چاپ مطلب چاپ مطلب

تحلیل رفتار اجتماعی مردم در دوران کرونا/ سحر عامری مدرس دانشگاه

اختصاصی همای گیلان، شاید منحوس ترین و مصیبت بار ترین حادثه بعد از جنگ های جهانی اول و دوم بروز و شیوع ویروس کرونا یا کوویید-۱۹ باشد. تحلیل شیوع و عوارض ناشی از همه گیری کرونا از جهات مختلف می تواند مورد مداقه قرار گیرد ، نگارنده درصدد است که از نظر رفتار اجتماعی مردم ایران عزیز ، آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. از آنجا که در فضای مجازی متن باید کوتاه باشد ، لذا نگارنده می کوشد در سلسله نوشتارهای متعدد ولی پیوسته در این باره قلم بزند و اذعان می کند حوادث اجتماعی مرتبط با سه مرحله پیش ، حین و پساکرونا با همدیگر آمیختگی دارند ولی هدف نویسنده بر دوره دوم ، حین کرونا است.

پژوهشگران معتقدند کل وزن کرونا در جهان حدود ۵ گرم است، این پنج گرم بیش از چهار میلیارد انسان را از نظر ذهنی، اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و … درگیر کرده است و متاسفانه بیش از ۱۶۵۰۰۰ نفر را نیز به کام مرگ کشیده و افزون بر ۲٬۴۰۰٬۰۰۰ نفر را مبتلا کرده است.
خوشبختانه سیر سینوسی کرونا در ایران فعلا کاهنده و نزولی است ، اما بازتاب و عوارض آن هم چنان مصیبت بار و سهمگین است.

برای فهم پذیرتر شدن مباحثی که پیش روی خوانندگان و مخاطبان عزیز قرار می گیرد،ناگزیرم ابتدا تعریفی از
رفتار Bihavier و رفتار اجتماعی Social Bihavier ، انواع رفتار اجتماعی و تغییرات چهار گانه آن رفتار ها برشمارم.
رفتار عبارت است از : مشاهده ، مطالعه و ثبت پاسخ های ارگانیسم از شرایط مشخص به یک محرک بیرونی و در تعریفی دیگر ، رفتار عبارت است از هرگونه پاسخ قابل مشاهده هر موجود زنده .
در واقع رفتار، پدیده ایست که با یک محرک آغاز می شود و با یک پاسخ پایان می پذیرد .
واتسون امریکایی بر همین اساس روانشناسی رفتاری محرک-پاسخ را ابداع کرده است.
اخیرا فیلسوف مشهور آلمانی یورگن هابز
در مصاحبه ایی اعلام کرد : یکی از مهم ترین رفتار های انسان ها در مقابل کرونا ، افزایش آگاهی انسان نسبت به نادانی خویش است ، که منجر به تقویت آگاهی و اندیشیدن است ، به گونه ایی که عنصر تفکر را که از آن کارشناسان بود به عامه مردم تسری بخشید و هرکسی ناگزیر است برای حفظ جان و سلامت خودش و عزیزانش ، تصمیم بگیرد و دست به عمل بزند ، آن هم با علم به این موضوع که آگاهی اش از ویروس کرونا ، آگاهی بسنده و کاملی نیست؛ امروزه حتی دولت ها- با هر سطحی از دانش و مدنیت – تصمیمات منعطف و مرحله ایی اتخاذ می کنند ، چرا که نمی دانند سیر صعود و پیش رونده و یا کاهنده و نزولی این ویروس چگونه واکنش نشان خواهد داد.

در نوشته ی بعدی
در خصوص تعریف رفتار اجتماعی ، انواع آن و چهار مرحله تغییر رفتار توضیح خواهم داد.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

حیات وحش.. حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که اجازه بهره کشی و سوددهی به ما ندادند و در برابر سوءاستفاده های نابجای ما ایستادند یا فرار کردند.. به همین دلیل بیجا، انسان هایی که متمرد و سرکش و نافرمان بودند هم صفت “وحشی” گرفتند!

حیات وحش..   حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که …

One comment

  1. کرونا هم به تاریخ می پیوندد و روزهای اینده روند نزولی مبتلایان و کاهش مرگ و میرناشی از بیماری کوید ۱۹ خواهیم یود