همای گیلان، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ با همکاری اداره کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان و سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، کارگاه آموزشی آشنایی با تهدیدات نوین زیستی پدافند غیرعامل با حضور علی اصغر جمشید نژاد معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان، عبدالرضا دانایی فر معاون کشاورزی و محیط زیست قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل کشور، امیر محمدپور دبیر شورای پدافند غیرعامل استان، پروفسور علی کرمی استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، علی اصغر داداش پور رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، محسن یوسف پور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اسحاق شعبانی مدیرکل شیلات و جمع کثیری از مدیران حوزه جهاد کشاورزی استان برگزار شد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با اشاره به استعدادهای استان گیلان در تولیدات کشاورزی بیان کرد: استان گیلان در زمینه تولیدات کشاورزی، دامی و شیلات استعداد ممتازی دارد که باید با حفظ سلامت و شناخت تهدیدات پیش رو نگاه ویژه ایی به این حوزه داشته باشیم.
جمشیدنژاد بر لزوم امنیت مرزهای کشور از جمله استان گیلان تاکید کرد و گفت: هدف از ایجاد امنیت زیستی از طریق کنترل بخش های مرزی، جهت جلوگیری از ورود هر گونه عامل بیماری زا و مواردی از این قبیل می باشد که تنها با رصد، پایش و تشخیص به موقع تهدیدات زیستی، امکان پذیر است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با اشاره به سیاست های سازمان پدافند غیرعامل کشور اذعان داشت: در سازمان پدافند غیرعامل کشور سیاست گذاری مبنی بر پیشبینی انجام می شود که بتوان از توانمندی سازمان ها،نهاد ها،ارگان های دولتی در جهت اعمال سیاست ها با همکاری بهینه بخشی بین دستگاه ها شرایط مطلوب و مناسبی را بوجود آورد.
جمشیدنژاد با تاکید بر همکاری دستگاه های دولتی و مردم در جهت اعمال سیاست های پدافند غیرعامل خاطر نشان کرد: برای آنکه نتیجه مطلوب کسب کنیم باید با همکاری مشترک،هم سو و هم افزا در جهت اعمال سیاست های پدافند غیرعامل تلاش کنیم همچنین باید بدانیم که مردم مخاطبین اصلی ما هستند که خدمتگذار آنها هستیم و باید بدانیم چگونه از وجود مردم در جهت اعمال سیاست های پدافند غیرعامل بهره مند شویم که این کار مستلزم تقویت نهادهای مردمی است که می توانند با ما همکاری کنند.
در ادامه سخنرانی معاون کشاورزی و محیط زیست قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: امنیت غذایی به عنوان یکی از ارکان مهم پدافند غیر عامل محسوب می شود زیرا بیش از ۹۸ درصد از تولید کننده های بخش کشاورزی، بخش های خصوصی هستند و به همین تلاش سازمان پدافند غیر عامل برای کنترل و مقابله با تهدیدات تلاش دو چندان شده است.
دانایی فر موضوع تهدیدات را نوین و پیچیده دانست و گفت: موضوع تهدیدات موضوع نوین و پیچیده ایی است چون دیگر با روش های سابق نمی توان تهدیدات را از بین برد و قطعا مستلزم زیر ساخت های لازم است.
معاون کشاورزی و محیط زیست قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تدوین سه سند سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: سه سند در حوزه پدافند زیستی توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور تدوین شده است که این سه سند، شش هدف کلان و شانزده افق را دنبال می کند که به جهت ارتقا و شناسایی و مصون سازی این حوزه تدوین شده است.
در ادامه سخنرانی ها دبیر شورای پدافند غیرعامل گیلان با اشاره به حوزه های پدافند زیستی در چرخه زندگی بیان کرد: در حوزه پدافند زیستی و چرخه ارتباط زیستی با شش حوزه انسان، دام، غذا، محیط، آب و نباتات در ارتباط هستیم که چرخه زندگی محسوب می شوند.
محمدپور با تشریح پدافند زیستی با توجه به قطب کشاورزی بودن استان گیلان اذعان داشت: برای تشریح پدافند زیستی باید تهدیدات را دسته بندی کنیم که در بخش اول تهدیدات طبیعی که به شکل طبیعی هستند و در بخش دوم تهدیدات تروریستی که دخالت های انسان را شامل می شوند و در بخش سوم کشور های متخاصم هستند که می توانند و ابزار زیستی تهدید ایجاد کنند که با توجه به شرایط جغرافیایی، اقلیمی و موقعیت اکولوژی استان باید تهدیدات پیش روی این حوزه رصد و شناسایی کنیم.
دبیر شورای پدافند غیرعامل تصریح کرد: برای اینکه بخواهیم از تهدیدات دشمنان در حوزه های مختلف از جمله زیستی در امان باشیم باید تهدیدات را شناسایی و با آن مقابله کنیم.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان راه های مقابله با تهدیدات زیستی را تشریح کرد و گفت: راهکار لازم جهت پیشگیری و یا آماده بودن در برابر بحران های زیستی، پدافند زیستی می باشد که به عبارتی شامل رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تشخیص، تصمیم و عملیات، کنترل، حفاظت و پیشگیری، امداد و نجات، درمان، بازیابی و باز توانی منابع، محدود سازی و رفع آلودگی در برابر تهدیدات زیستی که موجب حفاظت از سرمایه های ملی در برابر تهدیدات زیستی و کاهش آثار و عواقب ناشی از آنها می گردد.
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان خاطرنشان کرد: استان گیلان با توجه به مرزی بودن و از طرف دیگر به دلیل موقعیت جغرافیایی از حساسیت هایی برخوردار است که به نوعی می توانند تهدید محسوب شوند لذا استان گیلان را باید مستلزم یک سند راهبردی در حوزه پدافند زیستی دانست.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ساختار و بافت استان بیان کرد: استان گیلان دارای ساختار و بافت اقتصادی است و زندگی مردم بر مبنای اقتصاد کشاورزی می چرخد.
شعبان نژاد با تاکید بر حفظ سلامت امنیت غذایی در بخش کشاورزی اذعان داشت: بخش کشاورزی با موجودات زنده سر و کار دارد و از این حیث نقش پدافند غیرعامل می تواند در امنیت محیط زیست و امنیت غذایی بسیار موثر باشد.
رئیس جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به تهدیدات حوزه پدافند زیستی افزود: در حوزه پدافند غیرعامل باید تهدیداتی که بخش کشاورزی را دنبال می کنند و شناسایی کنیم و در جهت کاهش تهدیدات تلاش کنیم.
لازم به ذکر است؛ بخش آموزش این کارگاه را پروفسور علی کرمی عهده دار بودند، پروفسور علی کریمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی، فوق تخصص مهندسی ژنتیک، بیولوژی مولکولی و فارغ التحصیل Ph.D از دانشکده پزشکی دانشگاه کپنهاگ دانمارک و فوق تخصص زیست مولکولی و مهندسی ژنتیک از آمریکا، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) می باشد.