همای گیلان: برخی عفونتها سطحی هستند و میتوان با کمک برخی گیاهان دارویی از بروز آنها جلوگیری کرد.
به گزارش مجله سیب سبز، گاهی میتوان با کمترین ضرر و آسیبی به بدن برخی بیماریها را درمان کرد. وقتی گلویتان چرک میکند چهکار میکنید؟ دست به دامان کدام یک از داروهای شیمیایی مخصوص عفونت و سرماخوردگی میشوید؟ برای درمان جوشهای چرکی چه؟ از کدام داروهای موضعی یا خوراکی شیمیایی استفاده میکنید؟ آیا میدانید برخی عفونتهای سطحی را میتوان با گیاهان دارویی درمان کرد، البته فقط کافی است مشکل اصلی را ریشهیابی کنیم.
دکتر سعید صانعی مشاور گیاهدرمانی ۱۰ گیاه دارویی را معرفی میکند که هر کدام اگر درست و بجا استفاده شوند، قادرند عفونت را از بدن شما دور کنند.
عفونتها چطور سراغتان میآید؟
عفونتها به چند طریق وارد بدن میشوند، برخی آنها در بافتهای بدنی وجود دارند اما منتظر فرصت هستند که با ضعف سیستم ایمنی بدن، این فرصت را بهدست آورند و به طرق مختلف خود را نمایان کنند. اما برخی عفونتها از طریق پوست وارد بدن میشوند. بهعنوان مثال با یک ضربه یا یک خراش از محیط وارد بافت بدن فرد میشوند.
عفونت را ضربه فنی کنید
دسته دیگر عفونتها فرصتطلب نام دارند که منتظر شرایط مناسبی هستند تا بتوانند خود را نمایان کنند، مثل بیماری ایدز و بیماریهای دیگر. در اکثر اوقات درمان عفونتهای فرصتطلب سختتر از عفونتهای دیگر است.
با این حال برای ازبین بردن عفونتهای قوی باید به پزشک مراجعه کرد، اما برخی عفونتها سطحی هستند و میتوان با کمک برخی گیاهان دارویی از بروز و رشد آنها جلوگیری کرد. با این حال اگر از نوع عفونت خود خبر ندارید بهتر است قبل از مصرف این گیاهان دارویی با پزشک مشورت داشته باشید. همچنین مصرف این داروها نباید بیشتر از ۱۰روز ادامه پیدا کند و اگر بهبودی بعد از این مدت حاصل نشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
آنتی بیوتیکهای گیاهی که باید بشناسید
پنیرک برای درمان عفونتهای ادراری، برونشیت و عفونتهای سرخک و مخملک مفید است.
۱٫ پنیرک
پنیرک گیاهی است که در طب سنتی خواص بیشماری دارد و از برگ و گل آن استفادههای بهینه میشود. اما خاصیت آنتیبیوتیکی آن زبانزد است، فقط کافی است ۴۰گرم گیاه پنیرک را بههمرا یک لیتر آب جوش به مدت ۱۰دقیقه بگذاریم تا دم بکشد. یک فنجان از این دمکرده را روزی سهبار بنوشید تا عفونتهای ادراری، برونشیت و عفونتهای سرخک و مخملک ازبین بروند.
۲٫ گلپامچال
اسهالهای عفونی اکثرا ناشی از عفونتهای معده و روده است. با این حال اسهالهای عفونی، برونشیت و بیماری ذاتالریه را میتوان با دمکرده گلپامچال تاحدودی درمان کرد. برای دم کردن گلپامچال ۲۰گرم از این گیاه را بههمراه یک لیتر آب دم کنید. فقط دقت داشته باشید که بیشتر از ۱۰دقیقه دم نکشد و بعد از ۱۰دقیقه دمنوش را صاف کرده و بنوشید. این دمکرده را روزی سهبار به اندازه یک فنجان بنوشید تا ترتیب اثر داشته باشد.
۳٫ بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی است که میتوان بهعنوان یک دمکرده برای پاکسازی بدن از میکروب استفاده کرد. این گیاه قادر است اکثر عفونتهای بدنی را ازبین ببرد، حتی گاهی اوقات شما خبر ندارید که در بدنتان چه میگذرد، اما اگر در هوایی آلوده یا در محیطی قرار گرفته بودید که ممکن است میکروب یا ویروس به شما انتقال پیدا کند؛ در این مواقع توصیه میشود ۴۰گرم بادرنجبویه را به مدت ۱۵دقیقه بههمراه آب جوش بگذارید تا دم بکشد و سپس آن را بنوشید تا عفونتهای احتمالی ازبین بروند. برای تاثیرگذاری بهتر این دمنوش توصیه میشود روزی سهبار در روز به اندازه یک فنجان نوشیده شود.
۴٫ بابا آدم
وقتی اسم جوش به میان میآید خیلی از افراد یاد دوران بلوغ میافتند، اما برخی جوشها چرکی هستند و ممکن است هر جای بدن ظاهر شوند و حتی سن و سال هم برایشان اهمیت نداشته باشد. برای درمان جوشهای چرکی و عفونی باید از آنتیبیوتیکهای قوی استفاده کرد. در طب سنتی توصیه میشود از دمکرده بابادم استفاده شود. ۸۰گرم ریشه بابادم را بههمراه یک لیتر آب جوش دم کنید. مدت زمان دم کشیدن ۲۰دقیقه است و بعد از آن روزی سهبار در روز برای درمان جوشهای چرکی دمکرده را بنوشید.
۵٫ اکالیپتوس
برای عفونتهای مجاری تنفسی اولین پیشنهاد یا گیاهی که اکثر افراد از آن یاد میکنند، برگ اکالیپتوس است که بیشتر بهصورت بخور از آن استفاده میشود.
درصورتی که علاوه بر بخور این برگ، توصیه میشود هر وقت به مشکل عفونتهای مجاری تنفسی دچار شدید ۵۰گرم برگ این گیاه را با یک لیتر آب دم کنید و بعد از ۱۰دقیقه دم کشیدن روزی سه تا چهار بار به مقدار یک فنجان از این گیاه را بنوشید. خیلی از افراد فکر میکنند بخور این گیاه در اولویت است درصورتی که اگر سینوزیت یا ریههایتان چرکی شدهاند، بهتر است در کنار بخور دم کرده برگ اکالیپتوس را هم فراموش نکنید.
۶٫ انجیر زرد شیرازی
۵۰گرم انجیر زرد شیرازی (انجیر خشک در آجیلها) را بههمراه نیم کیلو شیر به مدت ۱۵دقیقه میگذاریم تا بجوشد. این جوشانده برای گلودردهای چرکی، آنژینها، عفونت و زخمهای داخل دهان بسیار مناسب است.
برای تاثیرگذاری باید روزی سه فنجان از این جوشانده را میل کنید. همچنین اگر دندانتان دچار عفونت شد و درد بسیاری داشت، توصیه میشود در کنار مراجعه به دندانپزشک، در صورت نیاز گیاه آنغوزه را روی دندان بگذارید. البته برای استفاده از این گیاه نیازی به دم کردن یا جوشاندن آن نیست، چراکه این گیاه حالت صمغ دارد و فقط کافی است روی دندان عفونی قرار بگیرد.
حتی میخک هم برای درمان عفونتهای دندانی نقش موثری دارد. این گیاه را به دو صورت میتوان استفاده کرد، هم روی دندان قرار داد و هم آن را جوشاند و نوشید. برای دم کردن میخک، کافی است یک قاشق مرباخوری میخک را با یک لیوان آب بین ۴ الی ۵دقیقه بجوشانید. بعد از این مرحله جوشانده را در دهان بچرخانید و خالی کنید. کافی است این کار را بین سه تا چهار بار انجام دهید.
۷٫ چای سبز
گلودرد یکی از بدترین مراحل سرماخوردگی است که اکثر افراد دست به هرکاری میزنند تا از شر آن خلاص شوند. بعضیها سراغ قرصهای چرک خشککن میروند و برخی دیگر سعی میکنند با آبنمک و آب جوش یا حتی آبنباتهای گلودرد این مشکل را درمان کنند. اما در طب سنتی توصیه میشود افرادی که گلو دردهای چرکی دارند چای سبز بنوشند.
به این نحو که یک قاشق غذاخوری چای سبز را در یک لیوان آب میریزیم تا به مدت ۱۰دقیقه خیس بخورد. نکته اینجاست که برای درمان گلودردهای چرکی نباید چای سبز را بهصورت روتین دم کرد (یعنی روی کتری دم نمیکشد). حتی میتوانید بهجای آبنمک، چای سبز را غرغره کنید. از تفاله آن هم میتوانید به شکل کمپرس برای درمان عفونتهای چرکی پوستی مثل کورکها استفاده کنید.
۸٫ تره جوشانده شده در شیر
زخمهای چرکی درمانشان به مراقبت و دقت بیشتری نیاز دارد. برای درمان این نوع زخمها میتوان از پمادهای موضعی یا داروهای خوراکی استفاده کرد. در طب سنتی اگر زخمها زیاد عفونی و خطرناک نباشند، توصیه میشود از عصاره تره در شیر استفاده شود. به این روش که تره را در شیر بپزید و سپس از شیر جدا کنید و تره پخته شده را روی زخم بگذارید. بعد از چند ساعت باید ضماد تره را از روی زخم بردارید و محل زخم را تمیز و پانسمان کنید، چراکه تره چرک را به خود میگیرد و باید تعویض شود. اگر این کار را روزی یکبار انجام دهید، در مدت کوتاهی چرک از زخم خارج میشود.
۹٫ پونه
ریه یکی از مهمترین اعضای بدن است که بزرگترین وظیفه آن مبارزه با هوای آلوده است، اما ریهها از عفونتها در امان نیستند بههمین دلیل برخی عفونتهای سطحی را میتوان با کمک آنتیبیوتیکها درمان کرد. اگر قصد ندارید از آنتیبیوتیکهای شیمیایی استفاده کنید، طب سنتی راه دیگری به شما پیشنهاد میکند. برای ضدعفونی کردن ریه از عفونت میتوانید از دم کرده پونه استفاده کنید. یک قاشق چایخوری پونه را بههمراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین۱۰ تا ۱۵دقیقه دم بکشد و سپس صاف کرده آن را همراه با عسل روزی سه بار میل کنید.
۱۰٫ پونه کوهی
یکی از بهترین داروهای گیاهی که میتوان بهعنوان یک آنتیبیوتیک قوی از آن یاد کرد، پونه کوهی است. این نوع پونه با پونههای معمولی فرق دارد و بهعنوان ضدعفونتهای میکروبی و قارچی شناخته شده است، برای اینکه خاصیت ضدعفونیکننده داشته باشد باید روزی سهبار به اندازه یک فنجان از این گیاه بنوشید.
افرادی که با مشکل عفونتهای قارچی در گوش، عفونتهای قارچی ناخن و برخی خانمها در ناحیه تناسلی عفونت قارچی مواجه هستند، میتوانند از پونه کوهی بهعنوان یک آنتیبیوتیک استفاده کنند. البته پونه کوهی را میتوان به شکل دمنوش یا ضماد هم استفاده کرد.
همچنین اگر از عفونت ادراری رنج میبرید دم کرده پونه کوهی یکی از درمانهای مناسب و تاثیرگذار در این زمینه است. یک قاشق مرباخوری پونه کوهی را بههمراه یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵دقیقه میگذارید تا دم بکشد./گیل نگاه