چاپ مطلب چاپ مطلب

۶۵ اثر تاریخی گیلان متعلق به شهرستان مرزی بندر آستاراست/ظرفیت های گردشگری مرزی در مناطق مرزنشین گیلان فعال شود

 همای گیلان:رئیس مرکز باستان شناسی استان گیلان گفت: ۶۵ اثر تاریخی از ۳ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در سطح استان گیلان، متعلق به شهرستان مرزی بندر آستارا می باشد
DSC00005.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان ؛ ولی جهانی در سمینار هم اندیشی با موضوع باستان شناختی در حوزه فرهنگی غرب استان که با حضور پژوهشگران کشوری و با محوریت شهرستان مرزی بندر آستارا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا برگزار شد، با اشاره به پیشینه تاریخی این شهرستان و هویت کهن آن اظهار داشت: در استان گیلان ۳ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده اند که از این تعداد، ۲ هزار و ۵۰۰ اثر دارای ارزش تاریخی می باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون یک هزار و ۳۰ اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده ، اذعان داشت: طی یکصد سال اخیر، مهمترین کاوش های باستان شناسی استان در مناطقی از قبیل، مریان تالش، تپه مارلیک رودبار، غار باستانی دربند رشی، تپه کلوزر، منطقه آق اولر تالش، منطقه قروق تالش و چندین منطقه دیگر صورت گرفته است.

جهانی از شناسایی یک هزار و ۵۰۰ گورستان تاریخی در گیلان خبر داد و عنوان کرد: باستان شناسی در بزرگترین دژ تاریخی کشور یعنی قلعه رودخان و نیز گسکر بعنوان بزرگترین شهر تاریخی گیلان با وسعت ۱۲۰ هکتار، بسیار رضایت بخش بوده است.

وی به دلایل کثرت گورستان های تاریخی در استان گیلان و شهرستان آستارا اشاره و تأکید کرد: پوشش جنگلی استان گیلان از مهمترین دلایلی بود که در گذشته برای احداث سرپناه از چوب استفاده می شده و به همین دلیل وجود گورستان های بسیار در مناطق مختلف، نشان از جریان زندگی در این مناطق دارد که منازل خود را با بهره مندی از چوب احداث می کردند.

رئیس مرکز باستان شناسی استان گیلان در بخش دیگر سخنان خود، از وضعیت شناسایی آثار و مناطق باستانی در شهرستان مرزی بندر آستارا سخن گفت و افزود: در این شهرستان ۶۵ اثر تاریخی شناسایی شده است که بیشتر آنها در حاشیه رودخانه مرزی آستاراچای می باشند.

وی منطقه باستانی قلعه شیندان یا سیندان را که در نوار مرزی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان واقع شده ، مستلزم کاوش های باستان شناسی دانست و تأکید کرد: پس از کاوش در این منطقه می توان اطلاعات بسیاری را در خصوص ارتباط دو منطقه در دوره های پیش از اسلام و پس از اسلام به دست آورد.

جهانی در پایان با اشاره به ایجاد موزه سنگ قبور اسلامی در محوطه بقعه ۷۵۰ ساله شیخ محمود خیوی آستارا، تصریح کرد: محوطه بقعه پیرقطب الدین در باغچه سرا، بقعه محمددوست در چلوند و قلعه حیران از مناطقی هستند که نیاز به بررسی های بیشتر دارند.

ظرفیت های گردشگری مرزی در مناطق مرزنشین گیلان فعال شود
مسئول شورای عالی میراث فرهنگی کشور، شناسایی و فعال کردن جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری مرزی و فرهنگی مناطق مرزنشین استان گیلان را مورد تاکید قرار داد.

1941431
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان ؛ مرتضی طالع ماسوله در نشست هم اندیشی که با موضوع باستان شناسی در حوزه فرهنگی غرب گیلان و با محوریت شهرستان مرزی بندر آستارا برگزار شد، اظهار داشت: ظرفیت های گردشگری مرزی آستارا به عنوان سکوی توسعه اقتصادی استان گیلان همچنین به عنوان شهرستانی که فرهنگ مقاومت مردمان این خطه مرزی از دیرباز در برابر متجاوزان زبانزد است، باید به مردم کشور شناسانده شود.
وی با بیان اینکه مرز آستارا و تاریخ آن خود به تنهایی بزرگترین جاذبه فرهنگی، گردشگری و ملی گیلان است، گفت: مرز آستارا به عنوان معبر رسمی کشور و طول نوار مرزی موجود در این منطقه، ضمن ایجاد یک فرصت در مسیر توسعه و رشد اقتصادی، جاذبه ای تاریخی و منحصر به فرد در سطح کشور محسوب می شود.
طالع ماسوله با اشاره به اینکه جاذبه های گردشگری و تاریخی مهمترین عامل در جذب گردشگران و ایجاد انگیزه آنان برای بازدید یک سرزمین است، تصریح کرد: شهرهای مرزی کشور کانون صعود اقتصاد ملی و پیشانی فرهنگی کشور هستند.
وی بر ضرورت حفظ میراث فرهنگی و هویت اصلی گیلان تاکید کرد و گفت: حفظ میراث فرهنگی، تلاشی برای حیات بخشی به اصالت گیلانیان است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه امروزه صنعت گردشگری از صنعت نفت پیشی گرفته و حرف اول را در حوزه اقتصادی می زند، افزود: سرمایه گذاری در بخش گردشگری گیلان به ویژه شهرستان مرزی بندر آستارا هیچ محدودیتی ندارد.
طالع ماسوله، شهرستان مرزی آستارا را مستحق اجرای طرح های کلان گردشگری گیلان دانست و گفت: در برخی از نقاط کشور سرمایه گذاری های بسیاری برای ظرفیت سازی اقتصادی و گردشگری انجام می شود و شهرستان آستارا به صورت خودجوش و طبیعی یک نقطه بی مانند در برخورداری از این شاخص ها است.
وی خواستار سرمایه گذاری سرمایه گذاران در دو آبگرم طبیعی موجود و ناشناخته در آستارا شد و بیان داشت: به رغم وجود ده ها اثر مختلف تاریخی، فرهنگی و طبیعی در آستارا، به علت نبود امکانات، هنوز از ظرفیت موجود این شهرستان مهم استان گیلان استفاده کامل نشده است.
این مسئول، اساس توسعه و موتور محرکه استان گیلان را شش عنصر، انرژی پاک، توریسم طبیعت، محصولات زراعی، دامی، دریایی و باغی عنوان کرد و افزود: استان سرسبز گیلان با داشتن جاذبه ها و توانمندی های ویژه، باید الگوی اجرای طرح های گردشگری و فرهنگی در کشور باشد.

About سردبیر ارشد

Check Also

به منظور بررسی وضعیت اماکن ورزشی شهرستان صورت گرفت : بازدید فرماندار لاهیجان از ورزشگاههای تختی و مهر

به منظور بررسی وضعیت اماکن ورزشی شهرستان صورت گرفت : بازدید فرماندار لاهیجان از ورزشگاههای …