اختصاصی همای گیلان، بالا کشیدن دلار به مرز ۶ هزارتومان؛که همان ارزان شدن 《 ریال 》در اقتصاد ایران است.
در کوتاه مدت؛کالاهای بالقوه ی بالفعل شده؛از اقتصاد ِایران و سفره ی مردم؛جارو و به خارج؛صادرات! می شود.
به این کار Devalution؛یا کاهش ارزش پول ملی می گویند که در ایران همان کاهش ارزش ریال است .
کشورهای پیشرفته اینکار را فراوان انجام می دهند تا بتوانند صادراتشان را افزایش دهند که البته؛افزایش صادرات هم صورت می گیرد اما قیمت کالاهای صادراتی کشورهای پیشرفته با کاهش ارزش پول ملی شان؛در داخل کشورهایشان؛افزایش نمی یابد !
چرا ؟چون تولید زیادتر و مازاد نیاز داخلی صادر می شود.
اما در ایران؛کاهش ارزش پول ِملی؛در کوتاه مدت(یکساله)؛صادرات را زیاد می کندو اما تولید داخلی؛توانایی افزایش تولید ندارد .
چه اتفاقی می افتد ؟!
در یکسال بعد؛کالای صادراتی در داخل ایران(به علت افزایش تقاصا و کمبود عرضه ی داخلی) گرانتر می شود و در این حالت بخش واردات؛مجبور است همین کالاهای صادراتی سال گذشته را امسال با کیفیتی پایین تر از آنسوی اقیانوس ها(مانند برزیل) با قیمتی بالاتر وارد کند و این《نقض ِغَرَض》 است .
در این فرایند؛کاهش ِارزش پول ملّی (ریال)و گرانتر شدن دلار؛دولت و صادرکنندگان و اتاق بازرگانی و صادرکنندگان پتروشیمی
سود ِسرشار می برند .
اما پس از یکسال،رشد تورم؛ سبب گرانتر شدن مایحتاج مردم شامل گوشت و مرغ و نان و شیر و.…. می شود .
دقت کنید هر وقت دلار در ایران گران می شود و ریال ارزان .
در فاز بعدی،کالاها و خدمات عمومی گرانتر شده و واردات(قاچاقی و قانونی) رونق می گیرد و صادرات نصف و نیمه ایران؛دوباره اُفت می کند .
پس نظریه ی کاهش ارزش پول ملًی (ریال)سبب رونق صادرات بلندمدت در ایران، نمی شود بلکه،رشد تورم و گرانی و افت تولید و واردات بیرویه را در بلندمدت سبب می شود که در این ۴۰ سال؛سبب شده است.
¤ سرشک¤
انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.