چاپ مطلب چاپ مطلب

 تشریک مساعی/مقاله #درکشیده

بنام خداوند بخشنده و مهربان

 

تشریک مساعی:

 

آنچه که زندگی امروز بشری را با موفقیت و پیشرفت مواجه می‌سازد، خرد جمعی همراه با مدیریت و برنامه‌ریزی در سایه شناخت و آگاهی است.

 

شناخت و آگاهی ، لازمه پیشرفت علم و دانش بشری است ، که خرد جمعی را برای انجام امور محوله هموار می‌سازد.

 

در بسیاری از کشورهای موفق انجام کار محوله را در سایه مشورت و همکاری پیش می‌برند و سپس ، پس از پایان کار همه افراد خود را در آن موفقیت سهیم می‌دانند و از هم تشکر و قدردانی می‌کنند.

 

در واقع خرد جمعی و تشریک مساعی ، بخشی از فرهنگ جامعه است ، چرا که اگر یک فکر درست ، ضمیمه فکر درست شود ، ناخودآگاه تبدیل به چند فکر شود ، ناگهان اتفاقی که در نهایت رخ میدهد ، بهترین اتفاق است ، اما در کشور ما از نظر تاریخی خرد جمعی خیلی جا نیفتاده است.

 

و بعضاً در کار گروهی موفقیت چندانی نداریم ،

از حیث تاریخی ایرانیان انسان‌های فرماندار بودند و هیچگاه فرمانبر نبودند و همه کارها را دوست دارند، به تنهایی انجام دهند ، و هم علاقمند به تشویق هستند.

 

به همین دلیل است که در مسابقات مثل کشتی ، کاراته و ورزش‌های انفرادی ، ایرانیان موفقیت بیشتری دارند ، اما در ورزش‌های گروهی به مراتب موفقیت چشمگیری ندارند.

 

پس اساساً موفقیت در کار گروهی آن است ، که همه اعضای یک گروه در حکمی واحد ، بتوانند به تبعیت از یکدیگر خود را به وفاق اجتماعی رسانند و عملاً اگر این وفاق صورت نگیرد ، اولین آسیب اجتماعی نصیب مردم می‌گردد.

 

پس بایستی خرد جمعی تبدیل به یک فرهنگ گردد .

وقتی به فرهنگ تبدیل شود، دیگر همه تصمیم‌ها از مجاری قانون شکل درست خود را خواهد گرفت و دیگر شخص یا اشخاص خاصی پاسخگو نیستند ، بلکه این گروه و یا خرد جمعی است ، که پاسخگوی جامعه و مردم خواهد شد.

 

به طور مثال:

 

یک اتفاق میدانی که برای آبگیر روستای پاپکیاده رخ داده است. و موضوع اعتراض مردم به کرار ، در گروه مجازی لنگرودیان مطرح شده است.

 

بدیهی است ؛ اگر تمام مجریان قانون از جمله مدیریت منابع آب ، فرماندار ، پلیس راهنمایی رانندگی، صنعت معدن و دادستان محترم شهرستان لنگرود ، نسبت به وضعیت آبگیر اطلاع کافی و وافی نمایند ، از طرفی دیگر ، پیمانکار اگر طبق نقشه دریافتی از کارفرما با مشخصات فنی آبگیر ، از نظر ابعاد محل لایروبی و برداشت آن و همچنین ، عمق خاکبرداری و کروکی فاصله حمل از مبدا تا مقصد مشخص گردد ،

دیگر هیچ ابهامی از نظر مقدار محصول و خاک جابجا شده بوجود نخواهد آمد.

 

آنچه که مهم است ، دو موضوع ذیل می‌باشد.

 

۱_ نقشه و مشخصات فنی پروژه آبگیر ، که شامل ابعاد و اندازه و عمق خاکبرداری است ، که تحویل پیمانکار گردیده است.

 

۲_ حمل خاک برداشت شده ، از مبدا به مقصد ، ( طبق کروکی فاصله حمل) جهت تخلیه خاک ، با تایید دستگاه نظارت و یا کارفرما و راهنمای و رانندگی، صنعت و معدن و دادستان .

 

از این طریق اگر عملیات اجرای لایروبی، صورت پذیرد،

 

بیشک هیچ ابهامی از نظر کیفیت و کمیت عملکرد پیمانکار صورت نمی‌گیرد .

بدیهی است همه این عوامل با مدیریت سازمان منابع اب می‌تواند، به نحو جامعی صورت پذیرد .

 

عملاً اگر در چنین وضعیت حیاتی نماینده مجلس اگر حضور یابد بیشتر می‌تواند با مشکلات مردم آشنا گردد.

 

و چه بسا می‌تواند از وزارت جهاد کشاورزی برای آبگیرهای طبیعی که گذشتگان برای ما به ارث گذاشتند، بودجه و اعتبار خاص تخصیص دهند و لااقل کشاورزان بتوانند در هنگام خشکسالی ، از این طریق زمینه‌های مزروعی را آبیاری نمایند .

لذا خلع حضور نماینده و عدم هماهنگی‌های ارباب جمعی ، باعث می‌گردد ، که در عملکرد صحیح پیمانکار ایجاد شک و تردید شود.

 

و این خلع حضور و عدم تصمیم گیری درست آفتی است ، که همیشه در کارهای جمعی جامعه ، مدیریت کشورمان را تهدید نموده و باعث عدم دقت در اجرا کار به وجود آید.

About مدیر خبر1

Check Also

حیات وحش.. حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که اجازه بهره کشی و سوددهی به ما ندادند و در برابر سوءاستفاده های نابجای ما ایستادند یا فرار کردند.. به همین دلیل بیجا، انسان هایی که متمرد و سرکش و نافرمان بودند هم صفت “وحشی” گرفتند!

حیات وحش..   حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که …