همای گیلان: فتح خرمشهر در روز سوم خردادماه سال ۱۳۶۱ که به یکی از ماندگارترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی مبدل شد، بازتاب فراوانی در جهان به همراه داشت و در این روز هیمنه پوشالی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و بازیگردانی عراق در هم شکست.
سوم خرداد، سالروز آزادسازی خونین شهر، یادآور این کلام قصار و پرمعنای حضرت روح الله است که فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
جز خداوند قادر متعال، هیچ نیروی دیگری نمی توانست خرمشهر را آزاد سازد. اگر این چنین نبود، صدام حسین با غرور نمی گفت: «اگر ایرانیان بتوانند خرمشهر را آزاد سازند، کلید بصره را به آنان خواهم داد» آری صدام حسین معدوم و ارتش بعث عراق، خرمشهر را پس از اشغال، به یک دژ تسخیرناپذیر نظامی تبدیل کرده بودند. آنان با علم به موقعیت راهبردی خرمشهر برای ایران و نقش تعیین کننده آن در معادلات جنگ و سرنوشت نبرد، با استفاده از تمامی تجارب نظامی دنیا در عرصه جنگ ها و با استقرار نیروهای فراوان همراه با مدرن ترین تجهیزات و ایجاد موانع گوناگون در مسیر نیروهای رزمنده ایرانی، به این اطمینان رسیده بودند که ایرانی ها، هرگز قادر به بازپس گیری خرمشهر نخواهند بود.
جبهه باطل تمام تکیه گاهش بر قدرت مادی است که در اختیار دارد ولکن در جبهه حق، پیروان حق علاوه بر تلاش برای مجهز شدن به ادوات و تجهیزات جنگی و بهره گیری از فنون نظامی، قدرت اصلی خود را در اتصال به حضرت حق دانسته و بر اساس این نگرش، تلاش می کنند تا با اخلاص خود برای خدا، نصرت الهی را شامل حال خود گردانند. خداوند می فرماید: اگر خداوند شما را یاری کند، هیچ قدرتی نمی تواند بر شما غلبه کند. «ان ینصرکم الله فلا غالب لکم» (آل عمران، ۱۶۰)
رزمندگان اسلام به قدرت خدا وند و وعده های او ایمان داشتند. این ایمان به برتری قدرت خداوند در مصاف با قدرت های مادی، نشأت گرفته از وعده الهی است که فرمود: «ان ینصرکم الله فلا غالب لکم» آری این وعده الهی در روز سوم خرداد ۱۳۶۱ تحقق یافت و بر همین اساس حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.»
وقتی خرمشهر آزاد شد، ما باور کردیم میتوانیم از خاکمان دفاع کنیم. آنها اراده کرده بودند خرمشهر را برای همیشه از خاک ایران جدا کنند. روی دیوارهای خرمشهر جمله معروف «جئنا لنبقی» را نوشته بودند؛ یعنی «آمدهایم تا بمانیم». در این جمله یک ارادهٔ همراه با کینه است. در نوزده ماهی که خرمشهر در اشغال بود در آنجا خط اتوبوسرانی و تاکسیرانی بصره- خرمشهر برقرار کرده بودند. مغازه صرافی باز کرده بودند تا ریال ایرانی را به دینار عراقی تبدیل کنند. آب و هوای خرمشهر در رادیو بغداد به عنوان یکی از شهرهای عراق گفته میشد. در اعلامیههای توجیه سیاسی بعثیها هست که میگوید: خرمشهر مانند بالشی است که بصره روی آن آرمیده است. صدام در سخنانش خرمشهر را مروارید شط العرب نامید.
محاسبه عراقی ها غلط از آب درآمد و ایرانی ها خرمشهر را آزاد کردند و هزاران عراقی را به اسارت گرفتند و خسارات سنگینی بر ارتش بعث عراق وارد ساختند. اما این آزادسازی، از طریق عادی حاصل نشد. خرمشهر از طریقی آزاد گشت که امام(ره) راز آن را با جمله، «خرمشهر را خدا آزاد کرد» آشکار ساختند. اکنون سوال این است که، چرا خرمشهر را خدا آزاد کرد؟
آن روز درمقابل جبهه باطل با تمام گستردگی و ابعاد شرقی و غربی اش، اطمینان خاطری در پیروان جبهه حق وجود داشت که سرچشمه های این اطمینان خاطر، همان وعده های تخلف ناپذیر الهی مبنی بر نصرت و یاری مومنان در جنگ با دشمن بود. رزمندگان اسلام به نصرت الهی ایمان داشتند و بر این باور بودند که اگر خداوند آنان را یاری کند، دشمن نمی تواند بر آنان غلبه کند و می توانند خرمشهر را آزاد سازند. تفاوت اصلی جبهه حق و باطل در رویارویی با یکدیگر، در ماهیت متفاوت قدرت آنان است.
اکنون که در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر آن حماسه ی خدایی قرار داریم، باید آن دوران را یاد کنیم و برای خود و دیگران و به ویژه نسل جوان، یادآور شویم آن نصرت الهی را که در حماسه بزرگ آزادسازی این شهر به یاری آن دلیر مردان درآمده، نصیب آن رزمندگان شد. با این یادآوری، باید این نگاه را در خود و آحاد جامعه و دیگر ملت های به پا خاسته تقویت کنیم که خدای خرمشهر در همه جا هست. این یادآوری ضرورت دارد، چرا که در سال های پس از جنگ، بودند کسانی که با فراموشی نصرت های الهی و نادیده انگاشتن وعده های خداوند مبنی بر نصرت مومنان، نه تنها مرعوب دشمنان شده، بلکه تلاش کردند ملت ایران را در برابر دشمنانش ضعیف جلوه دهند. ملت ایران تا به امروز با تکیه بر همین قدرت الهی و معنوی در برابر دشمنانش مقاومت کرده و به حرکت رو به جلو ادامه داده و از این پس نیز با تکیه بر همین قدرت شکست ناپذیر به راه خود که راه اسلام است ادامه خواهد داد. ملتی که متکی به قدرت ایمان و نصرت الهی است، نه از تهدید دشمن می ترسد و نه در صورت عملی شدن تهدید دشمن از شکست نگران است. چنین ملتی، به پیروزی بر دشمن و غلبه بر تمامی مشکلات ایمان دارد و بر این باور است که در پرتو تلاش، حرکت و جهاد فی سبیل الله در تمامی حوزه ها اعم از نظامی، اقتصادی، فرهنگی و … می تواند به آن حیات طیبه وعده داده شده، دست یابد.
امروز ملت ایران در عرصه ای دیگر با تهاجم دشمنان اسلام روبه رو شده است. استکبار جهانی و متحدانش، جنگ تمام عیار فرهنگی و اقتصادی را علیه ملت ایران به راه انداخته و از تحریم های خود علیه جمهوری اسلامی، با عنوان تحریم های فلج کننده یاد می کنند. در زمانه ای که برخی از گروه های سیاسی و سیاست بازان قدرت گرای منفعت طلب، چاره را برای رفع تحریم ها و کاستن از مشکلات اقتصادی، در مذاکره با دشمنان و کوتاه آمدن در برابر آمریکا می دانند، باید یادآور نصرت الهی در زمانه هایی چون آزادسازی خرمشهر شویم و بدانیم که، با تداوم مقاومت در برابر فشارهای اقتصادی دشمنان و پیاده سازی راهبرد اقتصاد مقاومتی رهبر همیشه بیدار مان و خلق حماسه اقتصادی مبتنی بر حرکت های مجاهدانه و ایثارگرانه، و مدیریت جهادی، پیروزی اقتصادی و فرهنگی بر دشمنان قطعی خواهد بود. و ملت ایران باور دارد که با اتکا به نصرت الهی می تواند بر استکبار ومتحدانش از مسیر مقاومت پیروز باشد.
فتح خرمشهر در روز سوم خردادماه سال ۱۳۶۱ که یکی از ماندگارترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی است بر حماسه سازان همیشه پیروز ایران اسلامی مبارکباد.// فرهاد پردخته