چاپ مطلب چاپ مطلب

شورا ودهیار روستای حسنعلی ده رودبنه : درجوار تالاب بودن ،می تواند امتیازی برای منطقه گردشگری شدن این روستا باشد

اختصاصی همای گیلان، قرارگرفتن روستای حسنعلی ده در جوار تالاب امیرکلایه از جمله مزیت های این روستا به حساب می آید.امروز تالاب ها نقش بسزایی در صنعت گردشگری وتقویت بنیه اقتصادی ایفا می کنند.تالاب ها یکی ازانواع منابع طبیعی برای نسل آینده هستند .پیاده روی در حاشیه تالاب وبهره بردن از مناظر آن ،قایق سواری ،ماهیگیری ، شکارو…از جمله بهره هایی است که می توان از تالاب ها برد.متاسفانه همواره ستیزی بین انسان با تالاب ها وجود داشته است وانسانها تالاب ها را طفیلی ،مضر، باتلاق ،اراضی نامناسب می دانند لذا تلاش انسان براین بود تا آنها را به صورت اراضی قابل استفاده برای کشاورزی تبدیل نمایند غافل از این که ازبین رفتن تالاب ها باعث بهم خوردن تنظیم آب های زیر زمینی می گردد اما با گذشت زمان وتغییر تفکر ، تالاب ها نه تنها مضرنیستند بلکه می تواندد نقش ارزنده ای در میزان در آمد زایی و افزایش گردشگری داشته باشند. با توجه به محاسن تالاب ها و ارزشی که این روستاها به جهت قرار گرفتن در جوارتالاب ها دارندوجود تالاب درروستای حسنعلی ده می توانند باعث خودکفایی مردم منطقه شود .به همین مناسبت با فولاد سنج دهیار این روستا و حاصل مهری رئیس شورای محل گفتگویی به صورت پرسش وپاسخ ترتیب داده ایم که باهم آن را می خوانیم:
جناب آقای فولاد سنج کمی در مورد روستای حسنعلی ده برای ما توضیح بفرمایید
ج .روستای زیبای حسنعلی ده در۳۲کیلومتری لاهیجان قرار داردو فاصله آن با بخش رودبنه ۲۷ کیلومتر می باشد.
این روستا مابین دستک و ناصرکیاده بالامحله واقع است . آمار رسمی جمعیت روستا بر اساس سرشماری سال۹۵ قریب به ۲۳۹ نفراست که تعداد۵۸۶ نفر در  آن زندگی می کننداما جمعیت وخانواراین روستا الان به مراتب بیشتر شده است.
وجود تالاب معروف “شالکول(امیر کلایه) در مجاورت این روستا
حسنعلی ده مردمانی خونگرم ، زحمتکش دارد که شغل اصلی آنها برنجکاری است. تالاب معروف “شالکول(امیر کلایه) که از تالاب های کم نظیر در خاور میانه است در مجاورت (با بیش از ۷ کیلومتر نوار خطی )این روستا واقع شده است.
همچنین این روستای زیبا با فاصله کمی از دریای کاسپین طرح سالم سازی نیلوفر دریای سحر خیز محله بخش رودبنه قرار دارد.
این روستا دارای دو مسجد، یک مدرسه، یک زمین فوتبال ،یک تعاونی تولید و توزیع نهاده های کشاورزی روستایی و پست بانک می باشد همچنین با تلاش و کوشش شورای اسلامی و دهیاری و سرمایه گذاری مردم محل ،سه شالیکوبی در سطح روستادر حال بهره برداری بوده و سهم مهمی درایجاد اشتغال فصلی و افزایش درآمد مستقیم و غیرمستقیم مردم داردضمن آنکه در جلوگیری از هدر رفت سرمایه محل به خارج از محل نقش موثری ایفا می نماید.

جناب آقای فولاد سنج، در مورد خدمات انجام گرفته در روستا علی الخصوص اقدامات انجام شده در زمان دولت تدبیروامید توضیح بفرمایید؟
ج -روستای حسنعلی ده دراجرای طرح های عمرانی از رشد خوبی برخوردار بوده است در روستا ی ما پروژه های عمرانی متعددی صورت گرفته از جمله گازرسانی،اجرای پروژه آب شرب سالم ،فیبرنوری و نصب دکل های وب برای اینترنت پرسرعت ،شن ریزی کوچه ها ،ایجادمیدان ،نصب وراه اندازی دو پمپاژ آب کشاورزی و لوله گذاری بین مزارع،نصب دو تابلوی ورودی محل و تابلوی یادمان شهدا، تعویض تیر برق وکابل های خود نگهدار،آسفالت یک کیلومتر از جاده حسنعلی ده به جیر باغ (که دو کیلومتر آن بصورت نیمه تمام باقی مانده ).
در زمینه محرومیت زدایی به همت بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ناحیه لاهیجان ۲ واحد مسکن محرومین برای روستای حسنعلی ده (روند کار اداری وصدور پروانه روستایی آن تمام شده )در حال ساخت است
آقای مهری ضمن معرفی خود لطفا در موردمشکلات روستا توضیح دهید؟
عدم توجه مسئولین ذیربط در بحث لایروبی بموقع رود خانه
حاصل مهری هستم رئیس شورای اسلامی روستای حسنعلی ده و دبیر باز نشسته.
یکی از مهمترین مشکلات روستای ما در بخش کشاورزی بخصوص در زمینه آب رسانی خلاصه می شود چرا که عدم توجه مسئولین ذیربط در بحث لایروبی بموقع رود خانه سیدعلی اکبری باعث می شود که کشاورزان پایین دست، دچار کم آبی شوند .
روستای حسنعلی ده بزرگترین آب بندان (۴۰۰هکتاری) بخش را داراست
مسأله دیگرعدم توجه به آب بندان هاست “روستای حسنعلی ده بزرگترین آب بندان (۴۰۰هکتاری)در بخش را دارا است که قول و فعل زیادی از مسئولین (اخیرادر دیدار با استاندار ) جهت دیوارسازی حاشیه اطراف آن برای ذخیره و تامین آب کشاورزی و همچنین ایجاد جاده سازی در مرحله بعدی در امر گردشگری در نظرگرفته شده است که اگر بموقع این کار صورت گیرد کشاورزان با اطمینان بیشتری تشویق به کار برنج کاری شده و این سیاست می تواند از مهاجرت کشاورزان به شهرها جلوگیری و مانعی برای فروش و تغییرکاربری اراضی باشد وباعث رشد گردشگری و افزایش درآمد پایدار در روستا گردد .
بوروکراسی اداری مانع اشتغالزایی
مشکل دیگر روستاها نبود اشتغال است در بحث اشتغال جوانان در روستا ها ،دولت ومسئولین باید راهکار های بهتری را در جهت اشتغال جوانان در روستا ها به وجود اورند ولی متأسفانه به دلیل بوروکراسی اداری این مشکل به قوت خود باقی است واین کار موجب فرار جوانان از روستاها می شود .
دیگر مشکلات ما کشاورزان واردات بی رویه برنج است که بیشتر مردم این روستا از این راه امرار معاش می کنند . عدم توجه دولت به بخش برنج کاری باعث شده که برنج کاری هم مانند کنف وپرورش کرم ابریشم نابود شود.

یکی دیگر از مشکلات روستاها جاده مواصلاتی می باشد که دارای روکش آسفالت نیست که این موضوع باعث می‌شود که مشکلات فراوانی را برای گردشگران و مسافران به وجود آورده شود چرا که بعضی از مسئولین در این رابطه سلیقه‌ای عمل می کنند.
متاسفانه حتی یک مدخل ورودی جهت بازدید ازتالاب امیرکلایه وجود ندارد
روستای حسنعلی ده بیشترین طول جغرافیایی را( بیش از ۷ کیلومتر) با تالاب بین المللی شالکول ( امیر کلایه) داراست که می تواند محل خوبی برای گردشگری باشدکه متاسفانه حتی یک مدخل ورودی جهت بازدید از زیبایی های آن برای گردشگران وجودندارد و بسی جای تاسف دارد که پیشنهاد طرح گردشگری از ناحیه ما صورت می گیرد اما بابرخورد سلیقه ای در روستاهای اطراف آن اجرایی میشود؟!.می طلبد که این کار با سیاست گذاری درست مسئولین بخش بخصوص مهندس علوی بخشدار زحمت کش وپرتلاش با اداره محیط زیست پیگیری شده تا این مشکل بزرگ حل شود.در بحث جاده حسنعلی ده به روستای ساحلی جیرباغ که اگر روند پیشرفت پروژه آسفالت به خوبی وبموقع صورت گیرد این کار نقش بسزایی در اقتصاد این روستا خواهد داشت .
لطفا درخصوص حوزه گردشگری و زیارتی در روستای حسنعلی ده توضیح بفرمایید؟
ج:امروز از گردشگری به عنوان یک صنعت بزرگ یاد می کنند چرا که گردشگری به بزرگترین و پردرآمد ترین صنعت در اقتصاد جهان تبدیل شده است و در بسیاری از نقاط روستایی و کشورهای در حال توسعه ،رواج دارد .
همانگونه که مستحضرید روستای زیبای حسنعلی ده در کنار تالاب بین المللی شالکول (امیر کلایه) واقع شده است.هم چنین مکانی بنام اوچاق پشت دراین روستا واقع شده که در زمان بهارو تابستان مسافران زیادی را بسوی این مکان می کشاندو مناظر بسیار زیبایی را در خود جای داده است .همچنین بقعه متبرکه شیخ زاهد نیزکه در این روستا وجود دارد ، هرساله زائرینی از روستاها ی هم جوار به زیارت این بقعه مشرف می شوند.
لطفاٌ بفرماییداقتصادمردم برچه پایه ای استواراست؟
ج:روستای حسنعلی ده تک محصول بوده و تنها درآمدآن در بخش کشاورزی برنج می باشد. در سالهای گذشته کرم ابریشم وکنف نیزدر کنار برنج جزء مشاغل این روستامحسوب می شود که عدم حمایت دولت از این صنعت باعث نابودی آن شد .سیاست گذاری نادرست، بخش کشاورزی بخصوص پرورش کرم ابریشم را به نابودی کشاند.در مورد کنف هم کم کاری های زیادی صورت گرفت چرا که در سالیان نه چندان دور روستای حسنعلی ده نقش بسزایی در تولید کنف داشته ولی بعلت عدم حمایت ونبود کارخانه فراوری الیاف گونی بافی ،این صنعت هم به فراموشی سپرده شد.در مورد محصولات باغی و درختی مردم روستای حسنعلی ده با کاشت محصولات باغی نظیر هندوانه،خیار،کدو،سیر پیاز،لوبیا،و محصولات درختی مانند،انار،ترش،پرتقال،نارج و لیمو نیازهای اولیه شان را برطرف می نمایند .

چه تقاضایی ازمسئولین دارید؟
ج :از مسئولین بخصوص از رئیس جمهور محترم تقاضا دارم جلوی واردات بی رویه محصولات کشاورزی را بگیرند تا مردم برای فروش محصولات خود دچار مشکل نشوند ،به جوانان وام های کم بهره وبدون کاغذ بازی بدهند شرایط سخت جهت اخذ وام زیر پای جوانان برای دریافت مبلغ ناچیزوام نگذارند ضمن آنکه اشتغال و راه اندازی کسب و کار در اختیار روستائیان قرار داده شود تا اشتغال پایدار در روستاها فراهم گردد. همچنین با ایجاد مناطق گردش در روستا وبوم گردی بستر مناسب را برای جوانان فراهم آورند.جا دارد از مهندس علوی بخشدار محترم بخش رودبنه در زمینه فرهنگ سازی صنعت بوم گردی وزمینه سازی صنعت گردش گری بوم گردی در بخش روبنه تشکر نمایم اگر چه روستا های ما فاصله زیادی با صنعت توریسم در زمینه سرمایه گذاری دارد ولی باید به این موضوع امید واربود.
اگر دولت بستر مناسبی جهت تأمین نیازهای اولیه کشاورزان در روستا به وجود آوردکشاورز زمینهای خود را تفکیک وبفروش نمی رساند
یکی ازمشکلات استان گیلان ،هجوم برخی از هم وطنان خارج استانی جهت خرید زمین ها و اراضی کشاورزی و تغییر کاربری ست آیا این امربرای روستای شما نیز صدق می کند؟
ج : وقتی در روستا بستر لازم جهت توسعه رونق اقتصادی وجود نداشته باشد.کشاورز مجبور است جهت تأمین مایحتاج خود در زمینه های مختلف ، زمینهای خود را تفکیک وبفروش برساند. اگر دولت بستر مناسبی جهت تأمین نیازهای اولیه کشاورزان در روستا به وجود اورد هیچ کشاورزی حاضر نمی شود که زمینهای کشاورزی خود را بفروشد.
این نیاز ها شامل ایجاد اشتغال،دادن وام های کم بهره ،تشویق نمودن جوانان در امر کشاورزی ،ایجادتعاونی های تولید در روستا ها می باشد که عامل باز دارنده فروش زمین های کشاورزی وتغییر کاربری است.
البته گام های بسیار مهمی در زمینه تغییر کار بری در روستاها بخصوص برای زمینهای کشاورزی صورت گرفته است که تجهیز اراضی زمین های کشاورزی یکی از مهمترین سیاست های درست دولت است این امر سنگر محکمی را در برابرهجوم زمین خواران ایجاد می کند .
روستای شما چند شهید تقدیم این انقلاب نموده است؟
ج: ما هرچه داریم به برکت خون این شهیدان است به فرموده حضرت امام خمینی(ره) شهدا شمع محفل بشریت هستند. روستای حسنعلی ده به اندازه توان خود مانند روستاهای دیگر نقش بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است،شهید بزرگوار( محمد علی شعبانی) جزء اولین شهدایی بود که در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ومبارزه با رژیم ستم شاهی در شهر لنگرودنقش داشته است که به دست دژخیمان پهلوی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

با شروع جنگ تحمیلی روستای حسنعلی ده در دوران دفاع مقدس علاوه بر دهها رزمنده و جانباز و آزاده، ۱۰ شهید تقدیم اسلام و انقلاب نموده است،وما هر ساله به پاس جانفشانی های این شهدای والامقام در این روستا یاد واره شهدا برگزار می نماییم چرا که بفرموده مقام معظم رهبری امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست

 

خبرنگاروعکاس:

ولی شریعت ناصری.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

۵۱ پیشکسوت و هنرمند صنایع دستی گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع سنتی و دستی روز سه شنبه طی مراسمی در اتاق بازرگانی گیلان تجلیل شدند

۵۱ پیشکسوت و هنرمند صنایع دستی گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع سنتی و دستی …