فرهاد فلاحکریمی عصر امروز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از جرائم شایع گیلان که آمار بالایی را به خود اختصاص میدهد، سرقت لوازم و محتویات داخل خودرو است، اظهار کرد: بررسیهای انجام شده توسط پلیس آگاهی درباره پروندههای سرقت داخل خودرو حاکی از آن است که خود مالباختگان اصلی ترین مقصران وقوع این نوع سرقتها هستند.
وی، نادیده گرفتن توصیهها و هشدارهای پلیسی برای حفظ ایمنی و پیشگیری از سرقت، فرصت ارتکاب جرم را برای سارقان بالقوه فراهم میکند، افزود: بیاحتیاطی مالباختگان و وجود مالخران اضلاع مثلث سرقت هستند که راه را برای سارقان هموار میکند.
رئیس پلیس آگاهی گیلان، با اشاره به اینکه سرقت لوازم، قطعات و محتویات داخل خودرو از حیث فراوانی دومین رتبه وقوع سرقتها را به خود اختصاص داده است، گفت: قصور و غفلت مالباختگان و وجود خریداران کافی که بدون واهمه اقدام به خرید مال مسروقه میکنند، از جمله محرکهای ارتکاب سرقت محسوب میشود.
فلاحکریمی استفاده از ابزارهای حفاظتی و امنیتی در خودروها را برای کاهش سرقتها ضروری دانست و خاطرنشان کرد: خودروهایی که دسترسی به آنها سهل و آسان بوده و تجهیزات ایمنی هم نداشته و یا خودروهایی که صاحبان آنها از پارکینگهای خصوصی یا عمومی استفاده نمیکنند و ضعفی در نگهداری خودرو وجود دارد، بیشتر در معرض تهدید به سرقت قرار دارند.
وی با بیان اینکه شناسایی و دستگیری مالخران به اندازه سارقان برای پلیس مهم بوده و به شدت این مسئله هم پیگیری میشود، بیان کرد: سارقان پس از سرقت اموال مسروقه اگر نتوانند آن را به پول تبدیل کنند، انگیزه خود را برای سرقت از دست میدهند.
رئیس پلیس آگاهی گیلان، خاطرنشان کرد: دستگیری مالخران از دو جنبه دارای اهمیت است که نخستین تاثیر آن در کنترل و کاهش وقوع سرقتها و تاثیر دیگر کشف و بازگرداندن اموال مسروقه به مالباختگان است.
فلاح کریمی از شهروندان خواست، به منظور جلوگیری از سرقت لوازم و قطعات و محتویات خودرو حتیالمقدور خودروهای خود را در پارکینگهای دارای نگهبان یا در مکانهایی قابل دید، پارک کرده و در صورت مراجعه به بانک و دریافت پول، از گذاشتن آن در داخل خودرو و رهاکردن اتومبیل در معابر بدون سرنشین جهت انجام سایر کارهای اداری امتناع ورزند.
وی با بیان اینکه ۲۳ درصد از جرائم سرقت ناشی از فقر و کسب مال است، افزود: تنها یک درصد ازجرائم رخ داده در گیلان ناشی از انتقام است.
رئیس پلیس آگاهی گیلان یکی از عوامل تشدید کننده وقوع جرم را هزینه بسیار کم جرائم دانست و گفت: منافع ناشی از جرم از منافع ناشی از فعالیت های قانونی بیشتر است.
فلاحکریمی با تاکید بر اینکه سارقان امروز کارشناس هستند بیان کرد : سارقان میزان مجازات را در نظر میگیرند.
وی پیشگیری کیفری، وضعی، اجتماعی را از روشهای پیشگیری از سرقت عنوان و تصریح کرد: تاثیر قصور مال باختگان در شکلگیری سرقتهای منازل ۶۴ درصد است./تسنیم