همای گیلان: دو روز پیش معاون امور عمرانی وزیر کشور، تکالیف ده گانه شهرداری ها برای عفاف و حجاب را به شهرداران سراسر کشور ابلاغ کرد. اما این وظایف چیست؟
بدر سالهای گذشته نیروی انتظامی همیشه از تنها ماندن در حوزه عفاف و حجاب گله می کرد. فرماندهان ارشد نیروی انتظامی بارها گفته بودند که باید نهادهای دیگر هم در زمینه عفاف و حجاب وارد شوند.
حجت الاسلام حسن روحانی هم از ابتدای تشکیل دولت، بر فرهنگسازی در زمینه عفاف و حجاب تاکید کرده است. اما از اوایل دهه ۸۰، برای عفاف و حجاب قانون مصوبی وجود دارد که عمدتا اجرا نشده است. در این قانون برای شهرداریها تکالیفی تعیین شده است.
دو روز پیش خنداندل، معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، تکالیف ۱۰ گانه شهرداری ها در زمینه عفاف و حجاب را که در قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است را ابلاغ کرد.
شهرداری ها موظف شده اند در اجرای این قانون به معاونت اجتماعی و فرهنگی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گزارش بدهند.
این تکالیف به شرح زیر است؛
۱- گسترش فرهنگ عفاف در سطح شهر، مراکز فرهنگی ،مراکز تحت پوشش شهرداری ها و مراکز عمومی
۲- ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاع رسانی به خانواده ها و جوانان به صورت حضوری ،تلفنی و مکاتبه ای
۳- جلوگیری از تبلیغ کالاهای فرهنگی تجاری مغایر با فرهنگ عفاف و حجاب در سطح شهرها
۴- درج آیات و روایات دینی، فتواهای علماء، وصیتنامه حضرت امام (ره) و توصیه های مقام معظم رهبری به منظور توسعه فرهنگ عفاف در اماکن عمومی با استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب
۵- تاسیس فرهنگسرای موضوعی حجاب برای برگزاری جلسات مرتبط، پرسش و پاسخ و..
۶- تهیه تندیس و عکس و تصاویر مناسب از شخصیت های اسلامی، وقایع مهم تاریخی و طرح های نمادین و نصب در اماکن عمومی مهم و تفرجگاه ها، همراه با ترمیم و بازسازی مستمر آن ها
۷- گسترش اماکن عمومی، پارکها و مراکز ورزشی مناسب برای زنان و دختران
۸- حمایت از فعالیت های عام فرهنگی و هنری دستگاه ها در ارتباط با گسترش فرهنگ عفاف
۹- افزایش تسهیلات حمل و نقل شهری ویژه بانوان به منظور تامین آسایش بیشتر آن
۱۰- رعایت موازین شرعی در ساخت اماکن مسکونی
/خبرآنلاین