چاپ مطلب چاپ مطلب

ستاره «فروغ» در دستان شهردار رشت/مهری شیرمحمدی، سردبیر گیلان مصور

همای گیلان، حدود دو سال از انتشار گزارش وضعیت نگهداشت مدرسه فروغ، با عنوان: «فروغ رو به افول است»، (۲۴/۱/۹۵) در خبرگزاری مهر می گذرد. گزارشی که نشان می داد، قدیمی ترین مدرسه دخترانه رشت با قدمت ۱۱۷سال –که سال ۱۳۸۷ در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت شده است- چه وضعیت نابهنجاری دارد.
کمتر از یک ماه از انتشار این گزارش دکتر نوبخت، معاون رئیس جمهور و دکتر طالبیان معاون سازمان میراث کشور از مدرسه ای -که زنان نام آوری همچون دکتر آذر اندامی را در خود پرورش داده- بازدید نموده و در همان دیدار وعده تخصیص اعتبار برای مرمت این بنا داده شد.
در این دیدار که مدیر کل آموزش و پرورش استان و مدیر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گیلان نیز حضور داشتند، مقرر شد طرحی برای تغییر کاربری این مدرسه از سوی دو سازمان یاد شده به سازمان برنامه و بودجه ارسال شود، تا بر همین اساس اعتبار لازم تخصیص یابد.
در همان دیدار دکتر نوبخت وعده داده بود که با آغاز سال تحصیلی ۹۵، فروغ به مدرسه فروغ باز می گردد.
اما پس از یک سال نه تنها طرحی به سازمان برنامه و بودجه ارسال نشده است، بلکه همچنان این مدرسه به عنوان انبار مستهلاکات آموزش و پرورش در گوشه حیاط مدرسه ۱۷شهریور ناخوش افتاده است.
پاییز سال گذشته تنها اقدام برای نجات این بنای میراثی در محله آفخرای رشت نصب داربست هایی از سوی سازمان میراث فرهنگی برای مرمت سقف بود.
بنا بر اظهارات مدیر مدرسه۱۷شهریور، طی این یک سال تنها سربندی این بنای باشکوه دو طبقه مرمت شده و سازمان میراث فرهنگی اقدام دیگری برای مرمت ننموده است.
مدیر کل آموزش و پرورش به عنوان مالک این بنا بارها به خبرنگار گیلان مصور اذعان کرد که چون بنا ثبت میراثی است، می باید ابتدا با هزینه سازمان میراث فرهنگی تعمیر شود و سپس آموزش و پرورش طرح تغییر کاربری آن را تدوین نماید. مدیر کل سازمان میراث فرهنگی گیلان نیز اعلام می دارد که طبق قانون برنامه ششم توسعه دولت، بناهای میراثی که در مالکیت ادارت دولتی قرار دارند، می باید با هزینه همان اداره مرمت شوند.
دکتر طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نیز هفته پیش در گفتگو با گیلان مصور ابراز کرد که با وجود کمبود اعتبارات این سازمان، میراث فرهنگی هزینه مرمت سقف را پرداخته و از این اثر رفع خطر شده است!
حالا در کش و قوس شانه خالی کردن مسئولین استانی در احیای این بنا، تازه مشخص شده که مالک اصلی مدرسه فروغ رشت نه آموزش و پرورش بلکه شهرداری رشت است.
طبق استعلام نگارنده از اداره املاک شهرداری رشت، محرز شد که نه تنها مدرسه فروغ بلکه بنای میراثی مدرسه رشیدی در پل عراق نیز در مالکیت شهرداری رشت می باشد و در تمام این سالها در اختیار اداره کل آموزش و پرورش گیلان بوده و متروک رها شده است.
در شرایطی که شهرهای دارای بافت میراثی تلاش دارند با خرید و مرمت و تغییر کاربری عمارت های میراثی وضعیت اقتصاد شهر را با تکمیل زیر ساخت های گردشگری خود بهبود بخشند، شهرداری رشت توجهی به بناهای میراثی که خود نیز مالک آن است، ندارد.
مدرسه فروغ رشت تنها یک بنای میراثی است که به اظهار مهندس مرتضی شگفت، رئیس اتاق شکوفایی رشت، بنای آن بسیار محکم ساخته شده است. وی که سال گذشته پس از انتشار گزارش مدرسه فروغ از این بنا بازدید نموده بود اذعان کرد، مدرسه آمریکایی نسوان هزینه زیادی برای مرمت نیاز ندارد.
حال یک سال از وعده های محقق نشده مدیران این استان برای مرمت بنایی می گذرد که سال ۱۳۸۷ آموزش و پرورش قصد تخریب کامل آن را برای نوسازی داشت. اگر شادوران خمامی زاده مانع نشده بود، امروز اثری از فروغ نبود.
حال باید دید پس از ۹سال از ثبت چنین بنای باشکوهی، بالاخره طالع فروغ بدست شهردار جدید پرفروغ می گردد!

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

حیات وحش.. حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که اجازه بهره کشی و سوددهی به ما ندادند و در برابر سوءاستفاده های نابجای ما ایستادند یا فرار کردند.. به همین دلیل بیجا، انسان هایی که متمرد و سرکش و نافرمان بودند هم صفت “وحشی” گرفتند!

حیات وحش..   حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که …