی همچنین با بیان اینکه شش پروژه در بخش فضای سبز در سال جدید پیگیری خواهد شد گفت: این پروژهها شامل احداث پارک امام علی (ع)، پارک محلهای منطقه ۵، احداث پروژه آب خام، بهره برداری از باغ سالار مشکات، پارک حاشیهای رودبارتان هستند.
شهردار همچنین با اشاره به ۱۴ پروژه بازآفرینی شهرداری در سال ۹۵، پروژههای محور خمیران زاهدان (ساغری سازان، خواهر امام و گذر فرخ) باغ هنر و طبیعت، کاروانسرای چینی چیان و گلشن، هتل ایران و پیاده روسازی سبزه میدان را از پروژههای مورد نظر این بخش دانست.
ثابت قدم همچنین احداث دیوار حفاظتی حاشیه رودخانههای گوهر رود و زرجوب، احداث تصفیه خانه شیرابه سراوان را از جمله پروژههای شهرداری در بخش عمران و ایمنی عنوان کرد.
ثابت قدم همچنین افزود: تکمیل ساخت خانه سالمندان، تعمیر و نگهداری سامانکده زنان و کودکان کار و ایجاد سامانکده سگها و حیوانات ولگرد را سه پروژه شهرداری در بخش عمران و اجتماعی است.
شهردار رشت راه اندازی ۷ سرای محله، بهسازی و ساماندهی تازه آباد و احداث یک مکان توریستی و رفاهی را پروژهها مورد نظر شهرداری در بخش عمران و فرهنگی عنوان کرد.
دفاع از لیست پاداش به مدیران شهرداری
شهردار همچنین در جواب پرسش یکی از خبرنگاران درباره لیست پاداش مدیران شهرداری گفت: هنوز پرداختی انجام نشده است اما بر اساس کارایی مدیران پرداختها انجام میشود. البته ممکن است در لیست اشکالاتی وجود داشته باشد. وی افزود: مخالفان لیست پاداش را به لیست حقوق و پاداش مدیران مناطق کلانشهرهای کشور ارجاع میدهم.
نتیجه همکاری شورا و شهرداری رشت
وی همچنین بازآفرینی را مقوله کالبد دانست و گفت: با پروژههای بازآفرینی کالبد آماده میشود تا منابع فرهنگی در آن اجرا شود.
بعد از صحبتهای شهردار موسوی روزان و فاطمه شیرزاد نیز در جلسه حاضر شدند. موسوی روزان با اشاره به اینکه پیاده راه فرهنگی مصوبه شورای اسلامی شهر رشت است گفت: این پروژه نتیجه همکاری شورا و شهرداری رشت است.
وی با اشاره به انتقادات برخی از اعضای شورا شهر از شهردار گفت: اگر این انتقادات نبود سرعت کار چنین نبود.
روزان همچنین با بیان اینکه در طول ۱۷ سال عمر شورای شهر رشت ثابت قدم بیست و چهارمین شهردار رشت است گفت: این اصلاً مناسب شهر فرهیخته رشت نیست.
وی با بیان اینکه ما به دنبال ثبات در شهرداری هستیم گفت: میانگین حضور شهرداران در کشور ۲ و نیم سال و در رشت کمتر از ۶ ماه است.
در این بین دقایقی از جلسه به گفتگوی مخالفان رویه شورا در مقابل شهردار و پاسخهای روزان عضو شورای شهر گذشت.
فاطمه شیرزاد در ادامه جلسه وجود چالش بین شورا و شهرداری را طبیعی دانست. وی افزود: این چالشها پویایی را به شهر باز میگرداند و باعث میشود پروژهها در کوتاهترین زمان به بهره برداری برسد.
شیرزاد با اشاره به مصوبات شورای شهر در مورد بازآفرینی گفت: امیدواریم شورا با همکاری شهرداری قدمهای خوبی بردارد.