استاندار گیلان ؛
امید مردم غرب گیلان به احیای مجدد کارخانه چوکا و بازگشت آن به دوران اوج اقتصادی خود است
استاندار گیلان در نشست بررسی مشکلات کارخانه چوکا با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکید کرد: در خصوص شرکت های چوکا و شفارود باید یک متولی ثابت تصمیمگیری کنند در غیر این صورت، بار دیگر در حوزه مدیریتی دچار مشکل خواهیم شد.
همای خبر_هادی حقشناس در نشست مدیران، کارگران کارخانه چوکای تالش با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سالن اجتماعات این کارخانه برگزار شد با بیان اینکه علیرغم تمامی مشکلات کارخانه چوکا، ساختارش سالم و دست نخورده باقی مانده است، اظهار کرد: این کارخانه در گذشته با سوء مدیریت بسیار مواجه بود و در طول زمان طولانی به این حال و روز دچار شده است، لذا برای احیای کامل این واحد تولیدی نیاز به زمان خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به حل بدهیهای استانی کارخانه چوکای تالش گفت: در خصوص بدهی های استانی کارخانه چوکا از ادارات متولی می خواهم ضمن تسهیل در کار، نسبت به تقسیط بدهی ها اقدام شود.
استاندار گیلان عمده مشکلات کارخانه چوکا را بدهیهای جاری دانست و بیان کرد: از بانک های رفاه و صنعت و معدن می خواهم نسبت به ارائه تسهیلات جهت رفع مشکلات سرمایه در گردش این واحد تولیدی اقدام کنند.
حقشناس با اشاره به تاریخچه شرکت چوکا و جدا شدن آن از شرکت شفارود که منجر به خسارات راهبردی به این مجتمع شد، افزود: در خصوص شرکت های چوکا و شفارود باید یک متولی ثابت تصمیمگیری کنند در غیر این صورت، بار دیگر در حوزه مدیریتی دچار مشکل خواهیم شد.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه چوکا نه متعلق به منطقه تالش بلکه به تمام گیلان تعلق دارد و همه استان باید دغدغه احیای این کارخانه را داشته باشند، افزود: امید مردم غرب استان به احیای مجدد این کارخانه است که روزگاری با ۴ هزار نفر نیرو، قطب اول تولید کاغذ در خاورمیانه بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نصف جمعیت گیلان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند، افزود: استان گیلان فاقد بیمارستان تامین اجتماعی جنرال است که در این خصوص از وزیر تعاون و ریاست سازمان تأمین اجتماعی درخواست دارم به این مسئله توجه ویژه کنند.
استاندار گیلان با اشاره به تلاش هایی که در گذشته برای فروش زمین های رشت الکتریک در حال انجام بود، تصریح کرد: به هیچ وجه اجازه فروش اراضی رشت الکتریک را نمیدهیم، لذا این آمادگی وجود دارد از این ظرفیت جهت احداث مجتمع های رفاهی مختص کارگران استفاده شود.
حقشناس با بیان اینکه ۱۷ مددجوی سازمان بهزیستی در آتش سپری امام زاده ابراهیم شفت همه دارایی آنان از بین رفته است، تصریح کرد: که از وزیر کار درخواست دارم که دستوری به سازمان بهزیستی داده و هر کدام ۳۰۰ میلیون تومان بلاعوض به این خانوارها پرداخت کنند.
وی با اشاره به کمبودهای خودروی اورژانس اجتماعی در گیلان، گفت: با صدور مجوز واردات خودروهای اورژانس اجتماعی با استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی، این مشکل قابل برطرف شدن است.
استاندار گیلان با اشاره به تردد ۸۰ کشتی با پرچم جمهوری اسلامی در دریای خزر، این رشد را در مقایسه با گذشته چشمگیر دانست و افزود: شرکت کشتیرانی دریایی خزر یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت شستا سازمان تأمین اجتماعی بوده و بزرگترین ناوگان دریایی در خزر است که منجر به رشد تجارت حوزه دریا نیز شد.
حقشناس با تاکید بر لزوم توجه به افتتاح مارینا منطقه آزاد انزلی و بندر انزلی افزود: با تامین زیر ساختها و ایجاد اسکله های تفریحی و سرمایه گذاری های مناسب در زمینه گردشگری دریایی، می توان از کشتی های کوچک جهت سف بین شهری دریایی در گیلان جهت رونق گردشگری و اقتصاد بهره گرفت
کارخانه چوکا تالش ۲۲۰ میلیارد تومان بدهی دارد
نماینده مردم شهرستان تالش و رضوانشهر با اشاره به بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی کارخانه چوکا تالش گفت: اقتصاد مردم طوالش به کارخانه چوکا وابسته است ولی علیرغم دارایی ۱۵ هزار میلیارد تومانی به دلیل بدهی ۷۰۰ میلیارد تومانی با مشکلات عدیدهای مواجه شده است که بسیار تأسفآور است.
به گزارش همای خبر، به نقل از تالشان نیوز ، یاسر اسلامدوست نماینده مردم شهرستان تالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی عصر امروز در نشست مدیران و کارگران کارخانه چوکا تالش با وزیر کار و استاندار در سالن اجتماعات این شرکت با بیان اینکه شرکت چوکا نماد شهرستان تالش است، اظهار کرد: احیای کارخانه چوکا برای مردم منطقه مهم است ولی در چند سال گذشته در این کارخانه دچار سوءمدیریت شدیم ضرابت زیان باری را به طوالش زد.
وی با اشاره به بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی کارخانه چوکا تالش گفت: اقتصاد مردم طوالش به کارخانه چوکا وابسته است ولی علیرغم دارایی ۱۵ هزار میلیارد تومانی به دلیل بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی با مشکلات عدیدهای مواجه شده که بسیار تأسفآور است.
نماینده مردم شهرستان تالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اجرای طرح مولدسازی در کارخانه چوکا تالش تصریح کرد: اموال کارخانه چوکا باید صرف توسعه و پیشرفت این کارخانه شود، لذا اگر اجرای طرح مولدسازی در کارخانه چوکا تالش در حوزه بدهیهای مالیاتی و مابقی مباحث قرار گیرد مورد تأیید نبوده و باید تجدید نظر شود.
اسلامدوست با تأکید بر لزوم توجه به تولید انواع کاغذ در کارخانه چوکا بیان کرد: چوبهای شکسته در جنگلهای منطقه باید در کارخانه چوکا مورد استفاده قرار گیرد، از این رو از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درخواست دارم به این مسئله توجه کنند.
وی نقش وزارت تعاون در توسعه اقتصاد منطقه و گیلان را بسیار مهم برشمرد و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید از ظرفیت کارخانه چوکا نهایت بهره را ببرند ولی تاکنون اینچنین نبوده است.