وی با بیان اینکه اعضای شورا و شهرداری لاهیجان با همکاری دانشگاه، میراث فرهنگی و جمعی از دلسوزان تاریخ و احیای هنر مذهبی و اسلامی همایش مذکور را برگزار میکنند، افزود: احیای دیوارنگارههای شهر لاهیجان و گیلان از اهداف برگزاری آن است.
شهردار لاهیجان احیای هنر تاریخی، مذهبی و اسلامی دیوارنگارهها را از دیگر اهداف برگزاری همایش مذکور عنوان کرد و گفت: لاهیجان از جمله شهرهای برخوردار از بقاع متبرکه با نقاشیهای مذهبی است.
وی با اشاره به اینکه واقعه کربلا روی دیوار بقاع لاهیجان به تصویر کشیده شده است، تصریح کرد: از ۵۶ نقطهای که در دهه ۵۰ در لاهیجان روی دیوارهای آن نقاشی شده بود اکنون تنها ۲۰ نقطه باقی مانده است.
آگشته تلاش برای احیا و محافظت از میراث گرانبهای مذکور را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: دیوارنگارهها پیشینه مذهبی شیعه در گیلان هستند و به همین دلیل میل و علاقهمندی تیم مدیریت شهری لاهیجان در این زمینه برای برگزاری همایش آن مضاعف شده است.
وی با اشاره به اینکه دیوارنگارهها باید به عنوان المان و شاخص هویتی به جامعه ملی و بینالمللی معرفی شود، خواستار معرفی دیوارنگارههای بقاع به صورت کتاب مصور شد.
شهردار لاهیجان از انتخاب دبیر علمی و اجرایی و تعیین اعضای دبیرخانه و میزان همکاری و مشارکت دستگاههای دولتی و عمومی و دانشگاهی و بخش خصوصی برای برگزاری همایش مذکور خبر داد.
وی زمان برگزاری همایش ملی دیوارنگارههای مذهبی گیلان را در اردیبهشت سال ۹۵ در لاهیجان عنوان و از تلاش حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی و مدیریت سرمایهگذاری شهرداری و اعضای کمیته علمی برای هماهنگیهای برگزاری این همایش قدردانی کرد./ فارس