اختصاصی همای گیلان: حسین هاتف سرپرست اداره آب و فاضلاب روستایی آستانه اشرفیه پیش از خطبه های نماز جمعه این شهرستان در خصوص اهمیت صرفه جویی و همچنین ارائه عملکرد این اداره به سخنرانی پرداخت.
حسین هاتف در جمع نمازگزاران در خصوص لزوم نیاز به آب گفت: آب منبع استراتژیک در اقتصاد،محیط زیست و توسعه است که کمبود آن تمام جنبه های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی آب را کالایی غیرقابل جایگزین دانست و اضافه کرد:هرجا منابع اب اندک باشد،دسترسی به ذخایر محدود آن امری حیاتی محسوب می شود و در آینده ای نه چندان دور مسئله ادامه زندگی بشر آب خواهد بود که در حال حاضر کشورهای زیادی به خصوص در خاورمیانه با موضوع کمبود آب مواجه هستند.
هاتف افزود:۱/۴ جمعیت جهان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محرومند و بیش از ۲۰ کشور دچار کمبود شدید آب هستند.
سرپرست آبفار آستانه اشرفیه اظهار داشت،کمبود آب یک پدیده در حال گسترش جهانی است و رشد بی رویه جمعیت افزایش فعالیت های اقتصاد،تغییر الگوی مصرف در اثر شهرنشینی ونیاز روزافزون به محصولات کشاورزی را می توان از دلایل تخلیه منابع آبی و کمبود آب دانست.
هاتف بیشترین مصرف آب درجهان را مربوط به کشاورزی دانست که بیش از ۷۰درصد از آب شیرین را به خود اختصاص داده است .
این مسئول اضافه کرد:کمبود اب فعالیت های معیشتی انسان در حوزه کشاورزی و صنعت را با مخاطره مواجه کرده است که در نتیجه تهدیداتی مانند فقر و بیکاری،مهاجرت،تخریب محیط زیست،شیوع بیماری هاب خطرناک و نزاع های خونین را در پی خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: توزیع نامناسب منابع آب،یکسان نبودن توزیع بارش ، رشد مصرف و مدیریت ازهم گسیخته منابع آب موجب شده است بخش های مختلفی از جمله خاورمیانه،آسیای مرکزی و غربی در معرض بحران های ابی قرار گیرند.
سرپرست آبفار آستانه اشرفیه گفت: کشور ایران در اثر کمبود ریزش های جوی نامناسب،پراکنش زمانی و مکانی در زمره کشورهای خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است
وی افزود:درحال حاضر که زنگ بحران کم آبی در کشور به صدا امده است مشارکت همگانی به منظور ترویج فرهنگ صرفه جویی امری ضروری است و اهتمام مردم به رعایت الگوی صحیح مصرف در تامین پایدار آب و حفظ منابع آبی تاثیرگذار خواهد بود.
هاتف با بیان اینکه: حتی کمترین میزان صرفه جویی از سوی مشترکین، تنش آبی را کاهش می دهد افزود: در راستای فرهنگ سازی و آموزش استفاده بهینه از آب ،همه دستگاه های فرهنگی می بایست بسیج شوند و خانواده ها نیز آموزش مصرف بهینه را از سنین ابتدایی به کودکان خود آغاز کنند.
حسین هاتف در ادامه گزارشی از عملکرد اداره آبفار شهرستان آستانه اشرفیه ارائه نمود و اظهار داشت : آب و فاضلاب روستایی آستانه اشرفیه با داشتن یکی از بزرگترین مجموعه های آب رسانی در میان آبفارهای شمال کشور شاخص می باشد که بهترین و پایدارترین منابع تامین آب را دارا می باشد.
سرپرست آبفار آستانه اشرفیه عنوان کرد : مجموعه شهید خوش سیرت در حال حاظر با داشتن ۳ حلقه چاه فلمن استهصال آب را از بستر سفید رود انجام داده و به روش پمپاژ ، آب ۱۸۰ روستای ۳ شهرستان لاهیجان ، لنگرود و آستانه اشرفیه را تامین می کند.
وی بیان داشت : تا پایان سال ۹۱ شاخص بهره مندی شهرستان آستانه اشرفیه از آب شرب در سطح روستاها کمتر از حد متوسط استان بود که با پیگیری های نماینده پرتلاش ، فرماندار محترم و دیگر مسئولین امر در چند سال اخیر ، به لطف خدا امروز شاخص بهره مندی از آب شرب در شهرستان به ۸۵/۷۳ رسده است و این در حالی است که شاخص بهره مندی در استان ۷۲/۷ درصد می باشد.
حسین هاتف اضافه کرد : آب رسانی به روش BOT برای اولین بار در میان آب و فاضلاب های استان گیلان در آستانه اشرفیه انجام می شود که قرار داد آن در حضور وزیر ، استاندار و نماینده به امضا رسیده که با اعتبار بالغ ۷/۵ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شد و با اتمام این طرح ۱۱ روستای باقیمانده شهرستان از نعمت آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.