چاپ مطلب چاپ مطلب

راویان پیشرفت به شرکت دانش بنیان آرویج آکام خزر رسید  شرکت دانش بنیان ارویج آکام خزر، اولین باغ مادری کیوی کشور

راویان پیشرفت به شرکت دانش بنیان آرویج آکام خزر رسید

شرکت دانش بنیان ارویج آکام خزر، اولین باغ مادری کیوی کشور

 

به قلم عطیه نصرتی/

صبح روز پنج شنبه بود ،مثل همیشه کاروان راویان پیشرفت از مقصد رشت به سمت سنگر راه افتاد، هوای دلپذیری بود، آسمان آبی و جاده های پر پیچ و خم اما دلنشین چشم هر بیننده ای را به خود جلب می‌کرد. ازشهر سنگر که گذشتیم به روستای قاضیان رسیدیم روستای بزرگی بود، مسیر راه پر از خانه های زیبا و درختان سر به فلک کشیده با رنگهای سرخ، صورتی،زرد ،چشم هر بیننده ای را نوازش می داد. انگار خالق یکتا با تمام وجود درختان را رنگ امیزی کرده ،اولین بار بود این‌مسیر زیبا را می دیدم و برایم جذاب بود تا اینکه باغ بزرگ از دور نمایان شد و به مقصد رسیدیم. از ماشین پیاده شدیم و به سمت باغ به راه افتادیم، به محض دیدن درختان کیوی متعجب شدم و با خود گفتم مگر می شود در رشت، آن هم در سنگر باغ به این وسعتی از درختان کیوی باشد؟

باغ کیوی زیاد دیده بودم در واقع رنج و مشقت باغداران کیوی را لمس کرده بودم . تنها سوالی که ذهنم را مشغول کرده بود، این بود که مگر می شود در سنگر هم کیوی به عمل بیاید؟

 

نزدیکتر که شدیم با مدیر عامل و کارکنان شرکت با روی گشاده روبرو شدیم . خبرنگاران در واقع راویان پیشرفت بعد از احوال پرسی رسالت خبری خود را آغاز کردند.

 

سعداله حبیبی فرد، مدیر عامل شرکت دانش بنیان آرویج خزر در جمع خبرنگاران در خصوص شرکت گفت:این مجموعه اولین شرکت دانش بنیان استان گیلان است که برای اولین بار در بحث صنعت کیوی فعالیت می کند. وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در رابطه با جهاد تولید و اشتغال، توانستیم از خواستن به توانستن برسیم.

وی یادآور شد: افرادی که در این مجموعه همکاری می‌کنند از اساتید برجسته دانشگاهی هستند و توانستند سلامت نهال را تضمین کنند .

وی بزرگترین چالش استان‌های شمالی را بحث سلامت نهال عنوان کرد و گفت: با توجه به بحث های علمی که صورت گرفته، این موضوع تا به حال در صنعت کیوی اتفاق نیفتاده بود توانستیم با پشتکار و اراده قوی بدون استفاده از کمک بانکی این مجموعه را راه اندازی کنیم.

 

حبیبی فرد با اشاره به اینکه دراستانهای شمالی، گیلان و مازندران بحث کیوی(هایوارد) فعالیت می کنند، اما در آینده ای نزدیک در بحث ارقام خبرهای خوبی خواهیم داشت.

 

 

حامد گلدی پور نائب رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان آرویج آکام خزر: تولید ۴۰ تن میوه در هر هکتار

 

حامد گلدی پور افزود: در این مجموعه برای اولین بار نهال هیدرو پونیک داخل گلخانه تولید شده که عاری از هرگونه بیماری، آفت، ویروس می باشد، وی با بیان اینکه این باغ به عنوان باغ مادری است، تصریح کرد: وظیفه این باغ که باغ مادری است، این است نهال هایی که در گلخانه و به روش پایه بذری تولید می شوند پیوندهایشان از این باغ گرفته می شود.وی با بیان اینکه این نهال ها از طرف سازمان استاندارد بذر و نهال کشور گواهی شده و مورد تایید سازمان تحقیقات بذر و نهال کشور و جهاد کشاورزی رسیده افزود: اتفاقات شاخص این مجموعه و وجه تمایز آن در کشور، بحث تولید نهال سالم و اینکه اولین باغ مادری در کشور است.

 

وی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این اتفاق خوش آیند در بخش کشاورزی رقم خورده، گفت: این اقدام موجب ارز آوری بسیار زیادی در توسعه کشاورزی خواهد داشت.وی افزود: نهال کیوی به کشورهای ارمنستان،آذربایجان، ترکیه صادر شده، اما ترجیح می دهیم که در داخل کشور بتوانیم با کیفیت بالا و قطر گیری بسیار سریع شرایط خوبی ایجاد کنیم.

 

گلدی پور افزود: تولید ۴۰ تن میوه در هکتار می توانیم برداشت کنیم. وی سه استان‌های شمالی را مستعد کاشت نهال کیوی عنوان کرد و افزود:اگر کاشت نهال اصولی و درست مدیریت شود نسبت به تمام میوه ها سودآور است بطوری که در هر هکتار ۴۰ تن می توانیم میوه برداشت کنیم که با بازار فعلی در هر هکتار معادل ۳ و نیم‌ میلیارد تومان سوددهی است.

 

گلدی پور در ادامه با اشاره به اینکه ایران در تولید کیوی پنجمین کشور در دنیاست ، تصریح کرد:کیوی خاصیت دارویی بسیار زیادی دارد و سرشار از املاح و ویتامین‌های متعددی است .وی با انواع کیوی اشاره کرد و گفت: کیوی سبز(هایوارد) کیوی طلایی(طلوع) کیوی ارگوتا(بیبی) که میوه جدیدی است و از تولیدات دانش بنیان می باشد.

 

 

 

دکتر مریم مقدوری مسوول فنی شرکت دانش بنیان آرویج آکام خزر :سیستم کشت بدون خاک برای اولین بار در ایران

 

 

دکتر مریم مقدوری با بیان اینکه وجه تمایز این شرکت با دیگر شرکت‌ها عدم استفاده خاک در تولید نهال است، تصریح کرد: برای اولین بار یکسری تفاوت ها را نسبت به دیگر تولید کنندگان نهال ایجاد کردیم، که وجه تمایز آن تولید نهال با سیستم بدون خاک است، چون در این روش اصلا از خاک استفاده نمی کنیم و دلیل استفاده از این روش وجود نماتد در خاک است که بههیچ وجه از آن

 

گریزی نیست و غیر قابل اجتناب است.

 

وی افزود: نماتد یکسری کرم لوله ایست که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند و هر چقدر بخواهیم از سموم نماتد استفاده کنیم امکان از بین بردن بصورت کامل را ندارند.

 

مسوول فنی شرکت دانش بنیان نماتد را سرطان خاک‌عنوان کرد و افزود: زمانی که نماتد وارد گیاه شود ، گیاه را مانند سرطان مجبور به تولید سلول های اضافی کرده و گیاه را مجبور به تولید مواد غذایی برای خود کرده که باعث می شود گیاه به مرور کیفیت خود را از دست بدهد رشد ریشه ای آن کاهش پیدا کند چون کارایی جذب آب و مواد غذایی را از دست می دهد.

دکتر مقدوری با اشاره به اینکه وجه تمایز باغ مادری با باغهای دیگر پیوندگی است، یادآور شد:پیوندگی که در باغ مادر تولید می شود، عاری از هرگونه عوامل بیماری زاست، و تضمین شده و با اصالت است.

دکتر مقدوری در حاشیه بازدید از باغ دانش بنیان ، از سروهای لیلاند ، گیاهی بسیار قوی انعطاف پذیر و مقاوم در برابر باد و طوفان سخن گفت و افزود: این سروها گیاهی بسیار مقاوم و قوی در برابر انواع طوفان و تند بادها به شمار می رود که توانایی رشد ۴۰ متری را دارد و به واسطه رشد رویشی بسیار زیادی که دارد، می تواند به عنوان دیوار محافظتی در کنار باغ مورد استفاده قرار بگیرد

About مدیر خبر1

Check Also

ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد

ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *