نگاهی به مخالفت جبار کوچکی نژاد با استاندار دولت احمدی نژاد:
همای گیلان: پیکر روح الله قهرمانی چابک استاندار گیلان در سالهای ۸۶ تا ۸۹، روز چهارشنبه در رشت و چابکسر تشییع و در امامزاده ابوجعفر ابیض زادگاهش، روستای میانده چابکسر شهرستان رودسر به خاک سپرده شد تا دفتر عمر شصت ساله یکی از مدیران کاریزماتیک تمام ادوار گیلان بسته شود.
قهرمانی همان قدر که در اذهان عمومی همه مردم گیلان به محبوبیتی کم نظیر به عنوان یک چهره دولتی دست یافت، حضورش در عرصه سیاست بالا و پایین بسیار داشت. او در دولت اصلاحات به استانداری گیلان آمد و معاون برنامه ریزی و سپس معاون عمرانی شد.با روی کارآمدن دولت احمدی نژاد و پس از دو سال استانداری علی عبداللهی، در انتصابی پرحاشیه، قهرمانی به عنوان استاندار دولتی برگزیده شد که از حمایت همه جانبه اصولگرایان برخوردار بود، همانطور که همه اصلاح طلبان منتقد آن بودند. قهرمانی و اطرافیانش اما تاکید داشتند که او «تکنوکرات» است و در قالب دسته بندی های سیاسی نمی گنجد.
در تمام سال های فعالیتش هر جا که نشانی از تمایل و روابط قهرمانی با اصلاح طلبان یا اصولگرایان جلوه می کرد، بلافاصله رقیب اعتراض می کرد و داد نزدیکی استاندار تکنوکرات به سیاسیون طرف مقابل را سر می داد.
البته در این میان سهم اصولگرایان و مدافعان دولت احمدی نژاد بیشتر بود؛ گویا یک جای کار می لنگید و هرچه تحمل می کردند، نمی توانستند قهرمانی را به عنوان «یکی از خودشان» بپذیرند؛ از لباس پوشیدندش تا پیاده روی در بازار رشت همراه با همسرش.
بااینحال همانها که زمانی وظایف نمایندگی را به کناری گذاشته و مسوولیت ستاد احمدینژاد در گیلان را پذیرفتند و همچنان بر طبل اشتباهات احمدینژاد بهعنوان معجزه هزاره سوم میکوبیدند تمام تلاش خود را به کار بستند تا زمینه کنار گذاشتن قهرمانی از استانداری گیلان آنهم در زمان اوج محبوبیتش را فراهم کنند.
جبار کوچکی نژاد نماینده رشت به همراه مجمع اصولگرایان گیلان راهبر کنار زدن قهرمانی از استانداری بود که تلاششان نتیجه داد و مهدی سعادتی فردی که سابقه یک روز مدیریت در سطح کلان را نداشت از استان مازندران به گیلان آمد. اتفاقی که تا مدت ها دلخوری و گلایه آیت الله قربانی نماینده ولی فقیه در گیلان را هم به دنبال داشت. کارنامه و عملکرد سعادتی آنقدر فاجعه بود که بر محبوبیت و ارزش قهرمانی اضافه کند.
اختلاف و مشکلات کوچکی نژاد با قهرمانی اما با رفتن استاندار به پایان نرسید. زمانی که قهرمانی از سوی دولت به عنوان سفیر ایران در کویت منصوب شد؛ نماینده رشت در مصاحبه ای با تابناک گفت: «استاندار گیلان هم در بعد عملکرد عمرانی ، فرهنگی و اجرای عدالت و هم در در دیدگاه سیاسی و اعتقادی که بحث کلیت نظام است، دارای ایراداتی است که ما به دولت نیز اثبات می کنیم آن چیزی که درباره نکات مثبت ایشان فکر می کند، واقعیت ندارد. علیرغم مسائل مطروحه، از دولت تشکر می کنیم که به حرف مردم استان گوش داد و قهرمانی را از مدیریت این استان کنار گذاشت اما استاندار سابق گیلان در سفارت هم موفق نخواهد بود و دولت هم خواهد دید که عملکردی خوبی نخواهد داشت.»
قهرمانی بیش از سه سال در کویت ماند و به ایران بازگشت، دو دوره برای انتخابات مجلس نام نویسی کرد اما رد صلاحیت شد؛ اما ظاهرا اختلاف کوچکی نژاد با استاندار اسبق گیلان تا پایان عمر قهرمانی باقی ماند؛ در میان انبوه پیام های تسلیت و ابراز همدردی که پس از فوت قهرمانی صادر شد، هیچ نامی از جبار کوچکی نژاد نماینده رشت در مجلس دیده نمی شود؛ همانطور که چهره های اصولگرا که مدیر و حامی دولت احمدی نژاد در گیلان بودند هم کمتر به این واقعه واکنش نشان داده اند.
نگاهی به چهره های حاضر در تشییع پیکر او در رشت و چابکسر هم حاکی از آن است که اصلاح طلبان و حامیان دولت روحانی بیشتر به معاون استاندار دولت اصلاحات وفادار ماندند تا اصولگرایان به استاندار دولت احمدی نژاد.
مردم گیلان که در انتخابات ۲۹ اردیبهشت، به عنوان چهارمین استان کشور به حسن روحانی،نامزد مورد حمایت اعتدالگرایان و اصلاح طلبان در مقابل نامزدی که مدیران ستادش، اعضای کابینه دولت سابق بودند «آری» گفتند، روز چهارشنبه در اتفاقی کم نظیر در تشییع پیکر استاندار دولت احمدی نژاد سنگ تمام گذاشتند تا ناهمگون بودن بخش های حیات سیاسی قهرمانی همچنان ادامه داشته باشد.در این میان اما آتش مخالفت حامیان دیروز آن دولت، از جمله جبار کوچکی نژاد با روح الله قهرمانی حتی با مرگ هم خاموش نشد./گیل نگاه