اختصاصی همای گیلان، فاطمه زهرا(س) دختر پیامبر اکرم، سیمای پرفروغ ایمان، نمونه روشن تقوا، و اسوه تمام عیار زن مسلمان است .
در زمانه ای که پوچی و بیهویتی کم کم و تهاجم فرهنگی پایههای خانوادهها را دچار تزلزل کرده است، سبک زندگی فاطمی (س)تاثیرگذارترین الگو است تا درس بگیریم و تربیت اسلامی آغاز کنیم!
به نام خداوند لایق بندگی
حضرت فاطمه زهرا(س) کمال و تمامیت ارزش وجودی خود را در دفاع از حریم ولایت اتخاذ کردند چراکه کمال دینداری، زندگی در حریم ولایت است.
حضرت زهرا(س) مسئولیت خود را بهخوبی انجام دادند و ما نیز باید بهعنوان شیعه از ایشان الگو بگیریم.
از نیازهای بزرگ جامعه امروز را تعالی اخلاق و تربیت اسلامی ذکر کرد و گفت: حضرت فاطمه زهرا الگوی جامعه است؛ چراکه با کمترین امکانات زندگی و در خانهای بسیار ساده، فرزندانی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) را تربیت کردند که هر یک از این بزرگواران مربی انسانهای بیشماری گشتند.
در مکتب فاطمی این درس بهخوبی مشاهده میشود که زهرای مرضیه در دعا برای دوستان و امت اسلام، انفاق، دلسوزی به مستمندان و نیازمندان را بر خود مقدم میداند و درشان ایشان آیه نازل میشود.
خانواده آرام، جامعه آرام، با سبک زندگی فاطمی(س) شکل می گیرد.
بهراستیکه امروز جامعه ما در گرداگرد یک جنگ نرم و تهاجم فرهنگی قرار دارد، حضرت زهرای اطهر به ما آموخته است که با حفظ ارزشهای دینی و انسانی، عفت و حیاء و حجاب و پاکدامنی میتوان جامعه را از خطر بزرگ غرق شدن در فساد نجات داد.
تمامی مراحل زندگی حضرت فاطمه(س) برای ما درس زندگی و الگو است و اگر بتوانیم مکتب فاطمی را بهعنوان سرآمد اهلبیت(ع) و ثقل بیبدیل امامت و امانت بزرگ پیامبر حفظ کنیم، از بسیاری از آسیبهای اجتماعی خلاص میشویم.
امروز برای رسیدن به آرامش نیاز است که سبک زندگی فاطمی را الگو قرار داده و در جامعه این مهم را رونقبخشیم.
«عفاف و حجاب» در رفتار فاطمه(س) نمود کاملی دارد که باافتخار میتوان گفت که در میان زنان جهان حضرت فاطمهی زهرا (س) بسیار پاکدامن و عفیف بودند و به گواه تاریخ اسلام در طول زندگى خویش،در خانه و خانواده و روابط اجتماعی تجسم عینی حیا و عفاف بهحساب میآمدند.
حضرت زهرا(س) اگرچه نمونه کامل یک زن مسلمان در تمام اوصاف و کمالات اسلامى بهویژه در حجاب و عفاف شناختهشده است، ولى مسائل سیاسى و اجتماعى را نیز در مواقع حساس نادیده نمیگرفت،و در صورت لزوم در اجتماع حضور مییافت و به مبارزه میپرداخت و حتی در مجامع عمومى و خصوصی به مناظره نشست و به روشنگری پرداخت، ولى درعینحال هرگز بدون حجاب کامل و عفاف لازم بیرون نرفت؛ و در هیچ کجای تاریخ از او بدون حجاب یاد نشده است.
حضرت زهرا(س) در تمام ابعاد بهترین سرمشق والگوی عملی برای جامعه امروز و فردای نظام مردمسالاری دینی است. و جامعه باید وضعیت عفاف و حجاب فاطمه(س) را موردمطالعه و بررسی قرار دهد و به همان صورت و سیره فاطمی عمل نماید. در تاریخ آمده است ؛صدیقه طاهره وقتی وظیفه ایجاب میکند که سخن بگوید، با قاطعیت تمام سخنرانی میکند و آنجا که دیگر داعی ندارد برای اینکه با نامحرم بنشیند، مجلس را ترک میکند؛ مراعات حفظ حریم حجاب بهقدری دقیق و ظریف است، که ضروری است برای حفظ امنیت و ارتباطات اجتماعی و سلامت جامعه اسلامی امروزمان همگان در این مورد با نظر دقیق و باغیرت اسلامی بدان سیره بنگریم.
در بین مسائل مختلف اخلاقی و اجتماعی خانواده ،رعایت عفاف و حجاب زنان و مردان، و نحوه ارتباطهای اجتماعی از مسائل مهمی است که متأسفانه امروز در جوامع با تهاجم فرهنگی مورد غفلت و تسامح و تساهل قرارگرفته است وبنیان خانواده و اجتماع ما را مورد هجمه قرار داده است.وضعیت موجود در روابط اجتماعی و خانوادگی نشان میدهد که نوعی انحراف از فطرت زنان و مردان ایجادشده است که ماحصل آن گامی بهسوی بیبندوباری و فساد در روابط اجتماعی است.
جهت حل معضلات و مشکلات اجتماعی نیاز به الگوی عملی برای زنان و مردان است که با پیروی از این الگو و همانندسازی میتوان مسیر هدایت و سعادت و آرامش را به دست آورند.با توجه به وضعیت عفاف و حجاب در جامعه امروز و آشنایی با سیره فاطمه(س) با الگو گیری از گفتار و رفتار و رعایت عفاف در روابط اجتماعی ،بسیار ضروری و حیاتی است.
شناخت و معرفت فاطمی نشان میدهد که در سیره و روش آن حضرت حفظ حجاب و عفاف اصلی مهم است که هرگز مانع فعالیتهای اجتماعی نمیشود؛ بلکه بیمبالاتی در حفظ و رعایت عفاف و حجاب و خودنمایی و تبرج و اختلاط بی چادر، معاشرتها ممنوع و مذموم است.و اینکه حکم عفاف و حجاب برای شناخته شدن زن به عفاف و پاکی و امنیت او از آزار و اذیتهای اجتماعی الزامی شده است؛ اسلام میخواهد باتدبیر و درایت زن و مرد در روابط اجتماعی باهم مرتبط باشند تا نگاه انسانی و بستر تکاملی در جامعه فراهم شود و جسمها در دید قرار نگیرد ،بلکه معرفت و انسانیت و ارزشها در معاشرتها حاکم شود و کرامت انسانی زن و مرد نزد زمینیان و افلاکیان حفظ شود. و امروز زن مسلمان در جامعه مردم سالاری دینی الگو باید باشد برای زنان دیگر ممالک مسلمان وغیر مسلمان. زن مسلمان ایرانی با سبک زندگی فاطمه (س) آرامش را می تواند به خانواده هدیه کند و قوام خانواده و جامعه مردم سالاری دینی را به افق روشن آرمان های انقلاب اسلامی نزدیکتر کند.
در این ایام فاطمیه (س)با اقتدا به فاطمه زهرا (س)که امام زمان(عج) ایشان را الگو معرفی کردهاند، باید به زندگی خانواده خود، رنگ و بوی فاطمی دهیم.