شهرکهای صنعتی یک روز در هفته تعطیل خواهند بود
به گزارش همای خبر، وزیر نیرو با بیان اینکه مطابق قانون کار صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی و صنایع مشابه در فصل گرم ۶ روز در هفته و بهصورت شبانهروزی برق تحویل خواهند گرفت، گفت: این صنایع فقط یک روز ثابت در هفته با هماهنگی وزارت صمت و شرکت شهرکهای صنعتی تعطیل خواهند بود.
«علیاکبر محرابیان» در نشست مشترک با اعضای هیات مدیره شهرک صنعتی «شمسآباد» افزود: باتوجهبه اینکه در آستانه ورود به فصل گرم سال هستیم و رفتهرفته دمای هوا در اکثر نقاط کشور افزایش مییابد، ضرورت دارد تا با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری برق و تامین حداکثری برق برای بخشهای مختلف برنامههای مدیریت مصرف بهصورت منظم و دقیق اجرایی شود.
وی بیانداشت: باتوجهبه تنوع و فراوانی قابلتوجه صنایع در کشور و اینکه بخش قابلتوجهی از میزان مصرف برق کشور به صنایع اختصاص دارد، در تلاش هستیم تا همانند فصول گرم ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در قالب تفاهمنامه مشترک با وزارت صمت و تعامل با صنایع مختلف حداکثر برق ممکن را برای این بخش تامین کنیم.
وزیر نیرو درباره برنامههای وزارت نیرو برای تامین برق کل صنایع کشور در فصل گرم سال، خاطرنشانکرد: در برنامههای مدیریت مصرف برق سال جاری، صنایع به سه دسته کلی تقسیم میشوند که شامل صنایع کوچک و کارگاهی، صنایع متوسط و صنایع بزرگ و انرژیبر هستند.
محرابیان ادامهداد: برق مورد نیاز صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنایع را شامل میشود و میزان اشتغالزایی و پراکندگی آنها بسیار بالاست، بدون محدودیت و بهصورت ۲۴ ساعته در فصل گرم سال جاری تأمین خواهد شد.
وی درباره چگونگی تأمین برق صنایع متوسط و شهرکهای صنعتی، خاطرنشانکرد: دسته دوم صنایع متوسط و شهرکهای صنعتی هستند که ۵۶ هزار واحد صنعتی را شامل میشود و برق مورد نیاز این صنایع نیز به مدت ۶ روز در هفته و بهصورت شبانهروزی تأمین خواهد شد.
وزیر نیرو درباره جزئیات نحوه تأمین برق شهرکهای صنعتی گفت: صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی و صنایع متوسط مشابه آن فقط یک روز در هفته آنهم مطابق قانون کار و با هماهنگی شرکت شهرکهای صنعتی و وزارت صمت تغییر میکند و در ۶ روز دیگر هفته میتوانند با حداکثر ظرفیت نسبت به اجرای برنامههای تولیدی خود اقدام کنند.
وی درباره صنایع گروه سوم، افزود: ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژیبر مانند صنعت فولاد، مس، آلومینیوم و سیمان نیز هیچگونه تعطیلی بهواسطه انرژی برق نخواهند داشت و تنها اقدامی که این صنایع برای حفظ پایداری شبکه سراسری انجام میدهند، این است که ساعت پرباری خود را به نیمهشب منتقل خواهند کرد و در ساعات گرم روز که مصرف برق شبکه اوج میگیرد، برق کمتری دریافت میکنند.
محرابیان با بیان اینکه نیمی از برق بخش صنعت به مصرف صنایع فولادی میرسد، ادامهداد: بهعنوان نمونه در صنایع فولادی ۲ فعالیت عمده انجام میشود که بخش نخست مربوط به عملیات ذوب و بخش دوم مربوط به ریختهگری است. بر همین اساس صنایع فولادی میتوانند عملیات ذوب که انرژی بیشتری لازم دارد را در ساعات کم باری و نیمهشب انجام دهند و عملیات ریختهگری که به انرژی برق کمتری نیاز دارد را در ساعات پرباری دنبال کنند.
وی با اشاره به اینکه برنامههای مدیریت مصرف برق سال جاری از نیمه خرداد آغاز میشود و تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت، خاطرنشانکرد: در فصل گرم سال ۱۴۰۲ و در مقایسه با فصل گرم سال ۱۴۰۰ توانستیم با مدیریت مصرف برق به میزان ۲۵ درصد برق بیشتری را برای صنعت کشور تأمین کنیم و در تابستان سال جاری نیز امیدواریم در سایه تعامل با وزارت صمت و واحدهای صنعتی حداکثر برق ممکن را در سال جهش تولید با مشارکت مردم برای صنایع فراهم کنیم