چاپ مطلب چاپ مطلب

ساسی مانکن ، نطفه ی افراطی گری در بگیرو ببندهای موسیقی /پیمان قلی زاده

اختصاصی همای گیلان/قوانین دست و پاگیر در عرصه موسیقی و حذف صدای خوانندگان دیگر به غیر از آن خوانندگانی که به مزاج عده اندک جامعه خوشایند بوده و غفلت از این موضوع مهم که بیشتر جامعه فکری خواهان غیر از آن چه که نویسندگان قانون در خصوص موسیقی دنبال کرده اند، می باشد ، موجب به وجود آمدن افرادی چون ساسی مانکن و امثال او گردیده است.

در دوران خاص پس از انقلاب می طلبید صداهایی غیر از خوانندگانی که مداحی می کردند حذف شود و ماکسانی چون آهنگران و کویتی پور و کریمی و رسولی و امثالهم پرورش دادیم و طرفداران این صداها که گاها هم همراه با انواع موسیقی بود ، تنها درصدی از جامعه را تشکیل می داد و این موضوع خود موجب غفلت از سلایق دیگر جامعه گردید که برای اوقات فراغت و تفریح و شادی خود دنبال صداهایی بودند که متفاوت از این نوع مداحی ها باشد .اما نکته ی قابل توجه انکه پس از پایان جنگ باید بابهادادن به انواع دیگر موسیقی و طرفدارانشان ، این خلاء را پر می کردیم که متاسفانه اقدامی در این خصوص انجام ندادیم و این امرجامعه را به سمت موسیقی های زیر زمینی که گاها توسط عده ای بیرون می آمد برده و خوانندگان دیگر آن طرف آبی هم از این فرصت بوجود آمده ، کاست هایی تولید کردند و بیرون دادند که جوانان ما را به سمت فرهنگ دیگری
سوق می داد که مغایر با اهداف انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بود .

در دوران پهلوی با همه ی آزادی‌هایی که در خصوص اجرای موسیقی توسط خوانندگان مختلف از زن و مرد وجود داشت ، وقتی که کارهای اجرا شده ی آنان را بررسی کنید، کاملا متوجه می شوید که موسیقی و اجرا کنندگان آن رو به جلف بودن نمی رفتند . تمام خوانندگان یک اصول اخلاقی در برابر افکار جامعه را رعایت می کردند حتی اگر بدترین نوع آن را هم بخواهیم مثال بزنیم خوانندگانی مثل گوگوش و رامش که در اجرای کار خود سبک جدیدی را دنبال می کردند ، در اجراهایشان این نوع جلفی و سبک سری که امروز در موسیقی خوانندگان نسل جوان می بینیم ، دیده نمی شد و بزرگان موسیقی ، چون شجریان نیز در همان فضا تربیت گردیدند.

اگر ما همان سیاست را با کمی تغییرات ادامه می دادیم و صدای خوانندگان را حذف نمی کردیم بلکه مدیریت کرده و کمی از آن چه که به مذاق ما خوشایند نبود تحمل می کردیم و نسل هایی که خواهان خوانندگی بودند در آن فضا قرار می گرفتند و برنامه اجرا می کردند، مطمئناً امروز کسانی چون ساسی مانکن متولد نمی شدند و ما علاوه بر داشتن انواع صداها با گرایش ها و سلایق مختلف ،هم روح و جسم جوان جامعه را حفظ می کردیم و هم نگران این نبودیم که جوانان امروز جامعه راه – به اصطلاح بعضی ها – انحراف را بپیمایند .

باز اگر قوانین دست و پاگیر موجود را درمان نکنیم و برای جوانان کشور، که خواهان خوانندگی هستند مسیر مشخص ننمائیم ، بی تردید در آینده افراد بیشتری مانند ساسی مانکن ها را تجربه خواهیم کرد . بایدبدانیم با بگیر و ببند و فیلترکردن و مجازات گوش دادن به موسیقی ، که با فرهنگ ما جور در نمی آید نمی توانیم به هدف برسیم ، بلکه با این کارها بیشتر جوانان ما به سمتی که نمی خواهیم بروند ، خواهند رفت و این موضوع در طول این سالها اثبات گردیده است .

اگر قانون گذاران ما ، اجرای برنامه های متعدد ، از انواع موسیقی ملی و فولکلور را در قانون ضبط و پخش در شبکه های تلویزیونی آزاد کنند و صدای خوانندگان و اجرا کنندگان موسیقی آزادانه پخش گردد ، جوانان در یک چهارچوب صحیح و آزاد انرژی و توانمندی خود را در این راستا بیرون خواهند داد تا به رشد فکری و معنوی آن برسند و جامعه خود به خود آنان را به سمت درست و صحیح هنری که دنبال می کنند، سوق خواهد داد و اگر این اتفاق بیفتد ، خود آنان هرگز به دنبال اجرای برنامه های جلف و مغایر با فرهنگ عزیز کشور ما نخواهند رفت .
مطمئنا کشوری که در گوشه ، گوشه آن انواع موسیقی به زیبایی هرچه تمامتر وجود دارد نیازی به موسیقی دیگر کشورها ندارد.
اما اگر این روند به مانند سابق ادامه پیدا کند ، باید بپذیریم که آن قشری از جوانان ما که دوست دارند خوانندگی کنند و اجرای موسیقی داشته باشند به ناچار برای رسیدن به آرزوهای خود راهی کشورهای دیگر می شوند و در آن کشورها ، خود به خود به سمت راه هایی خواهند رفت که با فرهنگ ما جور در نمی‌آید و آن چه که اجرا می کنند چه بخواهیم و چه نخواهیم پیامدش گریبان جامعه ی ما را هم خواهد گرفت .

دولت مردان امروز ایران باید بپذیرند که عده ای جوان چه زن و چه مرد در جامعه هستند که علاقه ی آنان خوانندگانی است . ما نمی توانیم از همه آنها مداح استخراج کنیم . بنابراین باید بپذیریم که باید راه رسیدن آنها به آرزوهایشان را که نیاز بخش وسیعی از جامعه ما می باشد ، فراهم کنیم ، تا بتوانیم جامعه را از خواسته هایشان سیراب نمائیم . این تنها راه رسیدن به چشم انداز روشن آینده موسیقی و سلایق مختلف جامعه در این زمینه و جلوگیری از ایجاد فرهنگ غلط می باشد.
کشور ما دارای انواع موسیقی در تک تک استانها و شهرستانها می باشد که شاید به جرآت بتوان گفت در کل دنیا ، هیچ کشوری دارای این همه فرهنگ متفاوت و انواع بی شمار سبک های موسیقی نمی باشد و اگر مسئولین و خصوصا قانون گذاران کشور ما در مجلس بتوانند قانونی وضع کنند که اجرا و پخش آزادانه موسیقی ملی و فولکلور کشور در همه جا و خصوصا صدا و سیما وجود داشته باشد ، دیگر حتی نگران اجرای آنان در کشورهای دیگر هم نخواهیم بود . همان طور که سالها شجریان و خانم سیما بینا در کشورهای متعدد برنامه اجرا کردند ، علاوه بر این که برای آبروی کشور ما و مردمشان ضرری نداشت ، افتخاری شد برای شناساندن فرهنگ موسیقی ایران به جهان و در هیچ یک از اجراها چیز جلفی وجود نداشت . واگر این اتفاق نیفتد الگوی جامعه ی ما و مردم و نگاه مردم دیگر کشورها به جامعه ما می شود ساسی مانکن….

با کانال همای خبر همراه باشید.http://@homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

ایران در میان سه زیست‌ دیجیتال محمد پور خوش سعادت

ایران در میان سه زیست‌ دیجیتال محمد پور خوش سعادت در عصر پلتفرم، جامعه ایران …