چاپ مطلب چاپ مطلب

فلسفه ی انتخابات ♧( ۱)دکتررحیم پور دکترای اقتصاد

اختصاصی همای گیلان:انسان ها ؛ از دیر باز ؛ کوشیده اند که برای سامان دادن و جمع آوری محصول از جنگل و مرتع بین خود ” تقسیم کار ” انجام دهند .


فایده های تقسیم کار :
۱ ) کارها ؛ ریزتر می شود .
۲) افراد در کار ، متخصص تر می شوند.
۳) بازدهی و راندمان افزایش می یابد .
۴) هزینه تولید کالاها و خدمات بسیار کاهش می یابد .
۵) تخصص گرایی افزایش می یابد .
۶ ) افراد به شغل خاصی علاقه مند و فعال می شوند.
۷ ) زندگی انسان ها ، نظم ویژه ای می گیرد .
بنابراین از دیر باز ؛ شغل هایی مانند میرابی ، نعلبندی ، قصابی ، نقاشی ، آهنگری و…. شکل یافته است .
در ۲۰۰‌سال گذشته با اختراع برق ؛ زندگی انسان ها ، دگرگون شده است و انسان ها توانستند که کارهایشان ریز تر هم شود .
مانند اینکه‌: در‌گذشته یک ” حکیم ” بوده و انسان را درمان می کرد مانند ابوعلی سینا . اما امروزه ؛برای یک انسان بیش از ۵۰ تخصص ؛ وجود دارد . سر ، گردن ، چشم ، مغز، ریه ، قلب ، معده ، روده ، دست و پا ، کلیه ، خون‌ و….
یک انسان با استعداد خیلی کوشش کند در یک یا دو مورد متخصص شود .
در گذشته ی دور؛ افراد به کفاش ، دلاک ، حکیم ، آرایشگر، و…. سرانجام به ۱۰‌شغل مراجعه می کردند اما امروزه اگر به خوراک ، پوشاک و مسکن خود ؛ خوب نگاه کنیم ؛ در می یابیم که برای پیراهن ، شلوار ، آرایش، دارو و درمان ، کفش ، کتاب و مداد ؛ آمد و رفت ، نان ، گوشت، سبزی ، تماشا، و… به صد ها شغل در یک ماه نیاز داریم .
هرچه درآمد مردمان بیشتر باشد ؛ نیاز به شغل های دیگر بیشتر می شود .
از اینرو ؛ امروزه صنف اموزگاران‌، دبیران و استادان ، رانندگان و خوانندگان و نوازندگان ، کارگران ، کشاورزان ، بانکداران و بنکداران ، نطامیان ، آخوند ها ، جوشکاران‌، عطاران و…. تشکیل شده است تا انسان ها آسانتر و مفید تر زندگی کنند .
بنابراین ، هر شغلی؛ ” شناسنامه ” ای دارد تا اولا ؛ مردم آن صنف را بشناسند و ثانیا؛ درصورت اشتباه یا کوتاهی ؛ مردم بدانند که باید به چه افرادی مراجعه و دادخواهی کنند .
کشور داری ( روستا داری و شهرداری ) هم در گذر زمان از خانه ی انصاف ، کدخدا منشی ، کمیته گرایی ، سرانجام به شورا گرایی؛ تکامل یافته است .
که می تواند برکاتی را به همراه داشته باشد و در همین رهگذر؛ سبب خیر و برکت و دیده شدن مشکلات مردم روستا و شهر هم شود . بی اعتنایی و دیده نشدن بزرگترین توهین به انسان امروز است . چنانکه می دانیم و می بینیم هرچه کشوری ؛ پیشرفته تر باشد، مردم آن کشور ؛ شهروند تر و آزادتر هستند و بر سرنوشت کشور خود ؛ از راه انتخابات و رای ؛ موثرتر هستند و می توانند با انتخاب افراد مورد علاقه و با برنامه به آسایش و آرامش مادی و معنوی برسند .
شهروند ؛ فردی است که حق رای و اظهار نظر دارد . روستانشینان هم شهروند هستند . پس شهر نشین با شهروند متفاوت است !
در هنگام بلاهای طبیعی یا غیر طبیعی ؛ آسوده خاطر باشند که نمایندگان شان مانند پزشکان یا نانوایان یا دبیران ؛ یا رانندگان و…. به کار و وظیفه ی صنفی خود مشغول هستند و دیگر افراد می توانند با آسودگی خاطر و آرامش روانی به کار خویش بپردازند .
این تقسیم کار تعریف شده ، سبب می شود که دوباره کاری نشود و مانند لوله کشی آب و گاز و تلفن و یا مانند اندام یک انسان ؛ هر عضوی کار و شغل خویش را به نیکویی انجام دهد و قلب ؛ کار مغز را انجام ندهد و دست به جای پا تصمیم نگیرد و عقل به جای احساس فرمان نراند و خلاصه استبداد و خودرایی ؛ جانشین آزادی و آزادگی نشود و انسان و جامعه را به هلاکت نبرد . شور و مشورت و شورا هم ؛ در سرنوشت انسان ها و جامعه حرف اول و آخر را بزند .
و هر چهار سال یکبار در روستا و شهر و کشور افرادی انتخاب شوند تا کارها تقسیم شود و تقسیم کار جانشین ” تحمیل کار ” شود .
و دوره ی چهار ساله برقرار شود تا اعضای انتخاب شده در اثر لغزش یا لرزش یا بیماری و…. فاسد یا ناتوان شدند از گردونه ی انتخابات با رای ندادن توسط مردم به آن ها ؛کنار روند و مردم ؛ افراد شایسته تر را انتخاب کنند .
همانند نانوایی یا آموزگاری یا رانندگی یا خوانندگی و…. اگر انتظارات را برآورده نساخت ؛ آرای مردم را از دست می دهد و در یک رفتار به دور از خشونت و جنگ کنار می رود .حتی مانند علی ( ع) اگر توسط ناآگاهی مردم یا تبلیغات دروغین و فریبکارانه تشنگان قدرت ؛ خانه نشین شدند؛ غیرتمندانه و عزتمندانه آنرا پذیرا می شوند و سودای جنگ و جهاد هم ندارند ./باکانال همای خبر همراه شوید

About سردبیر ارشد

Check Also

چرا مردم گیلان به جای ادارات، به در خانهٔ استاندار می‌روند؟!

چرا مردم گیلان به جای ادارات، به در خانهٔ استاندار می‌روند؟! ✍️ انوشیروان مباشرامینی در …