چاپ مطلب چاپ مطلب

کتاب و زندگی / رضا بژکول ، روزنامه نگار

اختصاصی همای گیلان: کتاب معلمی است که بدون عصا و تازیانه ما را تربیت می کند (ولتر) یکی از شاخص های توسعه در جهان و رایج ترین محصول فرهنگی در هر کشوری مطالعه و کتاب خوانی است،فرهنگ کتاب خوانی از نشانه های رشد ملی و بالندگی تمدن و فرهنگ یک کشور است. مطالعه سبب افزایش آگاهی در دانش های مختلف می شود ،مطالعه انسان را از بعد احساسی به عقلایی سوق می دهد ،برگ های کتاب به منزله بال هایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز می دهند ،مطالعه همان انرژی را در وجود آدمی می گذارد که ورزش در بدن انسان ایجاد می کند ،بی جهت نیست که منستکیو خواندن کتاب را عمر دوباره در دنیا می داند و معتقد است در دنیا لذتی که با مطالعه برابری می کند وجود ندارد باید زیاد مطالعه کنیم تا بدانیم که نمی دانیم .

%d8%b1%d8%b6%d8%a7-%d8%a8%da%98%da%a9%d9%88%d9%84
خداوند نیزدر قران کریم وقتی به قلم قسم می خورد آموختن دانش را یوم المبارکه می نامد ،یاآنجا که مولا علی می گوید آن کس که با کتاب آرامش یابد راحتی و آسایش از اوسلب نمی گردد ،همه این نشان ها از حیاتی بودن و نتیجه دادن مطالعه در زندگی روزمره انسان ها است.
رشد سالانه آزاد شدن اطلاعات در دنیا و سرعت رو به رشدی که جریان اطلاعات به خود گرفته است ،این نوید را می دهد که آنهایی که می خواهند خود را با این روند روبه رشد پیشرفت همسو کنند باید خود را در جریان این دریای عظیم و پهناور جستجونمایند به قول کارلایل هر آنچه بشر اندیشیده و انجام داده در کتاب ها نوشته و گنجانده شده کتابها دارای برگزیده بشرند .
به همین دلیل است که یونانیان قدیم از مطالعه به عنوان درمانگاه روح که منشاء کاهش ناآرامی های هیجانی و عاطفی یاد می کند،مطالعه پرورش روح است همچنان که غذاخوردن پرورش جسم است ،انسان جستجو گر دنبال برانگیختن حس کنجکاوی و یافتن پاسخ به چیزهای است که نمی داند و مطالعه این ندانستن و سوالات را به خوبی نمایان و پاسخ می دهد،مطالعه چراغ پرفروغی است که خاموشی آن جهل است و انسان های جاهل پهن کننده فرش های قرمز برای انسان های مستبد.
مطالعه افراد را به دنیای تازه ای سوق می دهد و پنجره ای به سوی آزادی و اندیشه و آگاهی از جهان ناشناخته ای که ما از آن چیزی نمی دانیم هدایت می کند .
مطالعه ما را از حریم جباران و زورگویان تاریخ جدا و مسیر هم زیستی ،در کنار هم بودن و آزادی واقعی را به ارمغان می آورد ،مطالعه باعث شتاب در پیشرفت ونجات انسانها از چالش های بزرگ در زندگی می شود.
در نتیجه مطالعه سازنده انسان و انسان سازنده جهان و جهان افق روشنی برای زیستن در کنار همدیگر است، پس با مطالعه برای ساختن جهانی جدید براساس صلح وهمزیستی مسالمت آمیزتلاش کنیم تا با رایحه خوش و عطر آگین همدلی و همزبانی جهانی عاری از هرگونه نفرت و حشونت بسازیم . به قول ارسطو فیلسوف یونانی ، جامعه وقتی فززانگی و سعادت می یابد که مطالعه، کار روزانه اش باشد.
//رضا بژکول روزنامه نگار

About سردبیر

Check Also

حیات وحش.. حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که اجازه بهره کشی و سوددهی به ما ندادند و در برابر سوءاستفاده های نابجای ما ایستادند یا فرار کردند.. به همین دلیل بیجا، انسان هایی که متمرد و سرکش و نافرمان بودند هم صفت “وحشی” گرفتند!

حیات وحش..   حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که …