سخنگوی دولت: موفقترین سالهای اقتصاد ایران ۷۸ تا ۸۶ بود
عطیه نصرتی تیر 15, 1398اخباردیدگاهها برای سخنگوی دولت: موفقترین سالهای اقتصاد ایران ۷۸ تا ۸۶ بود بسته هستند123 Views
همای گیلان، علی ربیعی سخنگوی دولت در یادداشتی که روزنامه ایران منتشر کرده است به بیان برخی موضوعات مربوط به منتقدان دولت روحانی پرداخته است.
وی نوشته است:
در دورانی که پراکندن بذر یأس وسوءظن به کاسبی پررونقی برای تحریم گران و جنگ طلبان تبدیل شده چگونه میتوان امید اجتماعی را خلق کرد؟
در هیچ دورانی مانند امروز یک ائتلاف نانوشته و یک همسویی اعلام نشده میان تحریم گران وجنگ افروزان بیرونی با دولت ستیزان حرفهای در داخل کشور شکل نگرفته بود.
باید به جای برنامه سازیهای نازل علیه دولت یا توسیع بیرویه سوءظن به جامعه و انتخاب ملت، اعتمادسازی کرد.
چگونه میتوان تابآوری اجتماعی در مقابل تحریمهای ضد بشری و در مقابل فرآیندهای فرساینده تمدنی نظیر فرسایشهای زیست محیطی یا زوال سرمایه اجتماعی را ارتقا داد و از همپوشانی همه این پدیدههای منفی پیشگیری کرد؟
گونهای از انتقادها علیه دولت در سطح جامعه وجود دارد که درعین حال با جامعه باوری یعنی با اعتقاد و ایمان به توان مسأله حل کنی جامعه همبسته است. جامعه انتقادها و مسائلی را فراروی خود میگذارد که توان حل آنها را دارد.
در همه این موارد تلاش برای خلق امید بهبود باورانه باید با باور به توان جامعه توأم و همبسته باشد. یعنی ما نیاز به یک جامعه باوری و مردم باوری نوین داریم تا زمینههای مشارکتجویی و کنشگری مدنی را فراهم کنیم.
خاطره سال ۸۴
به یاد دارم سال ۱۳۸۴ در پایان دولت اصلاحات با تعدادی از دوستان نزدیک که در گروه مشاوران آقای خاتمی بودیم در مورد نقاط قوت و ضعف آن ۸ سال بحث میکردیم. یکی از موضوعات مورد بحث، این تلقی رایج بود که اقتصاد اولویت دولت در این ۸ سال نبود. اما در سال ۱۳۹۰ مطالعات اقتصاددانان نشان داد که درخشانترین دوره اقتصاد ایران بعد از دهه ۴۰، مقطع زمانی سالهای ۷۸ تا ۸۶ بود. یعنی از سال ۸۴ تا ۸۶ هم آثار این دوره اقتصاد شکوفا باقی مانده بود.
هدف از بیان این خاطره این است که معمولاً به واسطه قدرت رسانهای مخالفان و تکرار آن در تریبونهای مختلف اینچنین تصویری بازنمایی شده بود. مخالفان دولت اصلاحات چنان درباره اولویت مسائل سیاسی بر اقتصادی در آن دوره سخن میگفتند که حتی افراد نزدیک به رئیس جمهوری هم به این باور رسیده بودیم.
سه دوره دولت روحانی
دولت روحانی را هم باید به سه دوره ۵۵ ماهه، ۱۸ ماهه و ۲۴ ماهه آتی تقسیم کرد. آمارها گواه این است که ۵۵ ماهه اول دولتهای یازدهم و دوازدهم یکی از دورانهای خوب اقتصاد ایران بود. در برخی سالها ۶۰۰ هزار شغل ایجاد و رشد اقتصادی مداوم، تورم تک رقمی و ثبات قیمت ارز تجربه شد. اما چه چیزی فضا را در ۱۸ ماه بعد از آن تغییر داد؟ بیتردید پدیده ترامپ، رئیس جمهوری غیرمتعارف امریکا و تحریمهای این کشور عامل اصلی این تغییر است. هرچند از نقش رخدادهای دی ۹۶ در آغاز این روند ۱۸ ماهه نباید غفلت کرد – قطعاً دولت در این وضعیت ۱۸ ماهه باقی نمیماند – هرچند آثار تحریمها بر اقتصاد ایران هر روز بیشتر نمایان میشود، اما دولت سیاست اصلاحات ساختاری بخصوص در بودجه، دنبال کردن ثبات اقتصادی و اهمیت دادن به مسائل روحی و روانی جامعه را پیگیری خواهد کرد تا ۲۴ ماه آینده را با امید به بازگشت به شرایط ۵۵ ماه اول پیش ببریم.