امیر خجسته گفت: با وجود دستور رئیسجمهوری درباره امحای ذرتهای آلوده، نزدیک به چهار سال است هنوز این پرونده بلاتکلیف مانده. بنابراین از وزرای بهداشت، اقتصاد و صمت خواستهام به کمیسیون مربوطه بیایند و توضیح دهند چرا بهدروغ ورود ذرتهای آلوده به کشور را تکذیب کردهاند و هنوز این ذرتها در انبار بندر امام هستند.
همای گیلان، به نقل از اعتمادآنلاین، نزدیک به چهار سال است که پای ذرتهای آلوده به کشور باز شده، ولی با وجود دستور مستقیم رئیسجمهوری برای امحا و از بین بردن ذرتهای آلوده که حاوی سم خطرناک آفلاتوکسین است، همچنان این ذرتهای سمی در انبار بندر امام تلنبار شدهاند.
به گفته امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی وزرای بهداشت، اقتصاد و صمت همان روزها خبر ورود ذرتهای آلوده به کشور را تکذیب کردند که باید به کمیسیون اصل ۹۰ بیایند و درباره این دروغ به نمایندگان توضیح بدهند.
به شدت پیگیر موضوع ذرتهایآلوده هستم
امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، درباره آخرین وضعیت پرونده ذرتهای آلوده گفت: به شدت پیگیر موضوع ذرتهایآلوده هستم و با وجود دستور صریح رئیسجمهوری برای تعیین تکلیف و امحای آنها، متاسفانه تاکنون تصمیم قاطعی مبنی بر امحا و از بین بردن ذرتهای آلوده گرفته نشده است.
ذرتهای آلوده در حال حاضر در انبارهای بندر امام تلنبار شدهاند
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دهم ادامه داد: این ذرتها به قارچ و سم آفلاتوکسین آلودهاند که خطرناکترین نوع سم به شمار میرود و باعث آسیبدیدگی جسمی و روانی انسان میشود. این ذرتهای آلوده در حال حاضر در انبارهای بندر امام تلنبار شدهاند تا درباره آنها تعیین تکلیف شود.
جواب نگیریم، استیضاح سه وزیر را در دستور کار قرار میدهم
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس دهم ادامه داد: در راستای تعیین تکلیف ذرتهای آلوده، فشار زیادی به سه وزیر بهداشت، اقتصاد و دارایی، و صمت آوردهام و سه وزیر را مورد سوال قرار دادهام تا در کمیسیون اصل ۹۰ برای پاسخگویی حاضر شوند. بنابراین اگر در آینده نزدیک درباره ذرتهای آلوده جواب نگیریم، استیضاح سه وزیر را در دستور کار قرار میدهم.
خجسته عنوان کرد: مدت زیادی است که از وزرای بهداشت، اقتصاد و صمت خواستهام برای پاسخگویی به کمیسیون اصل ۹۰ بیایند. قرار است در اولین فرصت این جلسه تشکیل شود و برای نمایندگان و اعضای کمیسیون توضیح دهند که چرا بهدروغ گفتهاند ذرت آلوده وارد کشور نشده است در حالی که در انبارهای بندر امام تلنبار شدهاند.
تکذیب وزرای بهداشت، اقتصاد و صمت در خصوص ذرتهای آلوده کار خوبی نبود
این نماینده دور دهم مجلس اظهار کرد: قصد نداشتم فضای کشور را با اعلام این خبر ملتهب کنم، ولی این تکذیبها از سوی وزرای مربوطه کار خوبی نبود. نمیخواهم در این شرایط ماجرا را رسانهای کنم که چه اتفاقات بدی در این باره افتاده است ولی وزرای بهداشت، اقتصاد و صمت نباید این موضوع را تکذیب میکردند. این تکذیب کار درستی نبود.
با مردم روراست باشیم و به آنها دروغ نگوییم
او تاکید کرد: باید با مردم روراست باشیم و به آنها دروغ نگوییم. تکذیب و انکار این خبر کار درستی نیست. در برخی استانها به ما خبرهایی درباره وجود ذرتهای آلوده رسیده است و در حال بررسی این خبرها هستیم که تا چه حد صحت دارند.
به من تذکراتی داده شد و گفتم به دلیل حفظ منافع و مصالح نظام سکوت میکنم
خجسته در همین راستا ادامه داد: در این باره به من تذکراتی داده شد و گفتم به دلیل حفظ منافع و مصالح نظام سکوت میکنم، ولی این سکوت به این معنا نیست که پیگیر این موضوع نباشم و آن را کنار بگذارم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس دهم با طرح موضوعی دیگر اظهار کرد: سوال بعدی من این است که چرا وزرا و دولت محترم با وجود دستور مستقیم رئیسجمهوری برای تعیین تکلیف پرونده ذرتهای آلوده، و گذشت نزدیک به چهار سال از این ماجرا، هنوز تکلیف را روشن نکردهاند.
سم موجود در ذرتهای آلوده بر جسم و روح انسان اثر مخرب میگذارد
خجسته با تاکید بر اینکه سم موجود در ذرتهای آلوده بر جسم و روح انسان اثر مخرب میگذارد و برای نسل آینده مضر است توضیح داد: ذرتهای آلوده با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد و این اقدامات بازی با جان مردم است. هرچند این ذرتها از مبدأ آلوده بودهاند و ۳۵ میلیون دلار بابت آنها هزینه شده، اما هنوز این پرونده بررسی و تعیین تکلیف نشده است.
نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: پس از ورود ذرتهای آلوده به کشور جلوی آن را گرفتیم و سازمان استاندارد نیز همکاری خوبی با ما صورت داد. این سازمان اعلام کرد ۲ هزار بار این ذرتها را تاکنون تست کرده و هر بار میزان آلودگی ذرتها تشدید شده است.
در بنادر از افراد و مخبرهایی که داریم استفاده میکنیم تا به کمیسیون و فراکسیون اطلاعات بدهند
خجسته ادامه داد: پرونده مواد غذایی آلوده، ذرت آلوده و ۷۰ هزار تن برنج آلوده را بررسی کردهایم که در حال تعیین تکلیف است.
نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس عنوان کرد: با حرکتهایی که کمیسیون اصل ۹۰ و فراکسیون مبارزه با مفاسد مجلس ترتیب داد، در بنادر و گمرکات مواد غذایی آلوده به حداقل رسیده است. دائم در حال بررسی و مراقبت هستیم و در بنادر از افراد و مخبرهایی که داریم استفاده میکنیم تا به کمیسیون و فراکسیون اطلاعات دقیقی بدهند.
پرونده کیکهای آلوده هم به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس ارجاع شده است
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس دهم در پایان درباره آخرین اخبار از پرونده کیکهای آلوده گفت: پرونده کیکهای آلوده هم به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس ارجاع شده است و کارشناسان در حال بررسی هستند. بنابراین پس از مطالعه دقیق، نتیجه و گزارش بررسی را به من ارائه میدهند که در اختیار رسانهها قرار خواهم داد.