همای گیلان، به نقل از تابناک، محمدرسول سماکچی رئیس کانون کارفرمایی استان گیلان در یادداشتی نوشت:
وضعیت صنعت در استان گیلان مطلوب نیست در چند سال اخیر اشتغال جدید به نحو مطلوب نبوده بلکه از واحدهای صنعتی موجود هم صیانت نشد بسیاری از کارخانجات صنعتی که مشغول به کار بودند یا با کاهش تولید مواجه ویا اصلا” تعطیل شدند.
اگر گذری به شهرکهای صنعتی استان بزنید وضعیت اسفبار صنعت را به وضوح مشاهده خواهید کرد شهر صنعتی رشت که جز چند شهر صنعتی بزرگ ومهم کشور بوده حال خوشی ندارد بیش از نیمی از کارخانجات تعطیل کامل وکارخانجات دیگر هم با بیماری وحالت احتضار ادامه کار می دهند برای روشن شدن وضعیت اشتغال استان گیلان به آمار تامین اجتماعی استان دقت کنید دراستان گیلان آمار اشتغال منفی است یعنی تعداد بازنشستگان واخراجی ها بیشتر از وردی ها است.
چند علت عمده سبب تعطیلی کارخانجات می شود: ۱-بدهکاری دولت ۲- قاچاق کالا ۳- واردات بی رویه کالاهای مشابه تولید داخلی ۴- فشار دستگاههای دولتی به تولید کنندگان ۵- عدم همکاری بانکها با تولید کنندگان واقعی و….
بسیاری از واحدهای صنعتی گیلان تعطیل شده است
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس به تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی گیلان اشاره کرد و گفت: فرهنگ مشارکت و استقبال از سرمایهگذاران در استان گیلان هنوز جا نیفتاده است.
همین چند روز گذشته بود که کاظم دلخوش در نشست مشترک با مدیران حوزههای مختلف سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: استان گیلان با وجود ذخایر طبیعی و متعدد خود تاکنون نتوانسته از وجود سرمایهگذاران آن طور که باید استفاده مطلوبی داشته باشد.
وی با انتقاد از نگاهی که در گیلان نسبت به سرمایهگذاران نهادینه شده است بیان داشت: فرهنگ مشارکت و استقبال از سرمایهگذاران در استان گیلان هنوز جا نیفتاده است بههمین خاطر این استان نتوانسته تاکنون از فرصتهای خود در راستای توسعه و پیشرفت استفاده بهینه کند.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس به تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی گیلان اشاره کرد و ابراز داشت: اگر زمینههای لازم جهت بهرهبرداری از ظرفیتهای بخش خصوصی و سرمایهگذاران در گیلان بهخوبی فراهم شود مشکلات عدیده شهرکهای صنعتی استان گیلان حل میشود.
کار به همینجا ختم نمی شود
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضع صنایع در شهرستان رودبار مناسب نیست، گفت: بهبود این شرایط نیاز به تلاش زیادی دارد.
منوچهر جمالی درباره وضعیت صنایع در شهرستان رودبار، اظهار کرد: وضع صنایع در شهرستان رودبار مناسب نیست و در شرایط خوبی قرار ندارد.
وی با اشاره به اینکه بهبود این شرایط نیاز به تلاش زیادی دارد، تصریح کرد: خیلی باید در این رابطه کار کنیم تا شرایط مطلوب شود.
تابناک اضافه می کند؛ بهبود فضای کسب و کار کمک می کند به این که تولید و اشتغال رونق بگیرد و اشتغال ایجاد شود. در شاخص سهولت کسب و کار که بانک جهانی هر ساله منتشر می کند ایران در چند سال اخیر رتبه بهتری پیدا کرده و در سال ۲۰۱۷ رتبه اش ۱۲۰ در بین ۱۹۰ کشور است.
وضعیت اسفناک کسب و کار در ایران: رتبه ۱۲۰ جهان! ؛ نمره کشور ما در گزارش سال ۲۰۱۷ بانک جهانی در حد ۵۷ از ۱۰۰ بوده است. با نمره ۵۷ ما رتبه ۱۲۰ را در دنیا کسب کرده ایم.