اختیارات پارلمان شهری رشت بیش از هر شهری نیازمند بازنگری است
مدیر خبر1 بهمن 25, 1400مقالهدیدگاهها برای اختیارات پارلمان شهری رشت بیش از هر شهری نیازمند بازنگری است بسته هستند207 Views
اختصاصی همای خبر/استان گیلان از آن سرزمینهاییی است که دارای مردمانی باهوش،باسواد و امروزی است، اما عجیب آن است که با شکلگیری شوراهای اسلامی،اکثر شهرهای کشور به دلیل عدم آموزش و آشنایی کافی با وظایف و اختیارات شوراها نتوانسته اند تعامل و اعتماد کافی و لازم را با این ارگان بدست آورند. علاوه بر آن به نظر میرسد روحیه تعامل، همکاری و مشارکت خصوصا در شنیدن نظرات دیگران، جایی در این میان ندارد!!
تا وقتی منافع شخصی بر منافع عمومی ترجیح داده میشود، چه انتظار بی جاییست موفق و موثر واقع شدنِ خروجی شورای یک شهر برای شهروندان!
وقتی میبینیم، مجموعه ای در سطح پایه با چالش های اساسی روبروست. باید درد و علاج را شناخت، قبول کرد و برای درمان اقدام نمود. دریغ که متاسفانه استان گیلان بخصوص شهر رشت سالهاست که از بیثباتی در مدیریت شهری رنج می برد واین معضل نشانگر آن است که اختیارات شورا مبهم و نامشخص است و لازم است قانون و رویکرد شوراها به طور اساسی بازنگری گردد.
گفته میشود شوراها براساس قواعد و چهارچوبهایی نسبت به انتخاب شهردار اقدام می کنند و البته باید به آن قواعد پایبند باشند.
باید گفت حتی یک دانش آموز هم می داند که تحقق وعده ها در شهری همچون رشت که هم بدهی های فراوانی دارد وهم از مشکلات ریشه ای رنج می برد به طور اخص در فرصت اندک دو ماه یا چند ماهه محقق نمی گردد اما وقتی از همان ماه اول بحث استیضاح شهردار به میان میآید شاید نشانگر این است که این شورا یا تدبیری در انتخاب اصلح نداشته یا موضوعات و اولویت های دیگری بر اصل شهرسازی و تصمیم گیری های کارا ارجعیت دارد!
زیرا قدر مسلم نمی توان حتی از یک مدیر فوق توانمند حتی در رده مدیران جنرال موتورزوتویوتا در اندک مدت انتظار تحقق اقدامات مهم داشت چه برسد به شهردار یک کلانشهر.
پیشتر و در دوره های گذشته عمر مدیریت شهری در این شهر به یک سال تنزل پیدا کرده بود! و عجب که امروز این فرصت به کمتر از شش ماه رسیده است واین زنگ خطری بزرگی است که
توسط پارلمان شهری در حال وقوع است!!
متاسفانه اینها عواملی است که باعث دلسردی بیش از پیش مردم خواهد شد و موجب عدم تمایل و انگیزه آنان برای رفتن به پای صندوق رای در دورهای بعد. به این شکل است که یک سیستم معنای دموکراسی خود را عملا از دست خواهد داد وانتخابات گزینشی با روی آوری کم تعداد و اندک مردم به پای صندوق به این ترتیب ناگزیر خواهد شد.
اگر مجلس شورای اسلامی ودولت به دنبال معضل کاهش گرایش مردم به پای صندوق های رای هستند قطعا یک عامل آن شوراهایی هستند که نه تعامل در کار انها دیده می شود و نه تصمیمات محکم و با ثباتی از انها را شاهد هستیم که این قدر مسلم در انتخابات آینده اثرات مخربی در میزان انگیزه مردم پای صندوق های رای خواهد داشت.
به نظر می رسد حکومت باید مهارت های اموزشی لازم تصمیم سازی،تصمیم گیری،روحیه مشارکت،تقبل نظرات مخالف،صبوری وبردباری را در سطح مدارس اموزش دهد و مردم را با مهارت های اجتماعی اشنا کند چرا که هیچ ثروتی بالاتر از سرمایه اجتماعی نیست.
آنچه در این میان مایه پیشرفت کشورهای مترقی است سرمایه های انسانی واجتماعی است نه ثروت خدادادی همچون نفت،گاز وغیره…آن چیزی که امروز کشور ژاپن را متمایز از کشورهای دیگر نموده است سرمایه های بشریست نه منابع خدادادی.
ما درد را اعلام کردیم. باشد تا گوش شنوایی بشنود.