محسن هاشمی: مرحوم هاشمی معتقد بود بر پایه فتواهای سنتی نمیتوان کشور را اداره کرد.
استاندار گیلان:
مهمترین ویژگی ایشان توجه به کارشناسان بود
همای خبر- نقل از گیراآنلاین، مراسم بزرگداشت و تبیین عملکرد آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر شنبه ۲۲ دی به همت انجمن معلمان اسلامی گیلان در کانون فرهنگی تربیتی مرحوم اکبری مقدم رشت برگزار شد.
در این مراسم محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و فرزند مرحوم هاشمی رفسنجانی با تقدیر از برگزارکنندگان مراسم و گرامیداشت یاد و خاطره بزرگان و هشت هزار شهید استان گیلان ابراز داشت: آیت الله هاشمی قبل انقلاب سفرهای زیادی به گیلان داشتند و دوستان زیاد گیلانی از جمله آیتالله ربانی همیشه با وی همراه بودند و علاقه خاص عاطفی به این استان داشت.
وی افزود: ایشان بعد انقلاب و در دوره سازندگی هم بارها به گیلان آمدند و در خاطرات خود گفتند که احساسات و عواطف شدیدی خانوادگی با مردم گیلان دارند.
هاشمی رفسنجانی در عین عملگرایی نمونه یک آرمانگرا بود
محسن هاشمی در تبیین عملکرد آیتالله هاشمی گفت: ایشان همیشه دغدغه کارآمدی حکومت دینی را داشتند. معتقد بودند تنها بر پایه فتواهای سنتی نمیتوان کشور را اداره کرد و مجمع تشخیص مصلحت با پیگیری ایشان و فرمان امام به دلیل همین مساله تشکیل شد.
فرزند مرحوم هاشمی در ادامه گفت: دیدگاه ایشان بر پایه عقل و استدلال شکل میگرفت و معتقد بودند حکومت باید کارآمدی و عملگرایی داشته باشند تا بتواند آرمانگرایی را با آن گره زد.
وی با اشاره به رویکرد آرمانگرایی و توسعه طلبی پدر خود افزود: مرحوم هاشمی درعین عملگرایی و واقعگرایی نمونه یک آرمانگرا بود که مثال آن زیاد است. به طور مثال ترجمه کتاب قضیه الفسطین که با نام فارسی فلسطین و کارنامه سیاه استعمار توسط ایشان ترجمه شد و حتی باعث شد دکتر مصدق بخواهند که کتاب خریداری و در اختیار فرهیختگان قرار بگیرد. وی در ادامه مثالهای خود بیان داشت: نوشتن کتاب امیرکبیر هم در همین راستای آرمانگرایی و عملگرایی بود که معتقد بود این فرد را به عنوان نمونه توسعه میشناسند که برای نظام مفید است.
هاشمی در ادامه گفت: آرمان ایشان در حکومت اول توسعه ایران بود و بعد حکومتداری و همیشه این را حفظ کرده بود.
وی در جمعبندی سخنان خود گفت: ایجاد دانشگاه آزاد و مترو مواردی از توسعهخواهی آرمانگرایانه مرحوم هاشمی بود که در زمان خود منتقدانی داشت و اکنون همه آن را ستایش میکنند. در مواردی مثل آتشبس و پایان دفاع مقدس هم این رویکرد ادامه دارد که منجر به ساختن کشور شد که تنها دولتی باشد که بیش از هشتاد برنامه توسعه نوشته شده توسط کارشناسان اجرایی شده است.
مهمترین ویژگی مرحوم هاشمی توجه به کارشناسان بود
استاندار گیلان هم در این مراسم با بزرگداشت مقام و یاد مرحوم هاشمی گفت: ایشان ارادت زیادی به استان گیلان داشت و آخرین سفر استانی وی این استان بود.
هادی حقشناس در ادامه گفت: مهمترین ویژگی ایشان تکیه به کارشناسی بود. غالب پالایشگاه، بنادر، پلها و زیرساختها در دوران ایشان انجام شد و این به دلیل استفاده از توان کارشناسان بود. وی در ادامه بیان داشت: کابینه آقای هاشمی دانشگاهی و سطح سواد بالا داشتند. وزرای دوران ایشان با قبل و بعدش قابل مقایسه نیستند و ایشان به مدیریت ثبات اعتقاد زیادی داشتند.
استاندار در پایان گفت: هدف ما از بزرگداشت بزرگان توجه به سرمایه نیروی انسانی است که باید همیشه مورد توجه قرار گیرد