چاپ مطلب چاپ مطلب

چای ایران جز ۵ چای با کیفیت جهان

همای خبر به نقل از ایسنا /رییس پژوهشکده چای کشور گفت: اگر چه وجود مشکلات در چیدن برگ سبز چای در کشور ما باعث کاهش کیفیت می شود اما در مجموع چای ایران چای کیفی دنیا محسوب می شود و از باب کیفیت پنج چای برتر جهان است.

علی سراجی با بیان اینکه چای ایران مزیت هایی بر چای خارجی دارد، اظهار کرد: از باب کیفیتی چای ایران این مزیت را دارد که علیه عوامل خسارت زا از سموم استفاده نمی شود اما در دیگر کشورهای چای خیز دنیا برای جلوگیری از خسارت به چای از سموم شیمیایی و آفت کش استفاده می شود و به این ترتیب چای ایران شاید کاملا ارگانیک نباشد، اما حتما سالم تر است.

وی با اشاره به اینکه چای ایران دوره برداشت کوتاه مدتی دارد و در دوره فشردگی کار موجب می شود که کیفی تر چیده شود، افزود: از نظر جغرافیایی باغات چای گیلان، شرایط به گونه ای است که به تیپ چینی نزدیک است و چون این نوع تیپ در ارتفاعات به سرما مقاوم است در نتیجه چای با کیفیتی تولید می شود. همه این عوامل موجب می شود که چای ایران جایگاه خوبی داشته شود.

چیدن بد چای باعث کاهش کیفیت می شود

رییس پژوهشکده چای کشور ادامه داد: اگر چه وجود مشکلات در چیدن برگ سبز چای در کشور ما باعث کاهش کیفیت می شود اما در مجموع چای ایران چای کیفی دنیا محسوب می شود و از باب کیفیت پنج چای برتر جهان است.

وی گفت: شاخص ترین مزیت چای ایران نبود استفاده از آفت کش شیمیایی و این را کارشناسان برتر چای دنیا می دانند.

سراجی خاطرنشان کرد: سرانه تولید چای در کشور ما کمتر از مصرف است، ۹۰ تا صد هزار تن برای مصرف نیاز داریم این درحالیست که میزان تولید ما ۳۰ هزار تن است و به همین دلیل نیاز به واردات چای داریم اما این واردات باید در زمان مناسب اتفاق بیفتد.

خرده مالکی از دلایل وضعیت اقتصادی چایکاران

وی در خصوص وضعیت اقتصادی نامناسب چایکاران اضافه کرد: یکی از مشکلات توجیه دار نبودن پرداحتن به چایکاری، خرده مالکی است و چایکارانی که سطح باغات شان پنج تا شش هکتار است، از چایکاری درآمد خوبی دارند اما معمولا در شرق گیلان به دلیل بیشتر بودن خرده مالکی چایکاران توجیه اقتصادی مناسبی ندارند.

سراجی بیان کرد: باید بحث چای با گردشگری گره بزنیم؛ معمولا در کشورهای چای خیز در کنار چای محصولات دیگری ارائه می دهند اما این امر در ایران مغفول مانده است.

لزوم واردات چای در زمان مناسب

وی افزود: ایجاد مجتمع های فرهنگی گردشگری و اقتصادی می تواند درآمد روستاییان را باید بالا ببرد و منجر به بهبود اقتصاد چایکاران شود.

رییس پژوهشکده چای کشور تصریح کرد: تولید چای در ایران صرفا ایجاد چای خشک سیاه است این در حالیست که دیگر کشورهای چای خیز حتی از بذر چای نیز استفاده می شود.

وی گفت: ما به واردات چای نیاز داریم اما زمان ورود نباید موقعی انقاف بیفتد که زمان اوج تولید این محصول است تا چایکاران متضرر نشوند.

با کانال همای خبر همراه باشید.

http://homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

با خرید یک ملک توسط مدیریت شهری ظرفیت فضای پارکینگ امیرمؤمن لاهیجان افزایش یافت

با خرید یک ملک توسط مدیریت شهری ظرفیت فضای پارکینگ امیرمؤمن لاهیجان افزایش یافت با …