مطمئن باشید در حال حاضر هم کاربران و تمام فعالیت های آنان در فضای مجازی دیده می شود منتها افراد الان نمی دانند که در حال رصد شدن هستند.
رییس سابق سازمان فناوری اطلاعات و مجری شبکه ملی اطلاعات در دولت گذشته که اکنون رییس هیات مدیره اپراتور چهارم ارتباطی (شرکت ایرانیان نت)است، درمورد شبکه ملی اطلاعات، فیلترینگ و… صحبت کرد.
در ادامه بخشی از گفت و گوی داناخبر با علی حکیم جوادی در مورد فیلترینگ و رصد کاربارن در فضای مجازی را می خوانید.
نوعی طرز فکر در میان کاربران و خصوصا قشر جوان جا افتاده است که در صورت استفاده از خدمات و سرویس های بومی رصد می شویم و از سوی کاربر نوعی ترس برای استفاده از این شبکه ها وجود دارد اما واقعیت این است که تمامی فعالیت های کاربران در هرجایی رصد می شود.
راهکار من برای رفع معضل فیلترینگ که در حال حاضر کشور با آن مواجه است این است که هر کاربری برای خودش یک IP داشته باشد، این رصد کردن کاربران هم در اینترنت جهانی شدنی است و هم در شبکه ملی اطلاعات و از این طریق و با تحلیل رفتار کاربران مساله فیلترینگ منتفی می شود.
یعنی با رصد شدن کاربران مخالفتی ندارید و آن را تجاوز به حریم شخصی کاربران تلقی نمی کنید؟
مطمئن باشید در حال حاضر هم کاربران و تمام فعالیت های آنان در فضای مجازی دیده می شود منتها افراد الان نمی دانند که در حال رصد شدن هستند. اما اینکه به عنوان شیوه اعمال نظارت نمی توان از آن استفاده کرد به این دلیل است که مشکل حقوقی دارد. از این رو یکی دیگر از مشکلات فضای مجازی کشورمان این است که در حوزه فضای مجازی قوانین حقوقی کم داریم. بنابراین به لحاظ حقوقی باید چارچوب ها تعریف شود و همچنین فرهنگ سازی کرد تا کاربران مطلع شوند که دیده می شوند. درواقع در بحث رصد کردن مشکل فنی وجود ندارد./گیلان آنلاین